Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tavimano

tag

válasz yamee_ #1333 üzenetére

Szia!

A kontraszt adat valós és helyt álló csak éppen a kép olyankor nézhetetlen. Ha van írisz akkor be kell kapcsolni. De Nekem volt Epson-om, és nem voltam elégedet az írisszel. Nagyon lassan reagált, ez volt a baj. A színeket be kell állítani, de az írisz vezérlése nem szólhat bele, tehát a színek a helyükön kell hogy maradjanak. Ha van rajta movie mód akkor abba állítsd be a színeket sokkal jobb a gamma vezérlés is itt.

A szürke vászon a megoldás, nincs más lehetőség, ha ennyire zavar az hogy a fekete nem fekete. Nekem DLP-m van és itt sem eléggé jó a fekete, de inkább a kontraszttal nem vagyok elégedett.

Csak akkor van értelme az ilyen szürke takarónak ha mind a 4 oldalra ki van feszítve, mert könnyen hullámos lesz.
    Nekem matt white vásznam van és jó az is, nem kell állítgatni a színek meg roppant jók rajta.
    Ezek mind 1.0 gain-ű. Minimális eltérések vannak, de nem veszed észre azt, hogy most 1,1 vagy 0,9 gain-ű egy vászon.

Ha jól láttam az adatlapon akkor 1600 lumen körüli eco-ban. Ha van movie mód, akkor tovább csökkenti az is a fényerőt. De sztem így is legalább 1000 körül lesz ez, bőven jó egy 240-300 cm széles vászonhoz.

Új hozzászólás Aktív témák