Új hozzászólás Aktív témák

  • windy

    tag

    válasz gabka86 #5744 üzenetére

    Hihetetlen, hogy még mindig van néhány tróger, aki mindenáron át akarja vágni a tájékozatlannak hitt érdeklődőket. On-off-os (fix kompresszorfordulatos) splitklímát már több éve tilos az EU-ban így hazánkban is forgalomba hozni. Amiket még jelenleg is árulnak itt-ott, az szürkeimport, csempészáru.

    Üzemeltetés : Jelentősen többet fogyaszt a fixes gép. Az inverteresek részterhelésen igen magas jósági fokkal rendelkeznek, olyankor az on-offos simán fogyaszthat kétszer többet.

    Zajszint: Nem csak a kültéri egység, de a beltéri is lényegesen csendesebb tud lenni. Emlékeim szerint a legcsendesebb on-off gép a Daikin FTYN jelű gépe volt, ami 26 dB/A zajszintet tudott. Ehhez képest ma az inverteresek már 20 dB/A környékén járnak. Mivel 3 dB zajszint növekedés jelent kb. kétszeres hangteljesítmény-növekedést, így ez a 6 dB is igen jelentősen érzékelhető. Mellesleg, amiket még lehet kapni On-off gépek, mind kínai, és egyik sem tud 30 dB-A alatti zajszintet produkálni.

    Kompresszor meghibásodás : nevetséges, egy kompresszornak az állandó leállás-újraindulás a halála, nem a gyorsulás-lassulás.

    Inverter-panel meghibásodása: ez egy-két kínai és koreai márka némely gépénél fordult elő gyakran. Egyébként meg ezrelékekben sem nagyon mérhető a gyakorisága.

    Persze, hogy az inverteres komfortosabban hűt. Tiszta logika az egész. Az on-off gépeknél a hőmérséklet-hiszterózis simán lehet másfél-két fok is, míg az invertereseknél ez gyakorlatilag nulla. Egy kis hálószobában őrjítő lehet ez a hőmérséklet-ingadozás.

    Ne hagyd magad becsapni, és ne ilyen kóklerekkel szereltess klímát.

Új hozzászólás Aktív témák