Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
sch_a
addikt
Hello!
10 emeletes panelba kerültem albérletbe. Gyorsan kellett egy wifis router, megvettem a legolcsóbb N-est. Sajnos úgy van kialakítva a lakás, hogy 4 fal is van a router és a notebookom között, nem igazán van lehetőség átrendezésre. Kikerestem a legkevésbé "terhelt" csatornát, de ott is 700kbps a max sávszélem. Látok vagy 8 routert, de jelerősségben csak a 3. az enyém. Most nem vagyok ott, nem tudok pontos képet csinálni róla.Mennyiért tudnék olyan routert venni, amivel elfogadható sebességgel tudnék wfin netezni? Arról nem is álmodok, hogy a digis netet teljesen kihasználjam.
-
sch_a
addikt
válasz Gubek-Einste #47923 üzenetére
Jelenleg egy ilyen: [link]
inSSIDer: [link]
Kb. 8-10m távolság, de közte van 2 beton fal.
10-15-nél nem nagyon szeretnék többet rászánni.
100/50-es net van.
1 xbox, 1 telefon, 1 notebook. De igazából az utóbbi a lényeg.
A notebook csak b/g-s wireless hálózatot tud, ezért vettem hozzá egy N-es nano wifi adaptert: [link]
Otthonra a 40-es net mellé, családi házba elég. De itt inkább a notebook saját wifi modulját használom. Úgysem érném el a g-szabvány sebességhatárát.
Szóval most úgy tervezem, hogy veszek egy ac-s wifi adapert, aztán megnézem inSSIDerrel, mi a helyzet 5GHz-en. -
sch_a
addikt
válasz Gubek-Einste #47926 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Sajnos lenne/illene mit bepótolnom az "új" szabványokkal kapcsolatban.
Én igazából most tapasztalom meg először, mennyire gáz ez az interferencia sok wifis területen.
-
sch_a
addikt
Sziasztok!
20ezer környékén szánnék új routerre. Leginkább az érdekelne, érdemes-e egyáltalán megfontolni ebben az árkategóriában az AX-es eszközöket, vagy inkább AC-ben érdemes gondolkodni? Egy 55m2-es lakásba lenne, gigabites net mellé. A fő probléma ugye itt az interferencia. Ha leginkább régebbi eszközeink vannak, amik még szinte biztosan nem támogatják az új szabványt, akkor lenne egyáltalán bármi előnye egyelőre az AX-nek?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest