Új hozzászólás Aktív témák

  • BB9000

    senior tag

    válasz TheProb #80044 üzenetére

    Az általad eredetileg választott NZXT S340 ház nem a legjobb hűtés szempontjából, de a 4 ventinek elégnek kellene lenni ahhoz, hogy biztosítsa a szükséges légáramlást.
    Az, hogy leszerelt oldallappal a kezednek meleg a levegő a VGA fölött, az nem számít. Leszerelt oldallappal nincs légáramlás! Minden tesztet felrakott oldallappal, teljesen összeszerelve kell végezni!
    A képekről nem tudom megállapítani a ventik irányát. Triviális és bocs, hogy ezzel kezdem, de a két első befelé kell fújjon, a hátsó és a fenti meg kifelé. A CPU -n lévő két venti pedig elölről hátrafelé.
    A képen látom, hogy a két első venti mellett nagy rések tátonganak, azokat én mindenképp tömíteném és a ház minden egyéb nyílását is zárnám, hogy a levegő csak az ideális irányban és az ideális útvonalon közlekedjen belül a házban. A rések tömítésére a 3M textil erősítésű ragasztószalag megfelelő.
    Ezek a lépések szerintem elegek kell legyenek a "jó" hőfok eléréséhez.
    Ha ezekután se vagy megelégedve, akkor a következő lépés a ventik cseréje. Jobb légszállítással bíró PWM ventiket lehet beszerelni.
    A GPU túlzott melegedésének oka lehet még a hővezető paszta kiszáradása is. Ha a légáramlás már megfelelő, akkor az újra pasztázással megoldódhat a gond.
    Ha a fentiek után még mindig nem ok a hőfok, csak akkor jön a ház cseréje. Sok jól szellőző nagy ház létezik.
    Én Thermaltake Commander-t vettem annakidején (2012-ben), de ma már inkább egy Fractal Design Pop XL Air-t ajánlanék.

Új hozzászólás Aktív témák