Új hozzászólás Aktív témák

  • windy

    tag

    válasz hcs57 #5005 üzenetére

    Az utcán azért láthatsz sok Samsung klímát, mert a Samsung elég ismert márkanév (telefonjai, tévéi, stb.) miatt, és a klímái a márkásabb termékek között az utóbbi években látványosan a legolcsóbbak voltak. A japán gyártól klímái átlagosan 30-50 százalékkal voltak drágábbak, mint a Samsung, és a másik koreai, az LG is magasabbra pozicionálta az árai. Még egy fontos tényező volt a Samsung klímák árainak alakulásában, méghozzá, a hazai importőr idétlenkedése. Soha nem tudták belőni az eladható mennyiséget egy-egy tipusból, és ezért gyakorta igen komoly akciót hirdettek a bent ragadni látszó készleteikre.
    Ennek viszont már vége. Egyrészt a Samsung klímák drágábbak lettek, míg a japánok olcsóbbak, közeledett egymáshoz az ár, és akkor, amikor már tíz százalékon belül van a különbség, akkor már a vevők is elgondolkodnak, azon, hogy érdemes-e a híresen labilis minőségű Samsunggal kockáztatni, vagy tényleg okosabb megvenni a minimálisan drágább japánt. Ráadásul a split-klíma divízió teljes hazai apparátusát kivágták, és okosabb, jobb szakember került az élére, így a rendelés, és a készletezés más metódussal folyik, így nincs esztelen, komoly bukóban történő akciózás sem.

    Ezért, bár még most igen sok Samsung kültéri egységet lehet az utcán látni, az a múltban felrakott klímák arányát tükrözi. Az utóbbi két évben viszont az forgalom aránya jelentősen megváltozott, sokkal nagyobb a Fuji, a Mitsu, a Daikin, a Pana részaránya az eladásokat tekintve.

Új hozzászólás Aktív témák