Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #38811 üzenetére
Olyan nem volt nálam, ahol vizsgálgattam, ott nem tűnt hangosnak.
(#38812) a2d2
Az adatlapokon szereplő értékek egy részét elolvasni sem érdemes, azok közé tartozik a kontrasztarány.
Szerinted ezt a SIM2-t sem érdemes megvenni, mert 10000 szerepel az adatlapján? Vagy ezt a szerény 1:4000 értékkel?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #38963 üzenetére
Azt valami vicclapban olvashattad.
Ez talán közelebb áll a valóságban alkalmazhatóhoz: [link].Ha nem a vászon mögött vannak a hangsugárzók, akkor azt is figyelembe kell venni, mekkora a hangdobozok és a hallgatói távolság aránya. Széles vászon mellé helyezve, ha közel ülsz, még az egyenlő oldalú háromszög sem biztos, hogy összejön.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
hm15
senior tag
válasz Vikthor #38963 üzenetére
Cinema standard, SMPTE standard és THX szabvány. Amiről Béla beszél, úgy már mozik az USA területén nem is készülnek, a cinema standard pedig valóban 1:1 közeli. Házimozi is ma már minimum SMPTE.
(#38964) BBéci
Akkor kezdj el vicc-szaklapokat olvasni, hogy haladj a korral.
[ Szerkesztve ]
-
szepi0808
senior tag
válasz Vikthor #40188 üzenetére
Hát, még kicsit fentebb lenne jó ugrani, mondjuk HW55/65, de ha 9100-et nézed, akkor az optikáján nézd meg jól egy tesztábrával, mert ott nagyon nagy gondok szoktak lenni ennél.
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #40201 üzenetére
Azt a Panát nem ismerem, csak az elődje volt nálam. Az jó gép, de pont Epsont váltott, így szinte közvetlen összehasonlítást tudtam végezni. Jobban tetszett a TW9100 képe. Azt nem mondom, hogy nem tudnék együtt élni egy Panasonic vetítővel, de inkább vennék TW9200-at, ha kb. ugyanannyiba kerülnek.
-
Q
senior tag
válasz Vikthor #40201 üzenetére
A Pana lehet, hogy fiatalabb a 9100-nál? Szolgáltatásokban van még minimális különbség. A képet nem tudtam összehasonlítani. Egy helyen nem láttam egyszerre a kettőt, de én annak idején a Pana mellett döntöttem. Főleg a jó ára miatt. 2014-ben nagyot esett az ára, mert a Pana kifuttatta a házimozi sorozatát. De ha a használtak között kellene választanom, akkor megnézném mindegyiket élőben. Látatlanban az én sorrendem: TW9200>AT6000>TW9100. DE! jelen pillanatban a Sony 65-öt venném. Vagy ha lenne 9300-as Epson... (Álmodik a nyomor )
Eladó: Runco LS5
-
Q
senior tag
válasz Vikthor #40204 üzenetére
Igen, lehet, hogy a 9100 egy hangyányival jobb, de ha ugyanazokat a hirdetéseket láttuk, akkor a 9100 hibás. A HDMI panel hiba lehet nagyon zsebbenyúlós, de lehet, hogy soha nem lesz vele több probléma. A Pana első tulajos, hibátlannak mondott. Nehéz ügy, sok pénz...
Eladó: Runco LS5
-
Beni2360
félisten
válasz Vikthor #40385 üzenetére
Nem SDD akartál írni?
Mert az van 2 db SDD és cserélem. Ez meg egy alig használt gép.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
cinemazealot
addikt
válasz Vikthor #40572 üzenetére
Nem feltétlenül lesz direkt válasz a kérdésedre, de én a minap úgy jártam, hogy vettem eBay-en lapos, rövid (30 cm) HDMI kábelt (igen, tudom, húzzak innen a retekbe az ilyen olcsó sz@rokkal). Bedugtam a RPi és a TV közé, aztán csak pislogtam, olyan zajos lett a kép (a képeken a pixelnyi, főként piros pontokat kell nézni). Aztán azbest kollégától megtudtam, hogy a HDMI nem egyféle jelszinttel működik, illetve lehet ráadni egy kis kakaót, és ezt az RPi-ben lehet állítani, méghozzá egy elég széles skálán. Ebből kiindulva simán el tudom képzelni, hogy az Epsonnak egy bizonyos HDMI jelszint még nem elég, míg a Panának igen.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #40576 üzenetére
Jövő tavasz táján fogok vadászni TW-9100-ra vagy 9200-ra, remélem sikerül normális áron találni! Mennyiért vetted? Ha nem publikus, akkor privátban.
-
alphamooncam
őstag
válasz Vikthor #40643 üzenetére
Nem bízom a müa tipliben...
4,5m hosszú 19 mm-es bútorlapot, polcot, 9 db. 6mm-es menetesszárral függesztettem fel 8 évvel ezelőtt keresztben egy nappalin.
Mondjuk fémdübellel dolgoztam, de a súlyomat megtartotta. 96kg. (Terheléspróba nyilván a menetesszáraknál történt. )
Javasolnám - már ha számít a proji épsége - kúppal rögzíthetőre ( beütve szétfeszül ) cserélni a müa.-ot.
A sima Fischer nem jó, mert abban nincs kúp, amit meg lehetne ütni.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
BBéci
legenda
-
spiky03
veterán
válasz Vikthor #40647 üzenetére
Majd errol is dobj par kepet, meg beszamolot, hogy hogy is csinaltad.
Mert jelenleg nalunkmis feher minden
Igaz 2 ev mulva vsz lesz festes es akkor remeljuk valamivel sotetebb lesz a nappali, meg addigra talan lesz vetito is.
Vagy ha nem akkor marad a plusz feket fuggony vagy valami a falra, akar akasztos verzioben is, mint tan itt egy korabban linkelt videon volt.Amugy gratula az uj vetitohoz!
Mennyivel es miben jobb mint a Pana?
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Dudee
senior tag
válasz Vikthor #40703 üzenetére
Szia!
hogy érted, hogy az A és B oldal méretet használnád?
Nekem most elég pici 5.1-es hangszóró szettem van: ilyen, egy Denon AVR-X1000-rel. Tudom hogy ez nagyon messze van egy komoly megoldástól -sztereóban elég sokat áldoztam már felszerelésre - de nekem egyelőre ez most elegendő.
Ez a két kis első szatelit szerintem simán fel tudna menni a két oldalfalra. Ha mondjuk az A falon lenne egy 200 cm széles vászon, és kicsit előtte lenne a két oldalfalra felrakva ez a két szatelit, akkor a képbe semmiképp sem lógna be.Jelenleg egy utolsó szériás, HW-esen kalibrált Panasonic plazmám van (55" VT60) a nappaliban, úgyhogy nagyjából tudom mi a jó kép nem is számítok arra, hogy ekkora méretben 2-300 ezer forintos projektorral minőségben versenyre keljek vele (kb ennyit szánnék rá), de nem is akarok.
Viszont néha jól esne kicsit nagyobban mozini, illetve konzollal ökörködni.Azt mondod ez a helyiség erre teljesen alkalmatlan?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #40707 üzenetére
Szerintem ma nem kapható olyan OLED, amire érdemes lenne elcserélni egy VT60-at.
Azt sem támogatom, hogy lemondjon a vetítésről, mivel mindannyian pontosan tudjuk, hogy a visszavert fény sokkal kellemesebb az emberi szemnek, idegrendszernek, mint fényforrást - a TV egyértelműen annak minősül - bámulni.
Dedikált moziszobát szeretne kialakítani, egyértelműen vetítő és fix vászon kell oda!
Az erősítő cseréje jó ötlet, de majd csak akkor, ha a kép rendben lesz.
Linkelte a Wharfedale DX-1 HCP szettet, amivel már rendelkezik, ahhoz bőven jó az AVR-1000.(#40708) péjé
A szóban forgó helyiség mérete a legkevésbé sem indokolja, hogy bögreszett adja a filmekhez a hangot. Bár kategóriájában nem rossz az a Wharfedale, de akkor is bögre és ezt a méretére, a 7,5 centis hangszórókra értem. Mindenképpen nagyobb, legalább 13 centisek kellenek ahhoz, hogy normális, moziszerű legyen a hang.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #43434 üzenetére
Méretet tekintve nem mindegy, de a képminőség szerintem fontosabb.
Gonoszkodás: fehér falak és plafon esetén tök mindegy, milyen vetítőd és milyen vásznad van, egy OLED nagyságrenddel jobb képminőséget ad.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ijk
nagyúr
válasz Vikthor #43456 üzenetére
Megfelelően beállított fényerősségű ipad-en semmivel nem fárasztóbb olvasnom mint egy könyvet. Fény az ugyanúgy fény, akár visszavert, akár közvetlen. Nyilván a szórásról lehet vitázni, de inkább itt az a kulcs hogy egy LCD fényereje sokszorosa egy házimozi vetítőjének, csak ugye a tv fényerejét le tudod szabályozni, a vetítő 1500 lumenjéből meg soha nem lesz 5000 egy félárnyékos szobába.
VT60 fényereje nem túl combos, szerencsére sötétben filmezek oda meg tökéletes, még 3D-ben is. Nem érzem fárasztóbbnak egy mozinál. De projektor meg jó lenne, mert 3-4-en már nem férünk el előtte kényelmesen, meg nem jó hogy át kell rendezni a nappalit, magyarul 1,5m-rel közelebb húzni a kanapét filmezéshez./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Janaboy
Topikgazda
válasz Vikthor #43687 üzenetére
Szerintem ez a válasz azért eléggé túlzó, elindultál onnan, hogy ha nincs lehetősége fix vászonra, akkor oldal feszítettet vegyen, de akkor már a projektor se elég jó.
Értem én, hogy mi lenne a legjobb, de a kérdés egyáltalán nem erre ment.A kézi rolósról tényleg volt többször is szó, hogy hamarabb hullámzik, főleg az olcsó gagyi, de pontosan azt beszéltük többször is, hogy a motoros ilyen szempontból sokkal jobb.
Janaboy
-
mrgergoke
aktív tag
válasz Vikthor #43687 üzenetére
@Vikthor és Ijk:
Köszi szépen! Valamit benéztem a méretekkel, újramértem a dolgot. A legnagyobb keretszélesség, ami odafér, 230 cm. Ezek alapján a látható kép nagyjából 195 és 215 centi között mozoghat a konkrét terméktől és annak keretszélességétől függően. Találtam néhány ajánlatot, de laikusként nem látok közöttük semmi különbséget. Megtennétek, hogy rájuk pillantotok?
Funscreen - Itt az első kettő (nem értem, miért ilyen nagy az árkülönbözet) - 89k vs. 120k
MEDIUM FRAME BUDGET 200×113 CM 16:9 - 90k
ScreenLine AMLETO (itt 2 felület közül is lehet választani) - 122k vs. 147k
MW Wall Frame Pro 210x135cm - 163k
Funscreen, MW Frame Standard, Reflecta CineHome lux - 160k-166k
Reflecta CineHome olcsóbban - 137k
Van ezek között olyan, ami biztosan jó, amit tutira nem ajánlotok, vagy olyan valami, amire figyelnem kellene?
https://rendeljkinait.hu/
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #43796 üzenetére
Ne ragozzuk, nincs benne! Pontosan az a kiadvány van a birtokomban, amikor a hozzászólást írtam, előttem volt kinyitva a könyv.
-
Ájvé
veterán
válasz Vikthor #45452 üzenetére
Ezek tények, nem hardcore játékosoknak való és support se nagyon van, első Xiaomi lézer projektor még megjelent hivatalosan, többi egyelőre nem.
(#45446) Morph76:
DMD-hez képest ez elég jó érték, de tessék LG 0,66-os chippel ennyit se tud és 3x annyiba kerül, mint a Xiaomi. Jobban látható a képe világosban is, gondolom a lézer és a közeli fényforrás miatt, ha meg kimondottan UST screent használsz hozzá akkor még jobb, nyilván közvetlen fényben úgy is kevés lesz, de mondjuk ha közvetlenül nem süt be a nap a szobába akkor már elég jól látható lesz, jobb mint gyakorlatilag bármilyen projektor képe.
Egyébként egyszer TV-hez máskor meg hagyományos pojektorhoz hasonlítod, közben két gyökeresen eltérő felhasználói csoportról beszélünk. Ez inkább a TV-s vagyis nagyobb tartalom fogyasztói csoportot célozza meg, szóval sokkal hétköznapibb felhasználásra szánják mint a hagyományos projektor használók.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest