Új hozzászólás Aktív témák

  • Gubek-Einste

    Topikgazda

    válasz Zoza24 #24523 üzenetére

    TP-Link 74x/84x/94x, Asus N10/N12, Linksys E900/E1x00

    #24524 paulo92: Pontosan milyen típusú a jelenlegi router?

    Azzal vigyázni kell, hogy a régi szürke-kék D-Link 360R nem mindig hajlandó együtt működni a TP-Link router-ekkel, érdemes egyébként is lecserélni egy újabb fekete 360R T1E-re amire egyből mehet is dchard fórumtárs által készített firmware.

    Ehhez a nethez szinte bármelyik ma kapható N-es router jó lesz.
    USB-s router-ek a következőek: TP-Link 842ND, Asus N12U, gigabites portokkal szerelve: TP-Link 1043ND/3500/3600. Ezek vannak 15k-s kategóriában.
    Nyugodtan lehet USB hub-ot dugni a router-re, ajánlott a külső táppal ellátott típus a vinyó miatt. A nyomtató elvileg nem jelent gondot de elképzelhető, hogy alapból nem fog működni, szükség lehet valamilyen trükközésre. Érdemes szem előtt tartani, hogy nem minden USB-s router-rel lehet nyomtatót megosztani és/vagy külső vinyót használni így ha mindent használni akarsz akkor szükség lehet valamilyen 3rd party firmware telepítésére is.

    Azt, hogy egy adott router mekkora területet tud lefedni és mekkora sebességgel azt csak a konkrét helyszínen fog kiderülni, előre megmondani lehetetlenség. Sok minden befolyásolja az elérhető sebességet és hatótávolságot: alapvetően a használt router és adapter elméleti link sebessége, a köztes távolságban lévő falazat vastagsága anyaga (esetleges vasalása) és egyéb útban lévő tárgy, más wifi (vagy rádiós zavar) hálózatok száma/sugárzási erőssége/használt csatornája. Az elhelyezés is sokat számíthat, akár néhány centis eltérés is alapvetően befolyásolhatja a működést.
    A beépített antennás router-ekről azt tartják, hogy rosszabbak ilyen szempontból de többeknek (köztük nekem is) ezzel ellentétes tapasztalatom van. Ha fontos a nagy lefedettség és a sebesség akkor lehetőség szerint válasszál egy külső antennákkal szerelt típust, mind router-ből és mind adapterből.

    Attól, hogy a router-en erősebb antenna még nem lesz feltétlenül jobb a helyzet mivel mindkét oldalon szükség van az azonos vételi viszonyok biztosítására.
    A vasbeton erősen korlátozzák az elérhető sebességet/távolságot, ha nem lesz megfelelő a vétel akkor érdemes lenne a jelenlegi router-t beállítani erősítés céljából AP/Switch módba és/vagy beszerezni egy Range Extender/Repeater képességű eszközt, gyári vagy valamilyen 3rd party firmware-rel. Fontos mindig az aktuális vételi viszonyoknak megfelelően beállítani a használt wifi csatornát, zsúfolt és/vagy zavart környezetben végig kell próbálni az összeset is akár amíg meg nem találjuk a legmegfelelőbbet.

    Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

Új hozzászólás Aktív témák