Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
N.Szil
tag
Úgy értem, hogy kevés lenne az RTX 4060 Ti 8GB videokártya a 1440p -re Call of Duty Black Ops 6 Multiplayer mode-ra.
-
Roland861010
addikt
Ez holnap vissza megy.
-
4264adam
veterán
válasz Roland861010 #139304 üzenetére
Miért mi a baj vele ?
-
Lokids
addikt
válasz Roland861010 #139304 üzenetére
Nekem is van 4 folt, de alig észrevehető. Csak teljesen fekete háttérnél. Vagy a fénykép torzít, vagy ez tényleg durva...
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
100k
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
27", esetleg 32"
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
Szemből nézem
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Általános, játék, film
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
AMD RX 6800, FreeSync
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
DisplayPort: 1.4 with DSC
HDMI™: 2.1 VRR and FRL
Output : Display Port 3
Output: HDMI 1
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Nem tudom
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Dönthető, forgatható, magasságában állítható. A dönthetőt el tudom "engedni", de a másik kettő jó lenne.Köszönöm
battletag: bossi#2666
-
4264adam
veterán
válasz Roland861010 #139306 üzenetére
IPS glowing, mindenen lesz. Főleg ebben az árkategóriában. Őszintén 3 éve is ennyi ha nem több volt ez a 27” 1440p IPS 120-140k azóta sok minden történt a világban + HUF változás szóval örülni kell sajnos ha 100k alatt van ez. Vagy használtan vadászni a régi Acer XV272 szériát.
Ha vissza lapozol pontosan az én képeimem is ilyen az IPS.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz bajtokarpi #139308 üzenetére
Szia,
100.000 Ft-ból én ezt az AOC-t hoznám haza.
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
Atilla001
senior tag
Akit még érdekel.
Holnaptól emag. [kép]
bocs azoktól akik már megvették..Védd a természetet!
-
4264adam
veterán
válasz aginor #139287 üzenetére
Utolsó hsz-em igérem az AOC Q27G3XMN Mini-LED VA -val kapcsolatban
Maximálisan ajánlom aki 150k alatt ki akarja próbálni a HDR-t.
Chrome HDR bekapcsolása: Default értékeken kell hagyni a lehetőségeket. Itt az volt a gond, hogy egy bizonyos windows 11 frissítési artifact-olt a videólejátszója ezért OpenGL-t választottam ki amivel megszűnt a hiba viszont a youtube HDR nem kapcsolt be. Eddig
Most már ez is maximális.Cyberpunk 2077 HDR: Gyárilag a Tone mapping eltolja a "0" black levelt. Ezt vagy a "2" érték csökkentésével tudjuk eltolni lefelé vagy Reshade alkalmazással. Előbbivel csökkented a színek telítettségét is, ezért az első lépést ajánlom.
Sajnos a mai napig nem tud a win11 HDR-ben képernyőfotót csinálni így elnézést az SDR anyagért de a képen látszani fog a gyári black level eltolás felfelé. Majd a grayscale "20" érték beírásával tökéletes feketét "amennyit tud a VA és OLED is" és tökéletes színtelítettséget kapunk vissza.
Na így már egy teljes új világ van a HDR-el.Maga a monitor 1110 nit-re képes. Ez itt 1000 nit / 300nit / 2 Tone mapping / HDR PQ
sCRGB-t ne kapcsoljátok mert nincs benne elég metaadat sima SDR konverziót akar megvalósítani "rosszul"[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Politika
- BestBuy topik
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.