Új hozzászólás Aktív témák

  • doczyhu

    csendes tag

    válasz veze #3264 üzenetére

    Veze: "Ha arra érted hogy a snologyban van ddns szolgáltatás mert a szoftverében ott van.. hát azt kell mondanom hogy mindegyikében ott van."
    "Ha arra érted hogy a snology dns szolgaltatast nyujt és lehet hostot regisztralni az oldalán a felhasználóknak, nos olyat nem találtam az oldalukon, de lehet az én figyelmem kerülte el,"
    Igen van saját DDNS szolgáltatásuk pl. veze.synology.me vagy még jó pár lehetőség és ezzel megválaszoltam ezt a kérdésed. Keresd így: Synology ezCloud. Most divatosan felhőnek hívják, hát hívjuk annak:) , Saját felhő:)
    A routerek amire Te gondolsz nem regisztrálnak, hanem regisztráció után beírod az adataid.
    Nem kötelező a routert beállítani azért tesszük mert az éjjel nappal megy, de egyébként dög mindegy.

    Ahhoz hogy a routert birizgáld be kell a felületére lépni és ismerni kell a portokat, továbbá tudni kell hol lehet ezt állítani. Nekem, Neked evidens: A Port Forward-nál keresgélünk, de a laikus itt megdől segítség nélkül. És itt jön a lényeg! Mi van, ha nem kell belépni a routerbe? Mi van, ha a NAS piszkálja a routert? Utasítást ad a routernek, kinyitja rajta a portokat, kiválasztod a címed stb. egy varázsló segítségével. Nos, melyik a felhasználó barát? A Te verziód vagy ez? És ha így van akkor Nyugdíjas barátom igaza is ( mert igazság van benne ) kicsit megdől, hisz a laikusnak semmit nem kell tudnia a portokról stb, Ő csak válaszol a varázslónak a NAS pedig beállítja a routert. Ennyi, pofon egyszerű!

    Azért írtam a tomatot vagy a DD-WRT-t mert ugye ők nem "hivatalos" firmware-ek, így hiába adnám meg a NAS-nak milyen Routerem van belebukna, hisz Ő a gyártóéba nyúlna bele, de mivel ismeri ezeket is, nincs gond , ha Te telepítetted az egyedi router firmwaret.

    Remélem érthető vagyok...

Új hozzászólás Aktív témák