Új hozzászólás Aktív témák

  • Lacces

    őstag

    Sziasztok!

    Van egy konfig, ami AMD-re épül: AMD X2 250-es proci van benne (2 mag 3.0Ghz). És ezt lehet leakarom majd cserélni, most nyáron.
    Igazából nem tudom, hogy Core i3-2100 (sandybridge) vagy Core i5 6xx proci köré építsem ki a rendszert.

    Felhasználás: Elsősorban játék. Plusz párhuzamosan fut néha a játékokkal net, zene, msn. (testvéreim, van amikor még wow-ozás közben filmet is nézz...)

    Láttam, hogy mindkettő jelentősen gyorsabb a jelenlegi AMD procihoz képest, illetve kevesebbet is fogyaszt.
    Úgy vettem észre, teszteknél, hogy a kettő teljesítményben és fogyasztásban és kb egy szinten van. (Bár lehet a sandy bridge tényleg kevesebb fogyaszt, de valahogy nem látszott annyira a teszteken)

    Ami nálam kérdéses, az, hogy a 4 mag vs 2 mag (+ HT), a core i5 6xx az valós 4magos, még a core i3-2100 az csak 2mag és 4 szál. A másik szempont, ha teljesítményben és fogyasztásban a kettő nagyon közel van egymáshoz, akkor az ár. És használtan úgy láttam a régebbi architekt az olcsóbb (alaplap + proci szinten). Memória van, az ide is jó lenne.

    Esetleg amin még gondolkoztam az az új pentium G sorozat, de nem tudom, hogy a játékokhoz elég lenne? (főleg, hogy több progit is használnak, és így a 4 szál oda lenne) Viszont, ez tényleg modernebb. És nem is drága. És gondolom a jelenlegi procimat elveri)

    De ugyanakkor Pentium G6xxx vs Core i5 6xx dilemma van. De mondjuk később lehetne a procit frissíteni, és akkor alaplapot nem kell cserélni.
    Tanácsokat, válaszokat előre is köszönöm! :R

Új hozzászólás Aktív témák