Új hozzászólás Aktív témák

  • Ch4r0n

    tag

    Sziasztok! Kellene a segítségetek!

    Jelenlegi hangkártyám: Sound blaster x-fi surround 5.1 pro
    Most vettem egy ilyen 5.1-es DAC-t
    A hangrendszerem: Genius SW-HF5.1 6000

    A 5.1-es DAC-ot azért vettem igazából, hogy a PS4-em hangját 5.1-ben tudjam élvezni úgy, hogy a TV-m re HDMI-vel van rákötve. A TV optikai toslink kimenete a DAC-ra, amire meg a Genius hangrendszer. Gyönyörűen szólnak így a játékok térhangzásban.

    Gondoltam, hogy a PC hangja is jobb lenne ha az usb-s Sound blaster x-fi surround 5.1 pro-t is az optikai toslink kimenetén keresztül kötném össze a DAC-al. Már csak azért is, mert nem akarom a Genius hangrendszer rca dugóit mindig átkötni a DAC-ról a hangkártyára. Mivel a DAC-on úgyis van két optikai toslink bemenet csak a forrást kell rajta elváltani egy gombbal.

    Innen kezdődött a kálváriám. Nem értettem hozzá annyira, aztán és nem étettem miért csak sztereó megy át a hangkártya optikáján. Aztán utána olvastam, hogy DDL-el (Dolby Digital Live) tömöríteni kell a 5.1-et, hogy az összes csatorna átmenjen az optikán. A hangkártyám csak ezt ismeri.
    Az a baj, hogy a win10 creation fall-ba ez a tömörítés nem működik megfelelően, rossz a driver ahogy tapasztalom.

    Amint bekapcsolom a Allow the audio to be olso heard from S/PDIF out funkciót.
    Note: The audio output from S/PDIF out will always be in Dolby Ditital Live format.
    Csak statikus zörej van, csak úgy javul ki és viszi át a hangot ha a windowsban a SPDIF-Out-ról a Speakerre teszem az alapértelmezett hangeszközt és tesztelem.
    Ekkor csak egy rövid időre akad meg a hang amikor elkezdek lejátszani valamit utána már szépen szól mondjuk egy film alatt. A baj az, hogy rövid hangoknál be be akad a hang, illetve win restart után újra csak folyamatos statikus zörej hallható.

    Win 10 újratelepítés megvolt, legújabb Soundblaster driver fenn van és ugyan ez az eredmény. Mi hibázik szerintetek, amennyire én olvastam ez a win frissítés teljesen hazavágta a DDL-t? Nem tudok mit kezdeni vele?

    Vegyek egy frissebb hangkártyát, aminek jó a drivere? Esetleg olyat, ami dts-be is tud tömöríteni?
    Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák