Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    na, kis összehasonlítás:

    Daikin FTX35KMV tavaly tavaszi szerelés és Fujitsu ASYG12LLCE idén tavaszi szerelés

    mind a két klíma jó de vannak különbségek, hátha valakinek segít:

    a beltéri mindkettőnél csöndes, a csendes/éjszakai üzemmód szinte hangtalan mind a kettőnél (a szinte csak a polkorrektség miatt került oda, hangtalan), az 1-es ventillátorfokozat pedig megfelelően csendes de a fujitsu kicsit más frekvencián adja ki azt a kevés hangot, talán valamivel magasabb, ezért jobban feltűnik a fülnek mint a daikin mélyebb zümmögése. tévedés ne essék, halk mind a kettő, de abból a kevés hangból a daikiné jobban elveszik

    a beltéri a fujitsunál kisebb, talán tetszetősebb is. a hangszín különbség talán ennek a befoglaló méret különbségnek is az eredménye.

    a beltériben a porszűrő háló a daikin esetében sokkal jobb. a daikiné egészen finom, sűrű szövésű szinte műanyagszövet szerű tök jó kis szűrő, a fujitsunak ehhez képest a szűrője egy csirkerács. laza, kinyúlt, egész nagy, gombostűfejnyi lyukak is vannak rajta (szabályosan de nem homogén). szerintem ez méltatlan a klímához. anyagminőségre is gyengébbnek tűnik. a beltér csapóajtaja a fujitsunál négy a daikinnál három ponton zár.

    a távirányító vezérlése jobb a fujitsunál, sokkal jobb a vezérlés ritmusa, itt van lehetőség szépen suttyomban átléptetni a nem kívánt opciókon a táv megvárja előzékenyen mire kikattogtatod mit akarsz és aztán "egyben" pittyegi le. egész hatásos, tök jó.

    nekem diszkrét kockaként nagyon tetszik, hogy vannak "preset" lamellaállások, 7 lépcsőben tudod állítani a vízszintestől a függőlegesig, nem csak úgy, mint a daikinnál, hogy indítod a legyezést és stoppolod ha kb. jó. utóbbit lehet csinálni a fujitsunál is de vannak külön gombon presetek.

    idősebbeknek kicsit kevésbé látható a fujitsunál hogy éppen melyik módban van mert egy kis nyilacska mutat rá az aktív üzemmódra, a daikinnál cserélődnek az ikonok.

    a szoftver karakterisztikáját másnak tapasztaltam. a daikin elnyújtottabban dolgozik, többet megy, de finomabban, és talán rugalmasabban szabályoz le, a fujitsu is megfelelően és kellemesen finom de ott határozottan gyakran áll le a beltéri teljesen.

    a kültéri anyaghasználatban szerintem jobb a daikinnál, a fujitsu egyik oldala full műanyag (hátulról a jobb oldal).

    a fujitsu kültérijéből ki tudtam csikarni egyszer pillanatnyi rezonanciát (hangja nem volt csak a kasztni himbált be 2-3 hintára), de ehhez meg kellett tépni rendesen 22 fokra és erőteljes módba kapcsolni, a daikiné áll mint a cövek, az nem rezonált. egyébként a fujitsué is messzemenően stabil, nem billeg, nem rezeg, nem morog. teljesen jó.

    a kültérik hangerejével bajban vagyok, a fujitsura amikor ott álltam mellette azt mondtam, hogy a daikiné halkabb, aztán itthon meghallgatva a daikint azt tapasztaltam hogy az emlékeimnél hangosabb, nem hangos de amíg új korában csak az ablakban lehetett hallani az ablaktól két méterre már nem, most onnan is hallható a kültéri (csendes zsákutcában lakunk egyéb hangforrás nincs). így a fujitsu halkabb, de a daikin karbantartás előtt van és végigvitt egy nyári meg egy téli szezont, meglátjuk karbantartás után mit mutat. tény ami tény, de furcsállom ezt.

    szerk: kipróbáltam a daikint úgy hogy nem 1-es ventifokozatról éjszakai módba tettem, a kültéri onnantól 30 centiméterről is hangtalan. erőteljes módban kb. egál, alacsony fokozaton a fujitsu halkabb talán (bár itt a használat már lehet tényező) éjszakai módban a daikin teljesen csendes a fujitsunak minimális hangja van.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák