Új hozzászólás Aktív témák

  • Male

    nagyúr

    válasz Zirowe #18005 üzenetére

    Nekem 42 m2-re van kizárólagos fűtésként egy 2.5-es Fujitsu 09LTCA.... bőven elég volt a múlt télen is, pedig az elég hideg volt. Persze nagyban lakás függő a dolog, így ezt tényleg normálisan fel kell mérni.
    Mivel most veszed, gondolom úgyis készül energetikai tanúsítvány... szerintem ebből fizessétek meg a jobbat, tehát ne a neten megrendelem és postázzák anélkül, hogy kijönnének típust, hanem aminél tényleg mérnek is... ezzel kapsz egy viszonylag pontos értéket, hogy mekkora fűtő teljesítményre van szükség az adott lakásnál (hőmérséklet különbség függő érték, tehát beszorzod pl a kinti -10, benti +22 fok közti 32 fok különbséggel), amiből már számolhatsz, vagy a klímás számolhat :)

    ...jah, meg tartaléknak számold bele, hogy esetleg az egyik szomszéd elutazik egész télre, és nem fog fűteni... mert az is egy kellemes meglepetés tud lenni ( a fölöttem lakó nem volt azthiszem Január közepéig :U ).

    Ha csak ezzel fűtöd a lakást, ahogy én is, akkor nagyon nézd meg a:
    - min hőfokot, amin még képes fűteni
    - az adott helyen reálisan várható leghidegebb kinti hőmérsékletnél mekkora teljesítmény leadására képes... mert sokra mész vele, hogy 0 fokban még sok a teljesítménye, ha -10 lesz kint egy napig, ahol a felét tudja a szükségesnek... (ehhez már nem elég a ráírt kW érték, eurovent-en nézd meg az adatait, az legalább hiteles is, és több hőfoknál megvan a teljesítmény)

    A H tarifát meg már leírták közben :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák