Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kwzatz
őstag
Üdv.
Előző tévé elhalálozott, így nézelődtem, mit lenne érdemes venni. Mivel eddig egy 5 éves FHD, 80cm-es LG tévé volt, így gyakorlatilag minden nagy előrelépés lesz. LG-n gondolkoztam ismét (monitorokkal is jók voltak a tapasztalatok), de a negatív kommenteket olvasva úgy látom a szokásos folyamat ment végbe náluk is (drágább lett, és kevésbé megbízható). Ahogy nézem, most a Hisense és a TCL tűnik az "új LG-nek", így én végül a HISENSE 50A7100F-et (Euronics, 115k) néztem ki. Vélemények, tapasztalatok erről?
Azért válaszolok a kérdésekre is. Előzetesben annyi, hogy nincs túl nagy tévézés itthon, ehhez mérten nincsenek extra igények sem.1. Tévére szánt összeg, forintban? Max. 130 ezer.
2. Mire használnád leginkább? Mindenes.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? Kb. 3 méterről, 125 cm körüli képátlójú kellene.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? Változó.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? Ahogy néztem, nem elviselhetetlenek a VA tévék sem oldalról, úgyhogy ez nem annyira érdekes.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? Semmilyen.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? Nincsenek extra igények.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? Mindegy.
9. Miket részesítesz előnyben? Ár-érték arányt.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? Semmi.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? Új."Everything is high risk, if you are a pussy."
-
kwzatz
őstag
válasz Abel-0101 #59709 üzenetére
Köszi! Ahogy írtam 125 cm körüli tévét szeretnék. A Samsung 108cm-es (akkor már inkább az ugyanilyen 125-ös valamivel drágábban, az lehet jó) az LG kicsit drágább (beleférne végül is, de ahogy írtam, elég lesújtó vélemények vannak az LG tévékről az utóbbi időben), a Sony-t meg nem nagyon tudom hová tenni, 80cm-es, ráadásul csak HD. Mi az, ami miatt megéri 15 ezret ráfizetni, hogy egy 40cm-rel kisebb HD tévét vegyen az ember a 4k helyett? (nem vagyok képben tévék terén, szóval el tudom képzelni, hogy lehet ilyen)
Van valami tapasztalati probléma a Hisense tévékkel? Úgy összességében jókat olvasok róla.[ Szerkesztve ]
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
kwzatz
őstag
válasz rainman72 #59714 üzenetére
"Viszont új webOs van,új kezelőfelület és új magic remote,ezek megérik a felárat"
Ha ezek miatt kell felárat fizetni, akkor az inkább hátrány, mert minden ami az "okos" funkciókhoz kötődik vagy valami extra gimmick, az eléggé hátul van a preferenciarendszerben.
A VA panel nem probléma, az eddigi IPS volt ugyan, de legalább ez is ki lesz próbálva.Abel-0101: Nem gondolom, hogy minden LG sz*r, csak több fórumon is olvasgattam, és megingott a bizalom. Inkább azt mondanám, hogy nem érzem indokoltnak a felárat így már. Meg azért csak pont egy LG ment tönkre nálunk is.
Köszönöm mindenkinek a segítséget, majd jelentkezem, mit választottam végül és mik a tapasztalatok!
-
kwzatz
őstag
válasz Abel-0101 #59730 üzenetére
Én nem csodálkozok, meg nincs nekem bajom az LG-vel, van itthon 3 monitor, sőt még a mosógép is az. Csak eddig amellett, hogy megbízható, jó cuccokat gyártottak, még olcsóak is voltak, így nagyon jó volt az ár-érték arányuk. Most viszont, ahogy körbenéztem, nem igazán láttam az előnyöket, amiért nekem többet kellene fizetnem érte, így kicsúszott az eddigi sima vétel kategóriából. Nálam nem létezik márkahűség.
Végül az említett korábbi 3 helyett inkább egy Hisense 50A7500F-et rendeltem, csak 10.000 Ft-tal volt drágább az 50A7100F-nél (így 125k), a pluszok miatt úgy tűnt, megéri. Az 50A7100F 115k-ért most túlárazottnak tűnik így, hogy korábban dobálták már 95k-ért is."Everything is high risk, if you are a pussy."
-
kwzatz
őstag
Pár napja kértem tanácsot, végül a Hisense 50A7500F-re esett a választás, tegnap pedig már hozták is. Ahogy írtam, nem voltak különösebb igények, és nincs nagy tapasztalatom tévék terén, egy 80cm-es LG IPS-t váltott és azt kell hogy mondjam, elképesztő a különbség. Megerősíteném azt is, amit Kiskutyától olvastam a topicban, VA panel, de jó a kép oldalról is. A felskálázás lepett még meg, oké, hogy 720p-1080p-ről már klassz, de egy 480p-s felvétel, ami a 80cm-es FHD tévén már erősen megkérdőjelezhető minőségű volt, az itt a jóval nagyobb méretű tévén abszolút vállalható (nyilván nem kell semmi extrára számítani, de nem is nagyon lehet). Egyelőre tehát nagyon elégedettek vagyunk, 125k-ért ez simán jó vételnek tűnik, most már csak annyi kellene, hogy bírja a gyűrődést 5+ évig.
Köszönöm még egyszer a tanácsokat![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest