Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Májsztró
addikt
válasz josy28 #15945 üzenetére
Azért mondtam azokat , mert az új árába megkaptad volna a használtat is aminek a 3 év garjából hiányzott vagy 4-5 hónap, tehát semmi baja. De ha nem gáz ,hogy ugyan azokat kell megvenned újonnan akkor semmi gas. Amiket vzsryl linkelt azok jó lapok. Bár én személy szerint a Gigát ajánlanám. Nekem a DS3-mas van , rev 2. Isten egy lap , csak nem tudja az ACC-t
josy28 ! Írj már egy privit ,hogy mennyiért adod el a 7900GS-edet. Kéne egy pótkártya
[ Szerkesztve ]
-
3800+
őstag
válasz vzsryl #15941 üzenetére
Alaplapot nem biztos hogy szeretnék cserélni. Bocsi... Szóval jobban megérné az AMD Athlon II X2 240? Mert az alaplapom nem valami tuning lap, max 300Mhz-et tudnék szerintem kihozni belőle. Így viszont jobb lenne ha semmi kavarás nélkül 6000+-t vennék. Szóval nem tudom. . Ja és ha rendelek akkor BOX legyen? Megbízható a gyári hűtő?
Köszi
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
GhostWalker
tag
Sziasztok.
Egy kis procibetekintő hátha valakinek jól jön.
Intel: Intel Procik
AMD: AMD ProcikRemélem tudtamm segíteni ezzel valakinek.
[ Szerkesztve ]
-
3800+
őstag
-
Gyick
őstag
Hi!
A véleményetekre lennék kiváncsi.Melyikkel járnék jobban egy phenom II x2 550-el vagy egy 710-el amit a 720 szintjén hajtanék?árban kb 2ezer ft köztük a különbség. -
vzsryl
nagyúr
válasz josy28 #15956 üzenetére
Jó bele akkor is, de megvan rá az esély, hogy Bios-t kell frissíteni.
Egyébként SB710 déli hídja van a +-osnak, ami akár még jól is jöhet a jövőben.(#15957) 3800+: Újabb architektúra, azonos órajelen gyorsabb, jobban tuningolható, sokkal kevesebbet fogyaszt, könnyebb lehűteni.
(#15959) Gyick: A 710, még 5k-val is többet ér.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Gyick
őstag
válasz vzsryl #15960 üzenetére
http://ipon.hu/webshop/group/socket_am3/1579/
2800ft egészen pontosan[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
-
3800+
őstag
válasz Májsztró #15966 üzenetére
Akkor meg főleg
ASRock Alivenf6g-dvi, már sokszor leírtam, de még akkor sem kéne ennyire felkapni a vízet...
A 240 jobban bírja a tuningot? Mert inkább csak azért akartam a 250-et mert azt kevesebb tuninggal is elég lenne és nem melegedne annyira.
-
vzsryl
nagyúr
"A 240 jobban bírja a tuningot? Mert inkább csak azért akartam a 250-et mert azt kevesebb tuninggal is elég lenne és nem melegedne annyira."
Ez jó!
Mivel teljesen megegyezik a két proci, ezért azonos órajelen ugyanúgy melegednek.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
3800+
őstag
válasz vzsryl #15969 üzenetére
De a 250 gyorsabb alapból szóval bizti más hűtő lehet rajta. Vagy nem? Csak ezzel a lappal nem tudnék annyit húzni a 240-en mint a 250-en. Mármint a 240-nek kevesebb lenne a vége . És az a 3000Ft már nem oszt nem szoroz.
-
-
3800+
őstag
válasz vzsryl #15975 üzenetére
Az új Athlon II X2 250 egy rendkívül olcsó 87 dolláros processzor lesz, mely az Intel Core 2 Duo E5400 ellen lesz bevetve. Az processzorhoz az AMD egy teljesen új lapkát tervezett, mely a Regor kódnévre hallgat. A 45 nm-es gyártástechnológiával készülő chip két maggal rendelkezik, melyek 3 GHz-es órajelen üzemelnek, és fejenként 1-1 MB másodszintű gyorsítótárat kaptak. A processzorban egy DDR2 és egy DDR3 memóriavezérlő is található, ennek megfelelően a 65 W-os TDP fogyasztással rendelkező, Socket AM3-a tokozású termék a régebbi Socket AM2 és AM2+ foglalattal szerelt alaplapokkal is használható lesz.
Akkor ez jó jel?
-
-
vzsryl
nagyúr
Mi?
Neked kell Bios frissítés, és utána menni fog.(#15977) Lord Vader: Annyiért már van Phenom II 710, ami max 2 szálon futó alkalmazásokban ugyanolyan gyors, de több szálúnál már sokkal gyorsabb. Tehát az E7300 sehogy sem jó vétel. Főleg, hogy 15k-ért van E5200 vagy 18k-ért E6300, ami már VT-s is.
[ Szerkesztve ]
-
3800+
őstag
válasz vzsryl #15979 üzenetére
És a Phenom II X2 550? Teszt alapján jobb procinak bizonyult. Kicsivel többet eszik de van L3 6Mb-ja. Meg 3-szor annyi tranzisztorja van ha jól láttam. AM3-as és ha ugyanúgy megy a dolog mint az Athlon II X2 250-nél akkor bios frissítés és belemegy. Na??? (5000Ft-tal drágább)
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Akkor már inkább Phenom II 710, mert az alig drágább, de mégis csak 1 maggal több.
Phenom II 550-et akkor vennék, ha lenne egy SB710-es lapom, aztán megpróbálnám belőni négymagosra. Ha kétmagos proci, akkor 20k alatt legyen, ha 3 magos, akkor 35k alatt, ha négymagos, akkor meg a csillagos ég...megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Az már kicsit húzósabb ár, de belefér. Megpiszkálod kicsit, akár 3,5Ghz-et is viszi alapfeszen, és akkor sokáig elég lehet. Jelenleg két olyan nagyobb játék van, ami nagyon sokat profitál 3-4 magos procikból, a GTA4 és az ARMA2. Vannak még más játékok is, amiknek jót tesz a több mag, de azok jobban vannak optimalizálva, főleg a GTA4-nél.
[ Szerkesztve ]
-
3800+
őstag
válasz vzsryl #15984 üzenetére
GTA4-et most töltöm le éppen De a 3 magot már lehet nem ismerné fel a lap. Vagy ez is bios kérdése? Amúgy most olvastam hogy a Biostar TA790GX alaplappal ezen a procin belehet kapcsolni a 4. magot De egyenlőre maradjunk ott hogy a 3 magot vinné az ASRock alivenF6g-dvi? A honlapján csak X2 support van...
A tuning mértéke függ a procitól is? Mármint ezt gondolom de mennyire. Gondolom az alaplap a fő dolog... az nekem eléggé gyérmihály.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Mivel nem vagyok ASRock alivenF6g-dvi-ológus, ezért nem tudom, hogy mit bírhat ez a lap. Ha letiltott magokat szeretnél aktiválni, akkor SB710-es vagy SB750 déli híd kell, és a legolcsóbb ilyen lap az Asrock 770DE+, ebben SB710-es van, a sima DE-ben csak SB700-as.
Függ a procitól persze, attól függ a legjobban. Én az E5200-k tuningpotenciálját ismerem legjobban, és azok közt van, ami értelmes feszen megy 4Ghz felett, de van, ami 3,5Ghz-et sem.Szerk.: További kérdéseket a procikról a topicjaiban tedd fel. Ez a "milyen procit vegyek?" topic, ami csak útmutatásra szolgál.
[ Szerkesztve ]
-
3800+
őstag
válasz vzsryl #15986 üzenetére
Akkor majd megkérdezem itt a boltostól, de valószínű nem itt veszem a procit, meg ha kell akkor a lapot. 5000Ft-tal olcsóbb minden az iponnál. És kb 30 perc kocsizás... szóval inkább ott veszem a dolgokat. Egyébként ha van olyan szerencsém hogy sikerül aktiválni +1 magot akkor az teljesen jól fog működni?
Rendben...
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
A Te lapodban biztos, hogy nem fogsz plusz magokat aktiválni, mivel nem alkalmas rá.
A boltostól max azt kérdezd, hogy megcsinálja-e a Bios frissítést vagy azt, hogy mi mennyibe kerül. Ha mást is kérdezel tőle, akkor 99% az esély rá, hogy valamit hazudni fog, hogy lehúzhasson.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
3800+
őstag
válasz vzsryl #15988 üzenetére
Csak azt akartam kérdezni tőle hogy megy-e a lapon a 3 mag. Egyébként most megfogtatok... A tesóm gépébe az én cuccaim kerülnének meert szegénynek eléggé nem jó, szóval bevan tervezve nála is az új alaplap. Szóval ha vennék egy olya ASRock 770DE+-t akkor az én lapom a tesóméba menne, meg a procim is meg a régi kártyám, szóval így talán ki tudom dumálni a szüleimmel. És ha vennék egy olyan alaplapot amit az előbb írtam abba tudnék +1 magot beindítani? Abba is kéne egyből egy bios frissítés gondolom.
-
vzsryl
nagyúr
A 770DE+ az pár hete jelent meg. Alapba viszi az összes AM3-as CPU-t, nem kell Bios frissítés. Kapott SB710-es déli hídat is, ami alkalmassá teszi a letiltott magok aktiválást. Ugyanezt tette a Gigabyte a 770-UD3-al, ott REV 2.0 lett az újított lap neve.
-
josy28
tag
Hello!
Ha veszel egy olyan lapot akkorsem biztos hogy tudod aktiválni.Az nagyban függ a procitolis.A sorozat szám alapján megtudnád mondani nagyábol hogy sikerülhet e ,valahol volt egy rakás sorozatszám hogy azok kb 70-80%ban biztos lehet aktiváni.De igy nemsokesélyed van a sikerre. -
-
vzsryl
nagyúr
Athlon II-ből nem lehet négymagosat varázsolni. Csak Phenom II 5xx-ből és 7xx-ből.
Amúgy a GTA4 csak 3 szálon fut, mivel konzol átirat, így elég érdekes lenne, ha 4 szálas lenne. Egyébként a legtöbb olyan oldalon, ahol leírják milyen rendszer ajánlott egy játékhoz, ott X3-as Phenom-ok szerepelnek általában vagy négymagos Intel-ek, mivel azokból nincs 3 magos.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Lawboy
tag
Sziasztok.
Lehet átváltanék AMD-re.
Cuccok GTA4-re kellenének.
Olvastam hogy X3 Elég hozzá.Én ebből Phenom2 re gondoltam.
Nem tudom eldönteni hogy melyik mert aszem van 1,2, belőle.
Melyiket lenne érdemesebb megvenni?
És mondanátok 1 olyan lapom amiben legalább fel tudnám húzni min.3GHZ-re és a 4.Magot is aktiválni tudnám?(Legolcsóbb kellene).
igaz hogy az új AMD hez csak ddr3 as ram jó?
Megérné ár/Teljesítményileg lecserélni a mostani cuccaimat?(aláírásban)Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest