Új hozzászólás Aktív témák

  • Speederer

    senior tag

    Sziasztok,

    Családi házba akarok klímákat rakatni, elsősorban hűtésre, esetleg fűtés kiegészítésre (gázkazános padlófűtés mellé).
    Volt kint egy szaki, elmondtam neki, hogy 2 klímát biztosan szeretnék, egyet a nappaliba egy másikat meg az irodába. Említettem neki, hogy gondolkodok még azon, hogy a 2 hálószobába is kellene, de szerinte felesleges. Amíg a felújítási munkák zajlanak, addig van lehetőségem egész fájdalommentesen megcsináltatni a helyet a majdani 2 szobában lévőknek, de igazából arról is lebeszélt, mert hogy ott fog lógni ki a falból a cső + a vezeték, ami nagyon nem lenne szép és lehet sose rakatnék fel oda klímát.
    Nincs arra valami esztétikus módszer, hogy most megcsinálni neki a helyet és elfedni valahogy, ha pedig kell akkor könnyen be lehessen csatlakozni rá?

    Mit gondoltok a kültéri tetőre helyezéséről? Láttam pár helyen ilyet, bár egy kicsit macerásnak érzem a tetőn átvezetni hozzá a dolgokat, meg ott azért eléggé ki van téve az időjárásnak. Továbbá szerelni/karbantartani sem lehet a legegyszerűbb. Viszont legalább a szomszédot is kevésbé zavarná, na meg nekem is jobb ha kevésbé van szem előtt. :)

    Van olyan típus, amit vezetéken(!) be lehet kötni okosotthon rendszerbe (Home Assistant) ?Vagy mindegyiknél csak a wifis/távirányítós kezelés adott?

    A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!

Új hozzászólás Aktív témák