Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LeventeV
senior tag
válasz Khelben #87252 üzenetére
Köszi a választ.
A javaslatodra kitöltöttem az összefoglalót is. Tulajdonképp egy ilyen notebookot keresek:(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Nem sűrgős. Akár júniusig is húzható.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
170 000 Ft(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Főként munka és net, de régebbi játékokat is szeretnék futtatni.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
2013 és azelőtti játékokat futtassa, medium-high grafikán, a notebook alapértelmezett felbontásán.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15 inch, szép színekkel és kontraszttal.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Nem sokat, párszor egy hónapban.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Minimum 500 gb HDD és 4 Gb ram.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI csatlakozó legyen rajta.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új. -
Yeffy
veterán
válasz szabonagyur #87248 üzenetére
Az nem gond, ha ketto van, sot... De legyen mar vmi hasznalhato, erted kulon
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
félisten
-
Yeffy
veterán
válasz szabonagyur #87255 üzenetére
nacceru'
Pedig olyan 2010 es elotti jatekokat futtatnek rajta legalabb mediumon, a notesz nativ felbontasan.
Akkor ne akarjak?OFF: egyszeruen nem hiszem el, h nem hajlandoak hasznalhato gpukat szerelni meg uzleti minosegu noteszokba sem, csak 300k felett. -_-"
[ Szerkesztve ]
-
Gergosz2
veterán
válasz LeventeV #87253 üzenetére
Ebből nem lesz N széria mivel az 230k magasságában kezdődik
Ha munkára kell akkor ott van a HP450/455 , vagy esetleg használt üzleti. Bár nem tudom ebből lesz-e már nyáron.
(#87256) Yeffy DJ
Üzleti notik nem játékra készülnek.
[ Szerkesztve ]
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
félisten
Azok még talán elmennek rajta natívban, de tuti nem kimaxolva.
Miért nehéz elhinni? Sosem volt 300 alatti játékra való gép normális hűtéssel és hardverrel egyszerre.
Akármennyire is fáj ez nem azon múlik mit hajlandóak. A hardvernek van egy fix ára, mellé meg oda kell rakni a tervezőt, hogy csináljon mellé megfelelő hűtést, majd le kell gyártani, supportot adni, ez nincs meg 150e-ből. -
Yeffy
veterán
válasz szabonagyur #87258 üzenetére
Nem is kell feltetlen fullon, eleg egy eros medium szint nativon.
Jo, ertem most mar.Azert, mert eddig a pck vilagaban mozogtam csak. Es nem gondoltam volna, hogy a noteszek ennyire mas vilag. Mindegy, most tanulgatom.
Gergosz: tudom, ezert irtam, h " minosegu". Mert a Lati gondolom uzleti, de a kidolgozasa es a kinezete lenyugozott, kikurt jo kene nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
dragon89
csendes tag
Sziasztok!
Laptopot keresek a következő paraméterekkel:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? fél hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 130+- 10k
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.) irodai munka, iskola, fotószerkesztés, rendelés, videóvágás, böngészés, filmnézés, iskola
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? flash játékok
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? kicsi, matt, és ezekkel a paraméterekkel szerintem minél nagyobb felbontás kellene
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? igen, heti szinten 3-4-szer
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) jó lenne ha lenne rajta operációs rendszer
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? nem kell optikai meghajtó, a többi nincs kikötve
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) -
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) használt is -
Yeffy
veterán
válasz szabonagyur #87260 üzenetére
87206ban vannak az ujabb jeloltjeim.
-
félisten
-
Yeffy
veterán
válasz szabonagyur #87264 üzenetére
Bocsi, hogy ertetlen vagyok.
Ezek meg azelott lettek linkelve, hogy irtatok az nvt mint javasolt gput. Errol, h a 3xxx-esek nem ajanlottak, elsiklottam a rengetegben. Sry.
De mar en is kezdem feladni, f.sz kivanmar, felidegesit veszek kint egyet
Ami kell, es "fix": legalabb ilyen nv gpu, amit irtatok, illetve lehetoleg 1 tb hdd, proci nekem mindegy h intel v amd, amelyik jobb 150k kornyeken. Igazabol azok az 5os Latik tetszenenek, masszivak, de ugy latszik nekem -egyelore -horror aruak.
Ja meg az msata bovithetoseg is bejott, mint szempont. Jo lenne, ha megmaradna az odd. De ha nem fer bele, ez van.
Ill 15 col kene.
De sztem ez mind nem fer be az arba.Igy tisztabb, vagy meg kell info?
Szerk: az inspironok ugyanott? Azok se jok?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Na akkor utoljára leírom:
150-ért nem lesz normális gép dgpu-val se itthon se kint bárhova is mész.
Vedd meg a milliószor ajánlott HP455-öt és viszlát, majd veszel egy asztali gépet.
ha most megveszed az első nvidia-s gépet 150-ért akkor vagy használhatatlan 820M lesz benne, vagy a gép lesz hulladék.De nem is értem minek neked az nvidia annyira bele ha úgyis lesz asztali. Ha meg játék kell rakj mellé még egy százast lesz minden vagy fogadd el ami ennyiért van.
Insprionok: olyan f@sza, hogy erről papolunk a kollégával neked, hogy a 840M alatt mind felesleges nvidia, másik meg Intel HD. Eddig úgy volt Intel HD nem jó neked.
JÓ TANÁCS: ülj le, olvasd el mit írunk neked vagy 50 hozzászólást, és gondold át, mert már csak össze vissza beírsz ide oda, azt sem tudod mit akarsz vagy mit kérdezel.
[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
válasz szabonagyur #87266 üzenetére
Ok, igazad van, ezt fogom tenni. Mobilrol mar kicsit attekinthetetlen a sok hsz. Elnezest mindenkitol aki segitett, es idiotanak tunok.
Mar erosen agyalok rajta, hogy inkabb 250 korul veszek majd kint egy combosabb Lati minosegu, vagy hasonlot, meg melle dokkolot, monitort, aztal egy jo ideig elleszek asztali nelkul is, de az min egy honap, mig rendezodnek a dolgaim.
Kesobb irok meg, ha van valami, bar sztem ossze foglaltad eleg jol
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Yeffy
veterán
-
Tikakukac
titán
Ha úgy tesznek el valakit láb alól, hogy nulla nyomot hagynak és nem szólja el magát a tettes akkor le fog bukni? Nem. Ez ugyanez.
A baj itt azzal van, hogy tökéletes bűntény és beépítés sem nagyon van. Lenovonál ha teli alsó lapos és patentos akkor ott törni fog a profi is mert fos.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
agabe
addikt
válasz Tikakukac #87271 üzenetére
Dellrol van szo, de nem en vagyok a hozza nem erto sajat kezu rongalni szandekozo, viszont ennek ellenere nem etikus boltban azt mondani, hogy csere eseten a gari csak akkor el tovabb ha azt ok, vagy hivatalos szerviz vegzi amirol dokumentumot allitanak ki.
Azt kellene mondani, hogy szetszedheti, cserelheti de nem javasoljak, mert ha eltorik / romlik valami akkor ugrik a gari.szerk:
a nem lebukos buntenyhez hasonlitas annyiban nem all, hogy a valtoztatas lathato miutan hdd/ssd csere tortenik, azaz nem lehet azt mondani, hogy nem volt csere, nem csinalt semmit szoval akkor is lebukik ha veletlenul hibatlanul vegzi el a muveletet[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Ki mondta, hogy ha garizni kell akkor nem tudom visszacserélni a HDD-t az SSD-vel? Életben rá nem jön senki. Egy jó gép jó szereléssel kiszúrhatatlan.
Azért vannak ezek a szabályok, mert nem 1-2 ügyfél nem úgy gondolja, hogy beszopja a saját hülyeségét. Többség miatt sajnos ez van, nincs bevállalás vagy csak a saját munkájukra.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
agabe
addikt
válasz Tikakukac #87273 üzenetére
Azzal en is egyetertek, hogy aki "hulye" az viselje a kovetkezmenyeket...vagy lehet, hogy azert mondjak ezt, hogy megvedjek sajat maguktol az onjelolt ronto-bontokat? Magambol indulok ki, ezert tartanam jobbnak ha azt mondanak ami van, de most belegondolva el tudom kepzelni, hogy ugy kevesebb laikust tudnanak megovni sajat magatol.
-
agabe
addikt
válasz JackFeryll #87275 üzenetére
Extreme Digital Dell viszontelado, ott volt vasarolva a laptop...csak nem kell a garanciaval szorakozni. Nem hasznalt gep, vagy sufni boltban vasarolt. Nem ertek hozza, es nem az en gepem, de edigitalban barmit vasaroltam eddig en is azzal sosem volt gond.
-
gotchaaa
csendes tag
Sziasztok, a lentiek alapján szeretnék segítséget kérni
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Jövő héten.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Maximum 130000 Forint.
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Általános otthoni felhasználás, HD filmek, régebbi játékok
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
DOTA2 az egyetlen játék amivel gyakran játszanék, közepes részletességű beállításokkal már megelégszem.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15", mindegy.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Ritkán hordoznám, szóval a bika akksi nem elvárás
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Ne legyen rajta semmi.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
500gb hdd elég.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Elsősorban új gépet szeretnék, de ha ismertek megbízható helyeket, ahol garanciális használt gépekkel foglalkoznak, akkor természetesen az is szóba jöhet.Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
válasz gotchaaa #87278 üzenetére
Új gépből Fujitsu A544, ha lesz jövő hétre befut a készlet (kétlem), használtból laptopsystem.hu-nál nézelődj. HD4000-es IGP-vel bőven kényelmesen elfut, tehát olyan gépet keress, amiben i3 vagy i5-3xxx proci van. 1366x768-ban fogja tudni a közepes beállításokat szerintem, fullhd-ban is folyamatos alacsony beállítások mellett.
-
szundybence
aktív tag
válasz Gergosz2 #87231 üzenetére
Miért akassz te ilyen harmat gyenge processzorral laptopot venni?
A kérdésre válaszolj, ne kekeckedj. Egyébként elmondhatom, hogy miért. Mert akkora teljesítményen mint a társai nem 60W-ot, hanem csak 10-et fogyaszt. Egyébként pedig nem olyan harmatgyenge, csak te nem vagy képben, de azért beszólsz, ha már segíteni ugye nem tudsz.
[ Szerkesztve ]
-
QwErTy42
addikt
válasz szundybence #87280 üzenetére
Pont a Te linkedben van egy atom proci is három sorral feljebb... Ugyanazt a teljesítményt tudja ez a cerka. Egy hétéves gyengébb core 2 duo processzort is fürgébb nála.
Nem erőltetném, ha nem muszáj.Nem vennék cerkával gépet, mert már most is elavult. 15 wattból egy i3u megerőszakolja ezt a valamit.
[ Szerkesztve ]
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
félisten
A leggyengébb 6 éves CPU-val van egy szinten.
Ha ilyen hozzáértő vagy akkor felesleges kérdezni, ott a google kidobja milyen gépek vannak ilyen procival.
-
dragon89
csendes tag
Sziasztok!
Erre valaki?[ Szerkesztve ]
-
Gergosz2
veterán
Nekem aztán mindegy mire költöd a pénzed de ez gyakorlatilag egy Atom proci amit átneveztek Celeronnak.
Sok sikert kívánok az asztali OS futtatásához egy olyan procin amit nem egy SoC is lenyom. Ha meg ennyire számít a fogyasztás vegyél Core M-es gépet, azok csak 4,5 W-ot disszipálnak.
Szerk:
Azért megnézném melyik proci disszipál 60W-ot ami ezen a szinten van.
[ Szerkesztve ]
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
Tikakukac
titán
60W helyett csak 10W és ugyanaz a teljesítmény? Eddig ezt a sok hülye nem vette észre csak te, gyorsan csapj le az ajánlatra!
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
haypro
senior tag
Istenem... A linkelt képből is látszódik, hogy iszonyatosan gyenge CPU-ról beszélünk. Ha ilyet akarsz venni akkor vegyél, de én az ellenségemnek se ajánlanék ilyen laptopot.
,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"
-
csemiubi
tag
Srácok!
Milyen konfig kell, hogy ezek fussanak egyszerre?
Photoshop, Illustrator, In-design, Fireworks, Thunderbird, Firefox(rengeteg lap nyitva), Skype.
SSD, Core i5, 8GB RAM > Sok? Kevés?
Gyerünk szakértők, toljátok a kommenteket lécci!
(a kérdéssort már kitöltöttem korábban [link])
Pap leszek az kurvaisten!
-
Tikakukac
titán
válasz csemiubi #87289 üzenetére
Amiket te akarsz azt kb én szoktam csinálni egy 4670k-val asztaliban. Ami egy erős proci a mobil i7 procik legteteje. Muszáj azt venned más kérdés, hogy ezt mire rendes gépbe megkapod lesz 2 köteg 20-as.
-
félisten
-
csemiubi
tag
Mindenkinek köszönöm!
Most már legalább látom merre tovább, akkor még gyűjtögetünk...
Az említett Asus-on kívül, egyéb márka? Legfaszább garanciát melyik adja? Dell esetleg?
Pap leszek az kurvaisten!
-
kerxy
senior tag
Sziasztok!
Ismerősöm szeretne laptopot venni, elég alacsony a költségvetés (80 e körül), de az elvárások is.
Lényeg hogy új legyen, használata kb kimerül netezés, office, filmezés hármasban. Persze ár/érték arányban a legjobbat keressük... Esetleg valaki tud ajánlani olyat, ami megfelelne? -
Tikakukac
titán
Ár/érték arányban felkeresel egy keresőt és megnézed mennyi gép áll rendelkezésre 80k-ért. Nem fogsz válogatni, sőt ha lesz 2 noti sokat mondok. Na tippelj miért nincs több. Nem nem azért mert 30k haszonnal akarja eladni az összes bolt.
-
kerxy
senior tag
Köszi a válaszokat!
-
szundybence
aktív tag
Köszönöm a válaszokat.
-
dragon89
csendes tag
Akkor erre nincs ajánlat?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- iPhone topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- OLED TV topic
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- DIGI kábel TV
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest