Új hozzászólás Aktív témák

  • Donki Hóte

    veterán

    válasz devilzero #17171 üzenetére

    Alapvetően nem érdemes 10x15 cm-es fotót nyomtatni színes nyomtatóval, mert a 10x15 cm-es fotópapírok elég drágák.

    Úgy szoktam csinálni, hogy 4 db fotót nyomtatok egy A4-es papírra, majd szikével négyfelé vágom. Így egy 10x15 cm-es fotó egy jobb minőségű Canon GP501-es fotópapírt használva csak 99,9 / 4 Ft, azaz 25 Ft, ha viszont egy 10x15 cm-es papírt használnék, 50 Ft-ba kerülne.

    Persze, ha hirtelen kell 1 db fotót kinyomtatni, akkor ez a módszer nem jó, de ha egy nyaralás, vagy esemény több fotójának a kinyomtatásakor már alkalmazható.

    Általában a nyomtatót gyártó cég neve alatt forgalmazott papírok adják a legjobb eredményt, a Canon G2420 esetében nekem pl. a már említett GP-501, vagy a még jobb PP-201 adja a legjobb nyomatot. Persze kivételek mindig vannak, ezzel a nyomtatóval nekem az igazi áll-leejtős fotóminőséget egy HP fotópapírra nyomtatva sikerült produkálnom (sajna az adott HP papír, a HP Premium High Gloss Film már nem kapható :( ).

    Nem rossz a Colorway papír sem, persze a nyomat nem olyan lesz rajta, mint egy Canon papír esetében.

    (Megjegyzem, hogy akik régóta fotóznak, azok az otthoni színes nyomtatásra csak legyintenek, mert eleve ott kezdődik a probléma, hogy egy Nikon és egy Canon DSLR gép sem ad azonos színvilágú képet egy teljesen azonos témát lefotózva, egy mobiltelefonnal készített kép esetében a probléma fokozódik, a képet nem egy profi levilágító berendezésen, hanem színes nyomtatón nyomtatva a probléma sokszorozódik, ha pedig utángyártott tintát/fotópapírt használsz, akkor pedig a probléma négyzetre emelkedik.)

    Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

Új hozzászólás Aktív témák