Új hozzászólás Aktív témák

  • Bennyy

    újonc

    Üdvözlök mindenkit!

    Új monitort szeretnék venni és nem tudom, hogy a felbontások mennyire jelentenek exponenciálisan több élményt.

    Azért fogalmaztam így mert hallottam hogy HD ready és Full HD között nem sok a különbség.

    Full HD
    1440p
    4k

    Ezeknek milyen videokártya kell, ha játszani akarok ezeken a felbontásokon high beállításokkal az eddig kiadott játékokkal?

    Egy angol nyelvű oldalon azt olvastam, hogy nem a felbontást kell nézni, hanem először meghatározni milyen átmérőjű legyen a monitor, azután a pixelsűrűség után dönteni, mert egy Full HD is tud olyan képet adni mint egy 4k ha elég nagy a pixelsűrűsége.

    Van egy olyan érzésem, hogy a Full HD feletti játszást nem úszom meg csak GTX 1080 meg hasonló kaliberű videokártyákkal, ezért ha csak Full HD felbontású monitort vásárolnék 21 vagy 22 hüvelyk (de szigorúan 22 hüvelyk alatt), 16:9 (vagy nem tudom ha van még 4:3 vagy 5:4) és annak jó pixelsűrűsége legyen 60k Forint alatt, akkor melyeket ajánlanátok? (ha lehet újat)

    Amúgy voltam megnézni egy áruházban a megvehető monitorokat, és ott csak a 4k TVk voltak szép élesek, Full HD monitorok elég pixelesek voltak, nem mondanám, hogy szépek voltak, igaz VGA elosztóra voltak kötve, nem tudom ez mennyire befolyásolja. Azért mondom ezt, mert nem tudom megmondani pontosan, hogy a pixelsűrűség 100 fölött mennyivel legyen több. Ezzel vagyok problémában. Azt olvastam, ha túl nagy a pixelsűrűség az azt eredményezi, hogy semmit sem lehet látni a képből.
    És szerintetek TV vagy monitor éri meg jobban? És milyen okból?

    Segítsetek kérlek!

    Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák