Új hozzászólás Aktív témák

  • HookR

    addikt

    válasz sanyi_386 #102383 üzenetére

    "Akkor gyakorlatilag nem lehet gondom ilyen téren."
    Úgy indultam neki a kérdésnek 24" S-PVA 1200p-ről váltva, hogy mind felbontásban, mind képátlóban nagyobbat szeretnék. Minimum 27"-en 1440p-t, de akkor már legyen inkább 4K, hisz az mégiscsak jövőállóbb. Még ha jelenleg nincs is feltétlenül rá szükség, később biztos megbánnám. Ez volt az elmélet.
    Aztán az egy hétnyi 27" IPS 2160p monitor használata után igen vegyesek az érzéseim. Bár a látványosan nagyobb pixelsűrűségnek (163ppi) vannak előnyei (a felnagyított felhasználói felület és szöveg élesebb, szebb rajzolatú, valamint a nagy felbontású képek és videók is megjeleníthetőek), a munkaterület natív, kompromisszummentes használhatósága sajnos nem tartozik közéjük, a 4K nagyobb képátlóért kiált.
    27"-en már az 1440p is szebb rajzolatú (109ppi), 32"-en meg ugyanolyan (92ppi). Ugye sokakban felmerül a kétely, hogy 1080p-t 32" 1440p-n megjelenítve homályos lesz a kép, ami videónál nem feltétlenül, de játéknál már zavaró lehet. Igen, viszont az 1080p ablakban, vagy fekete kerettel pixelhelyesen pont egy 24"-es monitornak megfelelő képet ad, ezért én ezt nem látom akkora problémának.
    Az IPS világító feketéje engem is zavar, én is a VA panel felé tendálok.

    Summa summarum a sweet spot (egyéni mérlegelés és az elérhető példányok függvényében) a 27"/32" 1440p, ahol már magas képfrissítésű modellből is van választék.

    Én személy szerint szimpatizálok a Dell monitorok letisztult, elegáns megjelenésével és épp mostanában jelent meg a Dell S3220DGF, ami majdnem mindenben megfelel, csak hát ez is ívelt... :(((
    Lehet tényleg az a megoldás, hogy venni kell egy LG 32UK550-t és az esetleges hiányosságokból fakadó fintorgást a kedvező árfekvés gondolatával elhessegetve örülni neki.
    'First world problems'... :)

    [ Szerkesztve ]

    ▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐

Új hozzászólás Aktív témák