Új hozzászólás Aktív témák

  • bb71

    őstag

    Sziasztok!

    Átolvastam a TÖ-t.
    Jól látom, hogy gyakorlatilag csak a japán márkákat ajánljátok: Daikin, Mitsubishi, Fujitsu, Panasonic, Toshiba? A többire rá se nézzek?
    Van egy ezer éves Dimarsonunk, évente karbantartva (tisztítva általam, egyszer gázmennyiség lett ellenőrizve 2016-ban) - még mindig fűt.
    Van egy Fisher FSAIF-Pro-124AE2/FSOAIF-Pro-124AE2 párosunk. 3/6 év garival. (elméletileg még az éves karbantartásokat is számlával kellene tudnom igazolnom, sajnos a telepítő egy sz@r alak volt, egy második első évben adott számlát, utána nem, megbeszéltünk egy időpontot - két hét múlva jelent meg se szó, se beszéd... Idén márciusban jeleztem a karbantartási igényemet, természetesen ez is elkurvult és a megbeszélt - naptárjába feljegyzett - időpontban nem jelent meg, ez 2-3 hónapja volt, azóta várom...

    Mindezt azért írom, mert pl. a Gree 10 év garit ad, de évente 2x kell karbantartást végeztetni rajtuk. Megéri így, mármint pénzügyileg? Miközben a Daikin 3 év gari??? Hogy van ez?

    Másik, amit "benéztem", hogy egy 4,3x11m hosszú lakásrészt gondoltam egy klímával lefedni, 2 ajtó, konyha, folyosó, nappali - de pont most írtátok, hogy a hideg átkúszik a küszöbön, de a meleg fent beáll az ajtó feletti lukba... ha az ajtóval szemben teszik, akkor sem fog eljutni a nappaliig a meleg a konyhából ezek szerint? Gondoltam egy 3,5kW-ra, hülye ötlet, jól gondolom?

    Köszönöm, ha tanácsol valaki.

Új hozzászólás Aktív témák