Új hozzászólás Aktív témák

  • OldAkita

    aktív tag

    Sok nyűglődés után úgy döntöttem hogy NAS helyett router lesz ami saját kis mediaszerveremként egy usb portra dugott Adata 710-et fog kezelni és DLNA-zunk de nagyon :)
    Igényem kizárólag a torrent le-fel kikapcsolt pc-nél is, és a filmek streamelése a tv-re. Ezért kizárólag arra koncentráltam melyik router milyen sebességgel végzi a fileműveleteket.
    Sokat olvasgattam itt.
    Készítettem egy táblázatot amiről egy pillanatfelvételt mutatnék.

    Ár/érték arányt tekintve az Asus RT-N65U-ra esett a választásom.
    Az Árukeresőn elolvastam egy kommentet róla, ahol szintén mértek fileműveleti sebességet és bár nem lett azonos a tesztbelivel de közeli.
    Ezt írták ott róla:

    "Előnyök:

    2 db USB3. 0 csatlakozója van, mellyel printert, USB-s HDD-t, és 3G modemet/mobilinternetet egyaránt meg lehet osztani.
    3G-t megosztó router nem sok van a mai kínálatban, ez tulajdonképpen meglepetés volt, és ráadásul szépen működik, ráadásul átkapcsol, ha az ADSL modemmel gond lenne.
    Vendéghálózatot lehet létrehozni, fájlszerver (NAS) funkciói vannak (ha háttértár rá van csatolva) , ráadásul jogosultságok is kioszthatók a mappákra.
    Még egy dolog: nemcsak 1 wifi hálózatot tud létrehozni a megszokott 2, 4 GHz-en, hanem egy másikat 5GHz-en is. A kettő hálózat ráadásul párhuzamosan használható, így a teljes - elvi - wifi sávszélesség 750MBit-re nő!
    Ez egy olyan mindenes kütyü, aminek nem nagyon van alternatívája, ráadásul nem egekbe szökő áron.
    +1 előny: még szép is, nem kell rejtegetni. Három! ! beépített antennája van (mondjuk a rejtett antenna nem forgatható, de eddig nem éreztük hiányát a külső antennáknak).

    Hátrányok:

    Az USB3. 0 csatolók nagy sávszélességet kínálnak, ezért örültem ennek a különlegességnek. Mégis, egy USB3. 0-s csatolású winchestert közvetlenül a gépre kötve 80-90MB/s sebességgel lehet másolni, míg a routerre kötve ennek a sebességnek a háromnegyede elveszik. Ezt nem tudom, miért van, lehet, hogy majd rájövünk.
    (Megjegyzem: a 21-22 MB/s másolási sebesség azért nem rossz egy hálózaton, hiszen az több, mint 160 MBit/s, de egy USB2. 0 csatolású külső winchestert rádugva is majdnem elérhető ez a sebesség, 18-19 MB/s, ami viszont nagyon jó)."

    Most elballagok a saját topicjába és igyekszem kiokosodni hogyan lehet Cisco EPC3925-ös T-s router után kötni és rábírni hogy mindent úgy csináljom ahogy szeretném. :)

Új hozzászólás Aktív témák