Új hozzászólás Aktív témák

  • mkRoland

    senior tag

    Igazából a multifunkciós lézer, amit belinkeltem, csak ártájékoztatásnak szántam. Ha a fekete-fehér szuper akcióban ennyibe kerül, gondolom a színes még drágább.
    Ahogy massiveauto mondja (márpedig ő szervízes, tehát ért hozzá) az EPSON eredeti patronokkal nehezebben szárad be (köszönhető a méregdrága DuraBrite-nak). Ami az EPSON előnye, az könnyen a hátránya is lehet: a színenként cserélhető fajtáknál csak magát a tintatartó tartályt cseréled, ami alacsonyabb kiadást jelent a többi gyártóhoz képest. A hátrány viszont az, hogy a fej az örökre a nyomtatóban marad, és ha beszárad, akkor egy új nyomtató árába kerül a cseréje. És itt még bejátszik az az apróság is, hogy csak akkor hajlandó nyomtatni a gép, ha mind az összes szín patronja a helyén van, és egyik sem üres (még a csak fekete nyomtatást sem engedi ha pl.: a magenta kiürült).
    A kétpatronos HP, Canon esetében más a helyzet: a patronnal egybe van építve a fej. Ha beszárad, veszel másik patront (ami ugyan drágább, mint az EPSON-é). Engedi csak az egyik patront használni (logikusan ha csak a fekete van benne, színeset roppant nem nyomtat; de fordítva már nincs gond: csak a színesből kikeverheti a fekete színt) - itt kétféle patron van: a fekete és a színes (amelyik egyben tartalmazza a cián, magenta, sárga színeket; és az egész patron cserére szorul, ha az egyik tartályából kifogy a szín).
    Otthoni minimális felhasználásra valóban jó megoldás a két-patronos nyomtató/multi (jó árban is vannak).
    Személyes véleményem: Én egy ilyen 2-patronos multifunkciós HP-ről váltottam nemrég egy 4 patronos EPSON-ra. A HP-hez 5000 akciósan egy eredeti fekete patron, utángyártott 2500-3000 körül mozog. Az EPSON-hoz az utángyártottat megkapom 500/db-ért (az eredeti 3000-3500 környékén). Így most, hogy elkerüljem a beszáradást, többet kell nyomtatnom (kb. hetente 1 színes képecskét). Viszont amióta megvan, az egész családnak én nyomtatom a fotókat.
    Ezek figyelembevételével kell dönteni, és a saját tervezett használatához megfelelő mellett tenni le a voksot.
    Jó döntést, és szerencsés vásárlást kívánok!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák