Új hozzászólás Aktív témák

  • LonGleY

    veterán

    válasz Chello #26286 üzenetére

    Akkor miért nem SP3? Ezt nem értem én.

    De azt sejtem, hogy nem vagy különösebben mestere a témának (XP SP2 x64, mi?), így nem teljesen tudod meghatározni azokat az aspektusokat, amik alátámasztanák a rühellésed.

    Értem, hogy kb. mi zavar: én az egész Vista-s időszakot végigküzdöttem a saját készítésű, (sata és egyéb) driverekkel integrált XP-mmel, és erre rengeteg embert rávettem, az akkori ügyfeleim is ilyen XP-t kaptak a Vista-only laptopokra is. De ez már nem a Vista.

    A Windows 7 - a még Vista-ban - szétszórt beállítások ellenére ezerszer jobban működik, viszonylag hurka gépen is. A start menüs kereshetőséggel ezeket a beállításokat egyből eléred, nem akkora gáz, hogy nincsenek egybegereblyézve. Viszont működik maga a rendszer úgy, ahogy elvárnád tőle. Az XP-t akármilyen pöpecül, odafigyelve telepíted, karbantartod, egy idő múlva akkor is legyalázódik. Egy vírustanya... Ez mindig is a jellegzetessége volt. A W7 az, amit már nem kell párhavonta újrahúzni, nem veszít a sebességéből azért, mert használod, netalántán frissítenél, és kicserélsz rajta pár programot.

    Ez nem "hangzás" kérdése, tény, hogy nagyságrendekkel jobb (abból is a 64-bites verzió az, ami igazán kifejlődött, megfordítva a régebbi tendenciákat). Persze 2-3 GB memória kell alá, és az átlátszó felület futtatásához is kell egy minimum videokártya, de stabil és letisztult, ami a legnagyobb erénye.

    Nem mondhatod, hogy hatalmas követelményei vannak, én egy 6 éves gépen nyomom a legújabb játékokkal, egyedül videokártyát cseréltem az utóbbi években (Athlon 64 X2 5600+ @ 2,8 GHz, 6 GB DDR II 800 MHz, Radeon HD 6870). Közben ma már SSD-t is potom összegekért lehet szerezni, ami 10x megdobja még a használati értéket. De ma már akármelyik irodai gép elviszi a rendszert. Nem teljesen releváns, hogy te mit művelsz egy ezer éves gépen, amikor az oprendszerek közti különbségeket taglaljuk. Szerintem te még nem láttál egy normális telepítést sem (nem mintha nagy trükkökre lenne szükség).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák