Új hozzászólás Aktív témák

  • PociAti

    senior tag

    válasz Harbinger85 #15571 üzenetére

    A 20.000 Ft-os árkategóriában azok a nyomtatók vannak, melyeket áron alul értékesítenek, de méreg drága beléjük a festék. A patronok nem nyújtják a névleges mennyiséget sem (3 színből 1 előbb kifogy, mint a másik 2). Emellett a színes képek, gyerekrajzok messze több tintát igényelnek, mint az 5%-os fedettség, amire a kapacitásukat kiszámolták.
    Ha ilyet "olcsón" árusított nyomtatót veszel, akkor vagy keveset fogod használni, vagy nagyon hamar, akár 1 éven belül ráköltöd egy tintatartályos nyomtató árát. Egy olyan gép árát, melyhez több évre elegendő festéket adtak, és eredeti tintával való utántöltés is szerény összeg.

    Általános tapasztalat az általad kinézett patronos nyomtatókkal: 20.000 Ft a nyomtató, eleinte nagy az öröm, 1-2 héten belül kifogy a tinta. Új készlet ára kb. 10.000 Ft. Jön a ledöbbenés, aztán az elhatározás, hogy mostantól kevesebbet nyomtatunk. Igen ám, de a kevés nyomtatástól beszárad a patron, így el lett pazarolva a 10.000 Ft-os készlet fele.

    Tintatartályos nyomtató esetén viszont csak egyszer kell kifizetni a magas árat, (kb. 50.000 Ft), és hosszú éveken át gátlás nélkül lehet nyomtatni a rajzokat, illetve még fotókat is lehet vele nyomtatni, bár egy 10×15-ös fotó ára papírral együtt már itt is érezhető összeg (kb. 50 Ft). A 4 színt tartalmazó utántöltő tartályok (gyártótól függően), kb. 6.500 oldal a kapacitásuk, együttes áruk kb. 8.500 Ft.

Új hozzászólás Aktív témák