Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz Silentfrog #17199 üzenetére
Másik gépemben Szhelyen 4300@3,1GHz és zafír vaporX -es 4850-es van, sose volt gondom vele.
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Silentfrog
veterán
válasz jaja1981 #17200 üzenetére
sajnos a tx2 vel nem tudom tovább hüteni, 1,5 volton meg már nem merem járatni hosszabb ideig,a jelenlegi processzoromat
Melyik prorocesszor lenne az ami alap orajelen tudja azt amit az én e4400 asom 3.6ghz en tud?
Honnan lehet az ilyet megtudni?
Arra is kiváncsi lennék hogy a 4850 nel megegyező ati 5 ös szériának i selég lenne e az én szénnéhuzott 4400 asom? /erre még gondolom senki sem tud válaszolni,mert olyan 5 ezres széria még nem jött ki.igy ez egy plátoi kérdés csak/[ Szerkesztve ]
-
Detox!
senior tag
Sziasztok! Nem sokára hozzámkerül egy Sempron le 1150 procc, 3Ghz-n környékén mire elég egy ilyen proci? Mondjuk tudhat annyi mint pl. egy Venice magos A64 2,4Ghz-en? Vagy hasonlítsátok már valamihez pls. mert nem tudom hova rakni.
"Dobogóra kerülj, ne a bitófára!" || www.nightchild.hu
-
Tommy7
tag
Üdv, egy kis segítség kellene: AMD Athlon II X4 620 vagy AMD Phenom II X2 550.
A 2magosba 6mega cache van a 4magosba pedig csak 2, ez sokat számít ?<< Vezess lassan és élvezd a tájat, vagy vezess gyorsan és épülj bele! >>
-
jaja1981
addikt
válasz Silentfrog #17202 üzenetére
Silentfrog:
A 4850-del egyező 5xxx-nek biztos elég a húzott 4400-ad.
Amúgy szvsz egy E8xxx 3GHz körülinek felel meg a procid, vagy inkább 2,6GHz.
Ezt nehéz így megjósolni, kb ide tehető. Tapasztalatból lehet ilyet mondani.Tommy7:
Hosszabb távon minden képen a 4 magos. Hosszabb táv, mondjuk jövőre.
Az a kis cache nem számít oly sokat.
Magas legyen az órajel.[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz Silentfrog #17202 üzenetére
Nem értelek. Ha a 4300-as 3,1-gyen elég akkor ha a procidat visszaveszed 3,3-ra mondjuk, miért nem lenne jó? Miért akarsz procit cserélni? 4850 alá ok az a proci...Sőt! Egy kis 3200-es cerka felhúzva is ok lenne alá.
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Silentfrog
veterán
-
jaja1981
addikt
válasz Silentfrog #17208 üzenetére
Játék alatt szinte mindenre elég. (kivétel GTA4)
-
lipi67
nagyúr
válasz Silentfrog #17208 üzenetére
Értem. Most már csak az a kérdés, hogy a lányod, illetve Te, mire használnátok. Én csak Intelt nézek (elfogultságom miatt), de ha azt veszem, hogy egy p31-ben egy kis 3200-es cerka szépen tuningolható és lazán jó 4850 alá, nem érdemes nagy gépre költeni. Ok, hogy gondolni kell a"jövőre"is, de ki tudja, mi lesz 2 év mulva,s a mostani drága cuccok addigra (ha kapni lehet még) mennyibe fognak kerülni. Meg kell hagyni azt a procit, sokáig kiszolgál még Téged, vagy a lányodat. Nálam a 4300-ast szintén TX2-es hűti, és lazán lehűti.
Ez a gépem erős tulzás nekem,s nem az igényeimet, a hülyet tuningmániámat tükrözi..Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Silentfrog
veterán
válasz lipi67 #17211 üzenetére
Eddig szerencsés voltam lassan már 2.5 éves a processzorom de ez ár a harmadik kártya ami benne van.Eddig ha kellett egy kis "erő" Akkor huztam a procin de sajnos kifogyott a lehetőségem,3.5 ghz nél tovább nem tudom nyuzni a procimat.
Volt benne 9800 gt is annál már kifejezetten jol jött némi processzortöblet a crysis alatt
2.5-3.5 ghz között folyamatosan emelkedett a játékban a kapott fps szám.
Ha nem lenne ekkora tuninglehetőség a cor 2 prcikba akkor már biztos valamelyik 8as sorozatot használnám. Viszont ha most váltok akkor megint olyat szeretnék ami ha tuninggal is de kibir ennyi időt.
Valszeg akkor a mostanit kapja a lány én meg fogcsikorgatva kiadok egy Q 9 intelsorozat valamelyik tagjára./persze a hozzá tartozo alaplap és videokártya kiséretében/[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz Silentfrog #17212 üzenetére
Világos. Csak most azt mondd még meg, hogy 8xxx vagy 9xxx? Mert..8xxx-ben eszméletlen a tuningpotencia, egy jobb darab akár 4,5Ghz-en is mehet 24/7-ben, de 4,2 az tuti, s ott erős. Lap is van alá, még boltban is ki lehet fogni olcsó p35-öst. (kevesebb fesz kell p35-ben mint p45-ben). Quad is jól tuningolható, de nem nagyon van alá deszka, ezt is vedd figyelembe! Egy p35 ds4-gyel és egy 8400-zal szerintem nagyon jól járnál.
-
Silentfrog
veterán
válasz lipi67 #17213 üzenetére
Elsőnek nekem is a 8200-8400 c2d jutottak az eszembe.Nem tudom a 8200 mennyivel gyengébb mert ugyebár vagy 15k val olcsobb /26 körül láttam 8200 c2dt/.
Meg ugyebár a 2 magos intel azért csak kevesebbet eszik,és nálam 10 orábol 9.5 orát internetes játékkal megy el.[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz Silentfrog #17214 üzenetére
A 8200 alá jobb deszka kell, esetek többségében több fesz, s nem lehet annyira húzni. (kis szorzó, jobban feszelt proci, alaplap) 8400-et is lehet biztos már olcsón beszerezni, s biztosra mész vele. Inkább azt.
q9400-es , nem olyan vészes ez a fogyasztás, nálam valóban 24/7-ben megy a gép.Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Silentfrog
veterán
válasz lipi67 #17215 üzenetére
37k alatt sajnos nem láttam sehol sem 8400 at.Használtat nem szeretnék,kap majd nálam is szépen,Feszt is meg orajelemelést is.
Bár irtad,hogy intel párti vagy a 8400 körül szerinted milyen amd proci van egy szinten,természetesen 2 magos kivitel.Sajnos az amdbe egyáltalán nem vagyok képbe... -
Mukorka
addikt
Sziasztok!
A kérdésem az lenne ,hogy főleg játékhoz, melyik a jobb, Q9550 vagy egy i7-920 C0?
Egyszóval mit érdemes venni, mert néztem 50000 ft mind a 2
Köszi az ötleteket.
Üdv
[ Szerkesztve ]
Mukor#2214 --- "Ezt nem én gondolom így, EZ EGY TÉNY!"
-
Vardar
tag
Sziasztok!
Szeretnék új procit venni és lenne pár kérdésem. Egy Athlon II X2 250ben és egy Phenom II X2 545 között őrlődök. Az lenne a kérdésem, hogy alapból mennyi a teljesítmény különbség közöttük? Mivel számít a fogyasztás(nem, nem tudtok meggyőzni, hogy a 80 W nem olyan sok, ne is próbáljatok ezért alulfeszelném a Phenom II-t. És itt jönnek a kérdéseim. 3 GHZ-n mennyire mehetek le? Ezzel mennyit spórolok? 240e értékeit bírja? 50-et fog fogyasztani akkor? Alulfeszelésnek mik az ártalmai? Tudom hogy pontos adatokat nem tudtok mondani, de mivel jobban értetek hozzá egy saccperkábénak is tudnék örülni Előre is köszönöm.Ui: Főleg játékra kellene, tuning kizárva.
[ Szerkesztve ]
-
varsam
őstag
válasz Mukorka #17217 üzenetére
hosszabb távra i7 mindenképp.
(#17218) Vardar
Szerintem itt jobban tudnak segíteni ebben, tudnak mondani pár adatot.
Amíg stabil a proci, addig az alulfeszeléstől nem lesz baja.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Silentfrog #17216 üzenetére
Phenom II 550 ~25k
És ez alá mehet AM3-as lap, amit a jövőben cserélned sem kéne, mert rengeteg proci jön még bele, pl hatmagos is, meg elvileg a Bulldozer is.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
-
P100
senior tag
E5200-nál az E6500 ugye jobb? Teljesítményben csak abban tér el E5200-tól, hogy nem 2.5Ghz-es, hanem 2.93?
Harcolj a hazádért, MAGYARORSZÁGÉRT! http://www.erepublik.com/hu/referrer/Hungarian+Soldier
-
Lacc88
senior tag
válasz vzsryl #17222 üzenetére
Így van ahogy írtuk szerintem neked ez a jó választás jelen esetben kitesztelt Procit+olyan lapot venni amibe megy 4 maggal , és meg is van a 4 mag !
Aztán csókolom !NEviccelj persze , hogy merj ... mert ha olyat fogsz ki amit nem lehet +2 maggal támogatni , akkor meg nézhetsz , hogy nem azt kaptad amit vártál ..... ilyen esetben érdemes !
szia.
[ Szerkesztve ]
Ha van egy álmod .... ne mondj le róla !
-
vzsryl
nagyúr
válasz Tommy7 #17225 üzenetére
Olvass utána, hogy a hirdető megbízható-e, aztán ha gondolod csapj bele. De azt tudnod kell, hogy az előre tesztelt majdnem 30k.
(#17227) Lacc88: Legközelebb annak címezd a hsz-ed, akinek szól a tartalma.[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
lipi67
nagyúr
Hát egy kitesztelt 8400-et egy megbízható tuningostól szerintem érdemesebb venni.
Sajna AMD ügyben nem segíthetek, lövésem sincs. Meg.. úgy se hinném el másnak se, hogy x-y u.azt tudja AMD-ben, persze dacból)Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
P100
senior tag
E5200-nál az E6500 ugye jobb? Teljesítményben csak abban tér el E5200-tól, hogy nem 2.5Ghz-es, hanem 2.93?
Harcolj a hazádért, MAGYARORSZÁGÉRT! http://www.erepublik.com/hu/referrer/Hungarian+Soldier
-
lipi67
nagyúr
[link]
-Elméletileg igen, gyakorlatilag 200 ill. 266-os, ami gyenge alaplapnál számíthat ha tuningolni akarod. Igaz, az 5200-as se egy tuningbajnok.Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
bzs barátunk nyomott 8xxx-szel egy tesztet, linkelem Neked. Fesz nagyon barátságos és..csak 4,7GHz 1 óra blend. Igaz a lap is UD-s széria..[link]
-
Balfax
csendes tag
Sziasztok!
4 magos procit szeretnék venni.
Tudnatok ajénlani valamit? AMD és INTEL között vacillálok. -
Csekaone
csendes tag
Hali! Amd phenom II x4 920 Szerintetek még mindig jó proci? vagyis megéri meg venni most?
-
vzsryl
nagyúr
válasz Csekaone #17238 üzenetére
Szia!
Az AM3-asok ajánlottabbak, mert azok támogatják a DDR3-at, ami fejleszthetőség szempontjából jobb, főleg azért, mert az AM3-as lapokba még sokáig fog jönni újabb CPU. A Phenom II 920 pedig csak DDR2-es memóriavezérlővel rendelkezik, tehát csak AM2+-os alaplapba passzol.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
varsam
őstag
válasz Csekaone #17240 üzenetére
Még nem muszáj új ramokat venned, mert az AM3-as procik támogatják a ddr2 és ddr3-as ramokat is. Szóval ha esetleg pár év múlva akarsz fejleszteni, akkor már procit nem kell venned. A mostani (illetve amit most fogsz venni) alaplapba pedig ha AM2+ tokozású, akkor bele tudod tenni az AM3-as procid.
-
Dtomi
őstag
SOS segítséget szeretnék kérni egy fehérvári embertől, lenne melóm amit holnapra kéne befejeznem és a procim állandóan felforr, ha valakinek lenne 1 hangyafasznyi hővezető pasztája legyenszíves írjon és elugranék érte. Előre is köszönöm!!
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Egy 4580/70/90 vga hoz elméletileg elég egy 2,5-3,0GHz környéki core2duo proci, hogy ne legyen procilimites a konfig a játékok döntő többségénél.
AMD oldalon AM3.-asok közül mi a megfelelője ezeknek?
Tehát melyik tud kihajtani rendesen egy 4580/70/90 karit?Üdv.:
Misi -
vzsryl
nagyúr
válasz misirulez #17246 üzenetére
Te se írtál típust, tehát nem tudom mit mivel kellene összehasonlítanom. A 2,5-3Ghz-es core2 prociknak az Athlon II és Phenom II X2-esek az ellenfeleik. A 2,5-3Ghz-es Quad-oknak az Athlon II X4-ek és Phenom II X4-ek az ellenfeleik. Az Athlon II és Phenom II X3-omnak pedig nincs Inteles ellenfele/megfelelője.
Természetesen minden kategóriában az AMD van jobb ár/teljesítmény arányban.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Qru
MODERÁTOR
válasz misirulez #17244 üzenetére
AMD-ből is tartható ez a proci órajelmegkötés kb. Ha olyan játékokkal játszol amik profitálnak 2-nél több magból illetve ha hosszabb távon gondolkozol akkor érdemes X3/X4-et venned. Ha szeretsz/szoktál tuningolni, akkor értelem szerűen egy gyárilag alacsony órajeles X3/X4 lenne a legjobb megoldás. Felhúzod 3-3,5GHz-re (de itt már megfelelő hűtésről is kell gondoskodni) és kész. Ennek mértéke attól is függ erősen, hogy milyen felbontáson és milyen látványjavítókkal (AA, AF, stb) akarsz játszani.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Csubee
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy processzort megéri-e használtan venni? Egy Core2Quad Q6600-as a jelöltem.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest