Új hozzászólás Aktív témák

  • Synthwave

    HÁZIGAZDA

    válasz JoceeHunt #9478 üzenetére

    A RoKKaNt egerekről a véleményem; occsó' imitációk, nem túl igényes összeszerelési minőséggel. A lézeresek nem szeretik a nagyobb rántásokat, ha lejjebb veszed a dpi-t, az valamit segít, de messze van a tökéletestől. És még rusnyák/csicsásak is (ez mondjuk szubjektív). Kuka. Főleg ennyi pénzért. (Padjai közül esetleg a Sense és a Taito használható, de nem vennék azt sem.) Negyedáron esetleg megfontolhatóak lennének, de inkább A4Tech. Neee, az se.
    Egérből MS/Logi/SS/Razer, de azokból sem mind.

    Nagy általánosságban elmondható, hogy az optikaiak, ill. a Razer-féle 3G/3.5G infra-szenzorosak a legmegbízhatóbbak (kifejezetten játékra pedig csakis kábelest - ha valaki azon húzza a száját, hogy elakad a madzag, akkor fel kell világosítani a cellux/szikszalag/leukoplaszt/SS cord holder burzsoázia létezéséről és annak mágikus kábelstabilizálási képességeiről), ill. hogy magas dpi-ről visszább véve (800-1000 tájékára) gyakran kapunk meggyőzőbb eredményt. Az is igaz, hogy sok egér (az ajánlottak közül a Razer-ek kivételével) szintén egyszerűbbé teszi az életünket, ha PnP-használjuk és nem telepítünk software-t (kéretik nem kövekkel dobálni) - az egérgyorsítás Windows-ban való teljes lelövésére évek óta létezik mousefix -névre hallgató *.reg file.

    Az, hogy egy egér alapból hány Hz-en rágcsál, szintén ne legyen mérvadó. Ezt lehet külső segédprogrammal orvosolni (a jobb egerek pedig támogatják az USB-hack-et, ha a software-ükben nincs benne), egy bizonyos szintig pedig úgy sem érzed a különbséget. Ez egy ugyanolyan dolog, hogy valakinek a wireless lag sem tűnik fel, de attól az még ott van. Tetőnek szerintem elég az 500 Hz is, de sokszor gyakorlatilag még az is "fölösleges" (amúgy van olyan is, hogy adott típuson belül egerének darabja válogatja, hogy mennyit támogat stabilan; pl. volt olyan MS 1.1-em, ami max 250 Hz-en volt stabil, de olyan is, ami gond nélkül vitte az 1000 Hz-et). Ezzel a CPU-ra és az USB-sínre is kevesebb teher hárul (nem beszélve a bizonyos alaplapok inkompatíbilitásáról).

    Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

Új hozzászólás Aktív témák