Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Plex14
csendes tag
oh, b@sszus, a monitor nézegetése közben észrevettem, hogy nincs rajta hdmi csatlakozó.. ez nagy hátrányt jelent? mivel kötöm össze így? d-subbal is jó képet ad? (hiába rendeltem mellé hdmi kábelt.. )
Benq Gw2320[ Szerkesztve ]
-
Plex14
csendes tag
-
Plex14
csendes tag
ilyen kell? ezek csak végek?
vagy, ilyen?dvi to hdmibocsi a tudatlanságomért, de még sosem volt dolgom full hd-s, hd-s cuccokkal, tudom 2014 van
[ Szerkesztve ]
-
parkr
őstag
válasz Plex14 #47705 üzenetére
előbbi csak egy darab átalakító (kábel nélkül) két oldalról fényképezve, akkor kell ha már megvan a HDMI kábel és nem akarsz másik kábelt venni.
a második DVI-HDMI kábel akkor jöhet jól ha valami konzolt vagy egyéb cuccot, laptopot kötnél a monitorra.
ha csak PC megy rá akkor sima DVI-D kábel is jó lesz[ Szerkesztve ]
-
Plex14
csendes tag
Köszönöm!
-
SMartin-HU
tag
Sziasztok.
Az Apple kívül van olyan monitort 32"-ig, amin van Thunderbolt port?
Már régen megtanultam, hogy a lehetetlen szót csak a legnagyobb körültekintéssel szabad használni. „Wernher Von Braun”
-
Isual
veterán
-
Edward1981
tag
Sziasztok. Nem tudok dönteni, hogy mi lenne a jobb megoldás....
Lecserélni a mostani 23-as monitort egy 29 colosra vagy inkább venni még 2 db 23-ast.
Ti mit javasoltok???
Főként játékra kell de elég sokat filmezünk is. Kb 50-50%. -
Csolt
tag
válasz Edward1981 #47713 üzenetére
Ezt neked kell eldöntened. Engem zavarna a monitorok kerete, amik egymás mellett 2-3 centisek (már, ha olyan monitorod van, aminek ilyen vastag a kerete). Attól is függ, hogy milyen közelről nézed, ha nem zavar a nagyobb monitor, akkor vedd meg a nagyobbat. Szerintem.
-
Intel fan11
őstag
Üdv! 50K körüli értékben szeretnék Full HD-s 22 colos monitort! Filmre játékra netre! Mit ajánlotok! Jöhet több is aztán majd választok közülük!
Battletag: hojszi#2983
-
parkr
őstag
válasz Intel fan11 #47716 üzenetére
pl. Dell P2214H, ASUS VX239H (ez már 23" de a Dell-ből is van pár ezerrel többért)
[ Szerkesztve ]
-
parkr
őstag
válasz Intel fan11 #47718 üzenetére
Egész jó amúgy. rokonomnak is ilyen van.
És a helyedben én az ipontól venném, a screenshop ingyen szállít de sokat kell várni, mert nincs készleten semmi -
Isual
veterán
válasz Intel fan11 #47722 üzenetére
Tudod mi a HDMI betűszó jelentése? Ha megtudtad, akkor gondolkodj el, hogy miért rakják rá a VGA-kra. Nem azért, hogy a monitoroddal használd!
(#47713) Edward1981: Egy 29"-es. Szerintem.
(#47715) SMartin-HU : EiZO-ra emlékeztem és jól. SX2762. Jó cucc. Úgy rémlik, hogy máshol is van még... talán a Dell U2414H-n és valamelyik NEC monitoron is.
(#47724) Intel fan11: De lehet, csak nem arra van kitalálva, vannak vele rendszeresen problémák és ezért írja Brekk azt, amit. Kéne legalább egy DVI, de inkább DisplayPort minden mai monitorra. Az értelmes monitorok ezt mind tudják. HDMI TV-re való.
[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Isual
veterán
válasz Intel fan11 #47724 üzenetére
LG-t nem szeretem.
[ Szerkesztve ]
-
Brekk
addikt
válasz Intel fan11 #47724 üzenetére
Kalibráltam, sztem egész vállalható darab. Én egyedül a designnal nem vagyok megbarátkozva (fix talp, minimalis mozgathatóság). Asszem van rakin is nálunk.
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Ipadipad
tag
sziasztok
olyan kérdésem volna hogy jelenleg egy 23" 3D LG monitorom van ( LG D2343P-PN )
és most van lehetőségem lecserélni egy 42" LG LED TV-re
tv funkciot egyáltalán nem használnám csupán csak monitornak használnám a géphez
szerintetek érdemes lenne a TV-t monitorként használni ? kb 70-80cm-re lenne tölem
Netezésre/filmezésre/Fényképek szerkesztésére használnám
vagy inkább szerezek be egy ugyan ilyen LG monitort és akkor használjak 2öt egymás mellet ?[ Szerkesztve ]
L26bKz
-
parkr
őstag
válasz Intel fan11 #47722 üzenetére
az Asus? VGA + 3.5 audio a hangszórókhoz
-
parkr
őstag
válasz Intel fan11 #47729 üzenetére
még a google képkeresőből is megtudhatod hogy nincs (VGA/HDMI)
-
DBAtti
aktív tag
Sziasztok!
Nos, eddig elmaradt a monitorvásárlás, még régebben tettem fel a kérdést, mit lehetne tenni, ha minőségi monitort szeretnék hosszabb távra, de szeretnék 100k alatt/ környékén megállni.
Nyomdai munka egyelőre nem követelmény, 3D tervezés valószínűbb, design feladatok esetleg előfordulhatnak később, de egyelőre nem vagyok különösen háklis a színhűségre.Amit szeretnék:
- megbízhatóság
- kellemes élmény a szemnek - értsd Képminőség, nem dizájnorgia
- minél több gyártói/ kisker garancia, minőségi anyagok, alkatrészek
- minél kevesebb varázsfunkció (ha lehet valós gombokkal párosítva)
- elfogadható fogyasztás (80-100W-ot mondjuk már sokallanám)
- legalább FullHD felbontás, vagy (1920*1200)
szerk:
+magasságban állítható, stabil állványKorábban szimpatikussá vált a NEC 244WMi-je, ugyanakkor az E243WMi jóval olcsóbb, és hasonló paraméterekkel rendelkezik, de itt nyilván másik panelről van szó. A kérdésem az lenne, ez utóbbi típus mennyire teljesíti a követelményeimet, illetve mennyivel tud kevesebbet a 244-nél.
Természetesen várom még az aktuális ajánlásokat is, hátha érkezett új versenyző, akiről nem tudok.
Üdv![ Szerkesztve ]
"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
Intel fan11
őstag
Asus 21,5˝ VS229HR IPS 47K-ért mi a vélemény erről a monitorrol? Ezen van DVI úgy néztem!
Battletag: hojszi#2983
-
Isual
veterán
válasz DBAtti #47732 üzenetére
Szerintem a panel ugyanaz, a talp butább és nincs human sensor és ambient light sensor. Én inkább venném az EA244WMi-t, vagy Dell U2412M, aminek fizikai gombjai vannak. Persze a szívem az NEC felé húz, főleg fehérben szeretem nagyon őket.
-
parkr
őstag
válasz Intel fan11 #47733 üzenetére
Én úgy látom, az van 40 körül is, de ha ennyit szánnál rá, 48-ért ott a Dell P2214H is
-
South Velen
addikt
LG-Flicker-Safe
Az új megvilágítási technológiának köszönhetően sikerült minimalizálni a villódzásból adódó szemfáradást. A csak elvétve tapasztalható, nulla közeli villódzást biztosító technológiának köszönhetően tovább nézheti a képernyőt kényelmesen.
Na ez most mit jelent vajon? Most akkor van villódzás vagy nincs? Ha nincs, miért fogalmaznak ilyen hülyén, és miért csak "almost-zero flicker"?
Egy 22MP55HQ-t vennék itthonra, és igen jó lenne tudni az igazságot, de így még egy GW2265-nél fogok kikötni.
[ Szerkesztve ]
-
Ghard
őstag
válasz South Velen #47736 üzenetére
Én is ez miatt cserélném a mostani samsungom, de nem igazán vagyok meggyőzve eddig.
Láttam benq is használ hasonlót, valamelyik esetleg jobb a másikénál? -
South Velen
addikt
A Benq "flicker-free" szériákban teljes PWM mentesség van és így analóg szabályzás, tehát semmi villódzás nincs. Meg van pár monitor elvétve a különböző gyártóknál, egyes reviziókban, vagy egyes típusoknál. Ezeknél tehát semmi ebből eredő káros hatás nincs.
Amilyik "flicker-free", ott etéren nem jobb egyik a másiknál, mert ott mindél analóg szabályzás van, nem PWM - nincs villogás.Viszont az LG megfogalmazása rohadtul zavaros.....
[ Szerkesztve ]
-
ot93
senior tag
Hellószok!
A Samsung s23c570H monitor jó választás, megéri az árát? Extreme Digital-nál 45e Ft-ért venném...
Főként játékra, netre, filmezéshez, kezdő 3D-s modellezéshez (Inventor) kellene. Ha tudtok esetleg ajánlani jobban max. 45-50-ért, azt is megköszönném.
Tomi
CRF300L
-
atillaahun
veterán
Megvettem végül az LG 22AE63V-P-t, egyelőre annyi zavar benne, hogy pl. böngészésnél amikor görgetek a fórumon valahogy elmossa a szöveget. Nem tudom minek hívják ezt, de olyan mintha lassan frissülne a képernyő, és amíg megjelenik a szöveg az új pozícióban addig még egy rövid ideig az eredeti helyén is lehet látni ahogy elhalványul.
Lehet ezzel kezdeni valamit, vagy 40k-ért ne várjak minőséget?Plusz lehet hülye kérdés de monitorokba nem szokás fényérzékelőt építeni, hogy ne süsse ki a szemem éjszaka? - anélkül hogy naponta kétszer huzogatnám rajta a fényerőt + kontrasztot oda vissza?
[ Szerkesztve ]
-
sheep
addikt
Sziasztok, a 23" monitoromat (dell u2311) szeretném lecserélni egy nagyobb képátlójúra. Igazából egy szempont van, 100e alatt legyen, minél olcsóbb annál jobb, és minél nagyobb. Böngészésre és játékra lenne.
Nem vagyok képben a monitorokkal, nem tudom hogy létezik e ilyen egyáltalán.
Nem számít hogy ips vagy nem, egyedül az ár és a méret ami lényeges.
Köszönöm előre is az ötleteket!9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , HP Reverb G2
-
parkr
őstag
samsungot ne vegyél.
annyiért (vagy kicsit többért) már kapsz IPS meg VA paneles monitort is.
itt nézz szét aztán ha tetszik valamelyik, máshol lehet találsz olcsóbban is[ Szerkesztve ]
-
juve600
nagyúr
üdv
játékra
Benq GW2320 vagy
LG 22MP55HQ-Pthx
-
törölt tag
erre tudtok nekem véleményt mondani, köszönöm? Asus
-
ot93
senior tag
miért a Samsungok annyira rosszak?
amúgy ebben nem tn panel van, hanem WVA, ami elvileg egy A-MVA panel amit a gyártó tovább fejlesztett...
CRF300L
-
latabar19
csendes tag
Sziasztok!
Lehetőleg új monitort szeretnék venni! Elsősorban játékra, kevesebb filmre.
Nagyjából 100kiló lenne a keret, nézegettem 27"-eseket, ips-től kezdve végig mindent, de egy gyorstalpaló technológiai továbbképzés (utánaolvasás) nem oldotta meg a problémát, megmondom férfiasan
Az sem gond, ha nem 27", bár minél nagyobb annál jobb. Sok dícséretet olvastam az IPS -ekről, ezért elsősorban olyanok között keresgéltem, de amit kifejezetten játékra valónak tituláltak az bőven 100k felett volt (a médium szerint). Érdemes IPS között keresgélni, vagy szerintetek jobban járnék egy TN panelessel?
A jelenlegi monitorom egy Benq G950A vagy valami hasonló low-end, ahhoz képest bármelyik ég és földEzeket nézegettem:
-LG Electronics 27EA63V 27"
-Dell UltraSharp U2412M 24"
-Asus VE278Q 27" (bár nem IPS)Előre is köszönöm a segítséget!
-
Isual
veterán
válasz latabar19 #47747 üzenetére
U2412M a legjobb dolog, amit 100k alatt újonnan kapni lehet. Jó ideje.
(#47740) atillaahun: Előbbinek szerintem a görgetés módja az oka, folyamatosan, nem ugrálva görget, nem hiszem, hogy a monitor hibás lenne. A fényszenzor meg az NEC-nél van legolcsóbban 70k körüli EA224WMi-ben, neked bizony állítani kell a fényerőt. A kontraszot viszont nem tanácsos, az maradjon a gyári beállításon!
(#47741) sheep: Dell S2740L, P2714H
(#47743) juve600: Amelyik szimpatikusabb.
(#47745) kidboy_46: Ennyiért inkább vennék P2314H-t, de ha neked a külső a funkcionalitás előtt jár, akkor veheted.
(#47746) ot93 : A Samsung rég gyártott monitort. Másban jók, ebben nem, ne erőltesd őket.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
1. A Dell 2913WM tud 24 vagy 72 Hz-t?
2. Az miert van, hogy a plazman durva ricegest erzek 50 es 60 Hz-en 24p filmek lejatszasa soran, de ezt a Dell 2311H-nal nem erzekelem, 60 Hz-en?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Az elmúlt két hétben eluralkodott a káosz a topik körül, ami már nem csak nekem tűnt fel.
Részben a Black Friday okozta őrület miatt, részben pedig (régi) új emberek elkezdték szét-spammelni a topikot a különböző akciókkal, megjegyzésekkel, YouTube videókkal, aminek köszönhetően gyakran előfordult, hogy egyesek válasz nélkül maradtak, mert annyi hozzászólás keletkezett, hogy már egyszerűen átsiklottunk felette.
Ezzel még nem is lenne gond, mert pl. az iPhone topik is tele van megjelenéskor a rendeléses kommentekkel, tehát számítottam erre.
A nagyobb gondom az, hogy nem győzöm OFF!-ba rakni ezeket a hozzászólásokat, és továbbá ennek köszönhetően elsiklunk mások kérdése felett.
Szerencsére ilyenkor jó esetben megkeresnek privát üzenetben, de ezzel mások nem lesznek előrébb, mert a keresés során nem fog találkozni az adott kérdéssel, típussal stb.Arra kérnék mindenkit, hogy mivel a "Milyen monitort vegyek?" c. topikban vagyunk, így ami témába illik, tehát tanácsot kérünk, igény alapján, illetve új monitor vásárlással kapcsolatos egyéb hozzáfűznivalónk van, (ilyenek, hogy inkább a nagyobb felbontást válaszd, vagy ne ezt a márkát és a többi), és a kapott válasszal kapcsolatos, az mind maradjon ON!.
Rendeléssel, tartó karral, kábelekkel, tesztekkel, akciókkal, egyebekkel minden mást kérnék OFF!-ba tenni!Mindenki döntse el, hogy amit ír, az témába vág-e vagy sem, és ennek megfelelően a kis négyzetet tessék kipipálni elküldés előtt:
Köszönöm a többiek nevében is!
[ Szerkesztve ]
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- Lenovo ThinkVision T24i FHD IPS 60Hz monitor garanciával hibátlan működésse
- 24"-os LG 24MK430H FHD, IPS monitor kiárusítás!!!AkciÓÓ!
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Alienware 500hz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest