Új hozzászólás Aktív témák

  • Prowler

    senior tag

    Sziasztok, ismételten zavarnálak titeket egy kicsit :))

    Latitude E6430-as gépemet szeretném lecserélni egy újabb, szebb kijelzős, könnyebb modellre. Ahogy néztem ezt az anyagminőséget és elpusztíthatatlan érzést már nem kapom meg egyik újabb laptoptól se...ezért is fordulok hozzátok ismét.

    (1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Most
    (2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) Körülbelül 120-180 ezer ft (nem otthon venném)
    (3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Otthoni használat, böngészés, chat, film és Youtube, néha egy két Excel/Word dokumentum illetve PDF-ek szerkesztése. Főképp ölben/ágyban lenne használva.
    (4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Játékra nem használnám.
    (5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Csakis FullHD matt IPS, 13"-14"
    (6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Havonta egyszer-kétszer, utazás közben nem használnám.
    (7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Win 8.1-10
    (8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? SSD bővítést meg tudom oldani, HDD nem kell, 8+ GB RAM, optikai meghajtó nem kell.
    (9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Háttérvilágításos billentyűzet kell. i3 vagy i5 processzor, i7 felesleges, nem akarok azzal fűteni télen.
    (10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Elsősorban használt gépben gondolkozom.

    Az alábbi típusokat néztem:
    Dell 5450/7450, 5470/7470 - 50-es szériától jók már ezek a gépek? A negyvenesekre sok oldalon, köztük itt is írták hogy szeret bennük behalni az alaplap, úgyhogy olyat ha lehet nem vennék. Főleg csak a 7450/7470-ből találtam IPS paneleset eddig.

    HP Elitebook 840 G1/G2 - sok rosszat nem hallottam róla, mindenhol nagyon dícsérik, egyedül a billentyűzetkiosztás nem tetszik de együtt tudnék élni vele.

    Lenovo Thinkpad 440/450 - nem tetszenek a Thinkpadok, úgy néznek ki mint anno 1997-ben és a háttérvilágításos billentyűzet is ritka bennük. Ezt választanám utoljára.

    Jelenlegi legjobb ajánlat amit találtam: [link]

    Vagy esetleg ezek: [link]
    [link]

    Előre is köszönöm a segítséget! :R

    [ Szerkesztve ]

    Veremivadék Undorkutya

Új hozzászólás Aktív témák