Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
plmdr
tag
Ennyire azért értek hozzá köszönöm, a kézikönyv már nincs meg, a webes felületbe be tudok lépni, de hogy ott a menüben mit állítsak. Megtörtént, hogy összedugtam csak simán és láss csodát, nem volt jó Állítólag valamit át kell állítani ahhoz, hogy DSL működésről kábelesre átváltson ...
2006-05-20 15:22 | 207 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése több mint 6000 napja.
-
-
Kantorpe
tag
Azzal nagyon belenyultal, mivel nekem 2+ evig siman ment az a dlink model a tkabeles nettel.
Most a digihez gondolom keves lesz. Ezert tovabbra is kerdeznem amit mar lentebb irtam,csak nem volt valasz ra. Eddig.BTW, ha eddig dsl volt, akkor a ppoe t at kell allitani dynamic/cable vagy valami hasonlora. wan resz dhcp kornyeken valahol, az elso oldal amit betolt 3 v 4 kattintos lehetoseg van.
[ Szerkesztve ]
Minden élő megöregszik, minden tulajdon elenyészik...
-
Kantorpe
tag
válasz #16695808 #17256 üzenetére
Mint minden szoftveres modifikacional, igen el lehet szabni. Rossz esetben egy felteglaval lesz versenykepes a keszulek. Korultekintoen kell eljarni, es imadkozni, hogy ne akkor legyen aramszunet. Egyebkent usb net adapteres megoldast ajanlottam volna enis. Ha felsz nagyobb mint az igeny es vagy kivancsisag a dologra, akkor ne vagj bele.
Egyebkent meg hajra!Minden élő megöregszik, minden tulajdon elenyészik...
-
Locutus
veterán
Ajánlgattak egy RT N56U-t is. Persze többet tud a kelleténél, meg drága is, de nem rossz.
Viszont ahogy itt olvasgatom, nem lehet rá custom firmwaret tenni. Ez miért is a mániája annyi embernek? Mit tud a custom firmware, amit a gyári nem?Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Beri
addikt
válasz Locutus #17265 üzenetére
Az n56u szép, gyors, teljesen rendben van.
Hogy mért jó a linux alapú custom fw? Bármit tud, amit le tudsz fordítani alá. Gyakorlatilag ha van egy elektromos konzervnyitód, amit lehet távvezérelni, akkor azt is tudnád vele kezelni. Beszéltünk az előbb protokollok szerinti és egyéb priorizálásról, nos, azt is meg tudod oldani.eladó Aromamizer RDTA V1
-
MODERÁTOR
De, hogy a lényegesebb dolgokat is említsük, letölt, feltölt, akár torrentet is, de ftp vagy webszerver is működhet rajta, helyi hálózaton file-szerverként, vagy média szerverként (DLNA) funkcionál, forgalom statisztikát vezet, stb... Persze mindezt a maga teljesítmény korlátaival! Ezek csak érdekesebbek, mint a konzervnyitás, és ezek miatt sokkal többen használnak custom firmware-t!
[ Szerkesztve ]
-
róland
veterán
válasz Intruder2k5 #17267 üzenetére
Esetleg print szerverként, vagy akár webkamerával házi biztonsági kameraként is.
Talán az egyik legjobb ajánlat a linux alapú, módosítható firmware-ű routerek közt: La Fonera 2.0n.
[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
MODERÁTOR
válasz róland #17268 üzenetére
Sok mindenre! Van aki csak szimplán azért teszi fel, mert stabilabb, illetve gyorsabb mint a gyári. Az, hogy kinek mi a legjobb ajánlat, nézőpont kérdése, nyilván nagyban függ a felhasználás céljától, és a használni kívánt firmware-től is! Én személy szerint inkább részesítem előnyben a BroadCom alapú, Tomato Firmware futtatására alkalmas cuccokat, de ez most mellékes, mert úgysem ez volt a kérdés!
-
róland
veterán
válasz Intruder2k5 #17269 üzenetére
Én egy La Fonera 2.0g (első szériás, Developer változat) tulajdonosa vagyok. Ha végre újra sikerülne működésre bírnom az új firmware-k valamelyikét, akkor talán megoldódna a torrentezési problémám. (Volt egy szép év, amikor szinte folyamatosan ment routerről. Aztán az újabb firmwar-rel gondok akadtak a torrent beállításainál - amire azóta született megoldás. A legutolsó változatnál pedig a firmware frissíthetőségével vannak problémák, amit hibajegyben kezelnek is a fejlesztők.)
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
MODERÁTOR
-
Kantorpe
tag
Ertem en, de nemtudom, hogy melyik lenne MIMO az ASUS vagy a TP-Link az elso kategoriabol ? Radiocsond van, gyakorlatilag a 3 csatornan van 2 router azon kivul nincs mas a kornyeken. Igy a 10 11 csatornara teve szerintem "zavaras mentes" lesz.
Szoban belul 3-5 meter kellene tudnia a sebesseget, tavolabb lehet gyengebb.Nem akarok blinkre menni.
Minden élő megöregszik, minden tulajdon elenyészik...
-
nagyúr
válasz Intruder2k5 #17267 üzenetére
ezek és az előző postban felsoroltak közül melyiket nem tudja az n56u?
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Locutus
veterán
Amúgy néztem az asus demo ui-ját, és ott én látok priorizálást. Game, media, meg mittomén miket tud. Vagy az nem jó? Nameg nyomtatószerverként is működik, ott a funkció arra is. A többi funkció biztos szép és jó, de nem hiszem hogy valóban szükségem lenne rájuk.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
ecaddict
senior tag
válasz Locutus #17265 üzenetére
Mit tud a custom firmware, amit a gyári nem?
Nekem egyszer kb. félévig ment a router újraindítás nélkül (ekkor sem magától állt le). A gyári firmwarek ezt ugysem tudják, hogy jóval kevesebbet csinálnak.
Egyébként példa milyen progik futhatnak a routeren (RT-N16, Oleg firmware).
Persze korlátokkal, ne azt várd el, hogy egy jóval drágább NAS-t ezzel kiváltasz, viszont az olcsóbbakkal versenyképes.Sajnos a gyári firmwarek ezt nem hozzák, gyakran még alapfunkciók és épphogy stabilak.
### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
Beri
addikt
-
nagyúr
találtam custom firmware-t ánusz n56u-hoz. valami UniFi. használ ilyet valaki?
@Beri: se dnla, se webszerver, semmi?!
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
na most tettem le az n56u-ról.
legfeljebb 2tb-s külső hdd-t hajlandó megcímezni usb porton, és a legnagyobb file, amit kezelni hajlandó, 8gb.
-
MODERÁTOR
válasz Locutus #17274 üzenetére
Azért, ha megnézet ITT, a QoS -> Classification menü alatt a beállítási lehetőségeket, illetve az IP/MAC BW Limiter -> IP/MAC BW Limit alatt szintén, akkor láthatod, hogy egy kicsit komolyabb a dolog, mint az ASUS 4 klikkes QoS-e! Persze biztos az is több, mint a semmi...
cain69"legfeljebb 2tb-s külső hdd-t hajlandó megcímezni usb porton, és a legnagyobb file, amit kezelni hajlandó, 8gb"
Az USB-re kötött HDD elérési sebességével tisztában vagy? Csak, hogy ilyen értékeket hangoztatsz itt... Feltétlenül legyél vele tisztában, hogy NEM SZERVERT VESZEL, HANEM ROUTERT, tehát ennek megfelelő elvárásokat támassz vele szemben, mert különben nagyot fogsz csalódni! Vagy akkor inkább gondolkodj el egy NAS-ban (de nem az alsó kategóriában), vagy pedig egy Home Server-ben!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Intruder2k5 #17280 üzenetére
nem értem a kirohanásod.
a 8gb az kevesebb, mint egy kétrétegű dvd kapacitása. a dvd video formátuma legfeljebb 11,08 Mbit/s rátát engedélyez + 1Mbit/s tartalék. 12Mbit, aminél a router kb. nyolcszor tud többet USB porton. fasorban sem vagyunk hozzá képest. de még a legdurvább blue-ray lemezek bitrátája sem megy tovább 54Mbitnél, aminél ez a router majdnem kétszer tud többet olvasásnál USB porton.
nem az usb-n vérzik el a történet. legalábbis papíron nem.a custom firmwareknél is létezik ez a korlát? mondjuk ntfs partícióra.
[ Szerkesztve ]
-
Beri
addikt
válasz velizare #17281 üzenetére
Nem kirohanásnak szánta szerintem, csak mindig próbáljuk hangoztatni, hogy egy router nem NAS. Az ilyen szolgáltatást kereső idetévedő fórumozók túlnyomó többsége arra számít, hogy olyan lesz ez az összeállítás, mintha a saját gépére dugná azt a bizonyos külső vinyót, mert a gigabit gyorsabb az USB 2.0-nál. Nincs senkinek a homlokára írva, hogy tisztában van a számokkal.
Egyébként azok az értékek, amiket a routerrel mérnek, abban az esetben érvényesek, ha az eszköz semmilyen más műveletet nem végez közben. Ezt is érdemes szem előtt tartani.A fájlrendszeres problémádhoz: az openwrt pl. a szokásos ntfs-3g-t használja, aminél csak a szokásos, fájlrendszer specifikációja szerinti maximális partícióméret/fájlméret tart vissza.
eladó Aromamizer RDTA V1
-
MODERÁTOR
válasz velizare #17281 üzenetére
Jól mondja Beri, egyáltalán nem kirohanásnak szántam, csak nyomatékosítani szerettem volna a dolgot, nehogy meglepetés érjen utána! Bár tudom, hogy vastag és nagybetű volt, de ha kirohanásnak érzékelted, akkor elnézést érte! Én teljesen tisztában vagyok vele, hogy mennyit tud, mivel jelenleg is RT-N16-ot használok custom firmware-el...
Különben, ha jót akarsz magadnak, akkor az NTFS felejtős, mivel nem kernelszintű meghajtója van, hanem simán user-space, ez már jelentős terhelést ad a routernek, ami ext3 (más platformon ext4) filerendszer használatával elkerülhető. Az NTFS már azonnal egy kompromisszum. Na meg aztán ez mégis csak egy Linux, és a Windows-t sem használjuk ugyebár ext filerendszeren. Persze ez is csak egy tanács, amit nem kötelező megfogadni...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
köszi a választ.
hosszú távon (évek) úgysem fogom megúszni a nast, ezzel tisztában vagyok.
@Intruder2k5: nincs harag. =] egyelőre meglátjuk majd, ntfs-en mit tud. a prózai oka, hogy f*ngom sincs a linuxhoz. nincs fóbiám, egyszerűen így alakult. és ha átpakolom extre, akkor meg kell oldanom, hogy a windózok is el tudják érni, mert asszonyt egy nyomógombos telefon használatára még ki lehet képezni, de linuxra esélytelen.
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
válasz Intruder2k5 #17280 üzenetére
Na ez nekem már kínai Asszem nem is szeretnék ennyire elmélyülni a témában. Akkor ez most jobb, több mint az ASUSé? És milyen routeren fut ilyen tomato gyárilag?
Nem feltétlen akarok én N56U-t, csak nemtom mik az alternatívák ennek a tudására. Én csak örülnék, ha ugyanezt olcsóbban is el tudom érni. De sem a firmware flashelgetés, se a túlbonyolított kezelőfelület nem vonz.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
MODERÁTOR
válasz velizare #17284 üzenetére
Ha hálózati meghajtóként éred el a routerre kötött HDD-t, akkor nem kell semmit megoldani, mert simán látja minden Windows. Ez ugyanolyan dolog, mint amikor a Windows egy Netware szerverre kapcsolódik, azt is látja, pedig az alatt se NTFS van. Mi több, a sok-sok FTP szerver szerte a neten, szintén nem NTFS-en van! Tehát a filerendszer kezelését azt a routeren futó Linux látja el, a Samba pedig felelős azért, hogy a Linux a hálózaton lévő Windows-os gépekkel kommunikálni tudjon. Az asszonynak tehát semmi újat nem kell megtanulnia, csupán annyit, hogy a jelenlegi C és D meghajtó mellé most bekerül egy Z is! A router a hálózaton egy számítógépként látszik majd, aminek lesznek megosztott mappái... TC-ben nálam így néz ki (1 gép és a két Linux-os router).
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Locutus #17285 üzenetére
Igen, a Tomato is egy Linux alapú firmware, ami (szerintem) jobb mint az ASUS gyári firmware! Gyárilag egy router sem futtat ilyet, ezt csak utólag teheti fel mindenki magának... A támogatott eszközök listáját ITT és ITT megtalálod, illetve ezen kívül a legújabb darab az RT-N10U, ami még ezekben nem szerepel...
Szerintem a Tomato felülete nincs túlbonyolítva, ez csak elsőre ijesztő egy kicsit, viszont szinte mindent meg tudsz benne csinálni. Ha túl puritán, funkciószegény a felület, akkor könnyen meg előállhat olyan szitu, amikor a router miatt nem tudsz megoldani valamit
Ez persze csak az én személyes véleményem, nyilván nem akarom rád erőszakolni sem a Tomato-t, sem más firmware-t, ha Te inkább a gyári mellett maradnál!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Intruder2k5 #17286 üzenetére
az is igaz.
-
MODERÁTOR
válasz velizare #17288 üzenetére
Tomato vagy egyéb, de én mindig azt szoktam tanácsolni mindenkinek, hogy ha egy lehetőség van rá, akkor olyan routert vegyen, amire lehet custom firmware-t tenni, még ha egylőre nem is akarja ezt kihasználni!
Hogy mást ne mondjak, itt van a nyakunkon az IPv6! Nem sok olyan router van forgalomban, ami ezt támogatja... Mi arra a garancia, hogy a gyártó cég, akinek most megveszed a 10, 20, 30 ezer Ft-os routerét, fog erre képes firmware-t kiadni? Semmi! Majd jól rákényszerít, hogy vegyél egy új routert 1-2 év múlva.. Ellenben a custom firmware-ek ezt már mind tudják jó ideje. Tomato, OLEG, OpenWrt, DD-WRT, stb...
Az ASUS-nál van olyan hiba, amiről tudnak odabent, és ígérik is már jó ideje, hogy a következő firmware-ben javítva lesz, de szerintem ez ugyanúgy megvan a TP-LINK-nél is, és szinte mindegyiknél. De valójában, ahogy a helyzet kinéz, le se sz@rják a dolgot, ellenben a custom firmwareket havonta, két havonta frissítik, valóban folyamatosan javítva a hibákat, és bővítve a funkciókat!
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
válasz Intruder2k5 #17289 üzenetére
Most pl találtam egy ilyet, hogy D-LINK DIR-645. Ez tud alapból ipv6-ot, gigabit lan, 300-as wifi. De nemtom milyen a szoftvere, tud e priorizálást valamit, vagy megy rá custom firmware?
Egy 5össel olcsóbb mint az asus n56u.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
dragon1993
őstag
Sziasztok , szeretnék egy stabill routert ami nagy terhelés alatt sem fagy le.
(60-70gb/nap p2p 470 futattot torrent). Lehetőleg legyen linksys (nem annyira fontos). N-es wifi, nagy hatótávú , ipv6 támogatással (lassan itt az ipv6 átállás).
Linux fw,usb csatlakozó és a vpn se lenne hátrány és ne legyen csillagászati összegű.
Mit javasoltok ?[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Locutus #17290 üzenetére
Elég dizájnos darab - bár én inkább nézném kávéfőzőnek, mint routernek -, amiben ugyanaz a proci van, ami az ASUS RT-N56U-ban, de mellette 64MB flash, és 512MB RAM van. Egyelőre nem tudok róla, hogy lenne custom fw, és abból kiindulva, hogy az N56-hoz sincs, lehet, hogy nem is lesz. ITT van róla egy kis infó, pár kép, belülről is.
-
MODERÁTOR
-
Locutus
veterán
válasz Intruder2k5 #17292 üzenetére
Annyit irnak róla, hogy portonkénti QoS-t tud. Gondolom akkor tud priorizálni mint az ASUS, ráadásul még portonként külön beállítással?
A custom firmware hiánya annyira nem bosszant, főleg hogy alapból is tud ipv6-ot, meg priorizálást... lehet amúgy se lenne szükség rá.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
adio
tag
Üdv!
Van most egy SMC WBR14-G2 -es csodám.
Sajna 2 falon túl lévő laptopig a jelet annyira leárnyékolja a fal, hogy 20-30% -a marad csak meg.Arra gondoltam, hogy veszek egy normálisabb routert, és a jelenlegi smc-t berakom a 2 fallal odébb lévő szobába Access Point -nak.
Szerintetek ez megoldja a problémát? Ha igen milyen routert javasoltok?
A fiút a férfitól csak a játékai ára különbözteti meg!
-
nagyúr
válasz Intruder2k5 #17289 üzenetére
igen. és ha már itt tartunk, jó lenne a 450 Mbites modellekből válogatni.
a tplink wr2543nd tavasszal jön.
a d-link dir-855 és a netgear wndr4500 már kint van de még nincs hozzá custom fw.
a linksys e4200ra már van dd-wrt, de így lutri a egész, hogy nincs hozzá összehasonlítás. ráadásul ahogy a fórumát olvasgattam, néha felemás eredményeket produkált.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
dragon1993
őstag
válasz Intruder2k5 #17293 üzenetére
Rettenetesen drága lejebb adok aztán majd mellé +1 pc. Legyen stabill wifi N-es. Ne fagyon. IPV6+LINUX FW
LINKSYS-E1000 ?
[ Szerkesztve ]
-
válasz Intruder2k5 #17292 üzenetére
Nem akarok gonoszkodni, de a linkelt foton csak egy 64MB-os DDR2-800-as RAM látható.Ami megfelel az 512Mbit-nek.Remélem én látom jól.
-
And
veterán
"Sajna 2 falon túl lévő laptopig a jelet annyira leárnyékolja a fal, hogy 20-30% -a marad csak meg."
az SMC említett routerének ugyan elég rossz híre van, ami bizonyára nem ok nélküli, de a százalék még mindig nem mértékegysége a jelszintnek. A kliens úgy értelmezi, ahogy akarja. Az én kliensnek konfigurált routeremen például 30% egyáltalán nem számít rossznak, ugyanis 25dB körüli jel/zaj viszonynál indikál ennyit. Az pedig elég jól használható.
"Szerintetek ez megoldja a problémát?"
Erre nincs semmi garancia. Aki erre egyértelmű választ ad, az (lehet hogy nem tud róla, de) nem mond igazat. [Link]. -
MODERÁTOR
válasz dragon1993 #17297 üzenetére
Az E1000-es WiFi-je egyesek szerint gyengébb az átlagosnál, így ez nem biztos, hogy jó választás. Esetleg az E2000? Vagy ha mindenképpen az E1000-es kategória kell, akkor esetleg ASUS RT-N12? Ugyanaz a HW, mint az E1000, proci, RAM, flash, de külső, cserélhető antennás, Tomato, OLEG, és DD-WRT támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest