Új hozzászólás Aktív témák

  • Vistaboy

    veterán

    válasz AxBattler #106072 üzenetére

    Nos, végül úgy döntöttem, hogy a jelenlegi helyzetben az lesz a legjobb, ha minél kevesebből hozom ki ezt a 4K+HDR cuccot, mert most minden tartalékra szükségünk van. Így hát, hallgatva a tanácsodra, még idejében lecsaptam az utolsó darab Philips 326M6VJRMB monitorra, amit még 170K-ért el tudtam hozni. Az imént néztem, már csak 185K-ért lehet ezt a típust megvenni, egyelőre olcsóbban sehol sem kapható.

    Még nem nagyon volt időm tesztelni a HDR-t, de DOOM Eternal alatt nekem kicsit furcsa volt elsőre, hogy minden ilyen világos lett tőle. Nyilván ezt is meg kell szokni, ahogy azt is, hogy bár ez is 32"-os képernyő, mégis, a 4K felbontás miatt nagyon aprók a betűk Windows alatt, ha pedig feljebb veszem, akkor mindenféle anomáliákat produkálnak a weboldalak.

    Viszont Diablo III és a többi nem-HDR-es játék alatt - gondolom, az Ultra Wide-Color-nak köszönhetően - nagyon szépek lettek a színek, sokkal telítettebbek, illetve az egész kép valahogy kontrasztosabb, mint az ASUS PB328Q volt. Legjobban talán a Samsung QE55Q6FN QLED TV-hez tudnám hasonlítani, az utóbbi időben azon játszottam a Diablo III-al, ott voltak ilyen szépek a színek, mint most ezen a Philips Momentumon. :)

    Játékok alatt viszont tökéletes lett, a FreeSync működik GTX 1080Ti-vel, ahogy a HDR is, bár megmondom őszintén, számomra csalódás a Mass Effect: Andromeda HDR alatt. Mondjuk lehet, hogy még csak én nem tudom jól beállítani, mindenesetre nem tudtam (számomra) értékelhető minőségű látványt kicsikarni belőle, így azt továbbra is SDR-ben használom. HDR alatt minden nagyon világos lett, szürkés, színek alig, szóval nem tudom, valamiért nem sikerült belőni. DOOM Eternal alatt jó, bár ott is furcsa, hogy a sötét helyek világosabbak lettek, viszont ott legalább vannak színek, nincs ennyire elmosódva, mint Andromeda alatt.

    Összességében eddig tetszik, majd később még megosztom veletek a tapasztalataimat. :)

    Köszönöm mindenkinek a segítséget. :R

    [ Szerkesztve ]

    "A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

Új hozzászólás Aktív témák