Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    Meglett a Fiio E10K, most tesztelgetem, hallgatok vele zenéket. Pár sort írnék róla, ami inkább szubjektív élményösszegzés, semmint objektívnek mondható teszt. Nem vagyok audiofil, nem vagyok abban sem 100%-ig biztos, hogy teljesen abban az értelemben fogom használni a jelzőket, ahogyan az audiofilek értenék a hangkarakter jellemzésénél azokat.

    Első sorban meglepett a mérete. Leginkább gázgyújtó gyufásdoboz nagyságú (vagy inkább kisebb), azaz körülbelül negyedakkora, mint az X-Fi HD USB-m, és hát ennek megfelelően pici és gazdaságos csomagolást is kapott. Extreme Digital-os vétel, jelenleg úgy látom, hogy náluk a legolcsóbb, iJoe-nál felment az ára. A dobozban az útmutató mellett hat darab felragasztható gumitalp meg egy micro USB kábel van, ami megteszi, mert nem tapasztalok háttérzajt vagy zavart, de nem egy ferritgyűrűs cucc, mint az X-Fi HD kábele. Átlagos, jobb okostelefonok mellé pakolt kábelnek néz ki amúgy, talán a Lumia 820-am kábele vastagabb meg strapabíróbb borítású, de nem hinném, hogy ebből bármi gond lenne.

    A "tesztlánc" egy Linuxos laptop (Thinkpad X201, CentOS 7-tel), aminek a dokkolójára van kötve a kábellel az E10K, a Linux "DigiHug USB Audio" néven érzékeli. A fejhallgató a Maxell Retro DJ-m, eddig Zola Jesus-t és The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble-t hallgattam rajta, lossless formátumban. "Kontrollcsoportnak" az X-Fi HD-m, illetve az X-Fi HD / Presenter 2 fejhallgatóerősítő kombó van.

    Ezektől el is marad az E10K szerintem, de nem vészes mértékben. Én tisztának, ám az én ízlésemhez képest kicsit sterilnek, analitikusnak érzékelem a hangját. Valószínűleg nagyon hozzá vagyok szokva a Presenter 2-ben lévő OPA2134 ennél melegebb, a mélyeket egy-két fokozattal jobban előtérbe helyező karakteréhez. Persze, az összehasonlítás nem egészen fair a Fiio-val szemben, főleg, ha a kombóval vetem össze a hangját. Ár/érték arányt nézve megéri a 23k-t, amennyibe került; teljesen vállalható hangja van. A line out-ját még nem próbáltam, ma vagy holnap az is meglesz, egy Genius SP-HF 800X-szel tudom összekötni. A koaxkimenetet leginkább semmivel nem fogom tudni, nincs olyan aktív cuccom vagy erősítőm, amin lenne passzoló bemenet.

    Nem lesz sokáig nálam, holnap délután már oda is akarom ajándékozni apámnak, nála - szintén Linuxos notebook-ról - egy AKG K511-et és a fenti Genius hangfalat kell egyelőre kiszolgálnia, gyakorlatilag kizárólagosan klasszikus zenehallgatás a felhasználási terület. Remélem, jó lesz oda. :)

    *
    Ha esetleg valaki erre tudna válaszolni, azt megköszönném. :R

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák