Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dobragab

    addikt

    Kinzuadder tutorial

    Elég szedett-vedett, privátban egyszer már leírtam, onnan másolgatom össze :D

    Itt megtekinthető a kész példány, a leírás bizonyos részei illusztráció nélkül alig érthetőek.

    A két NYÁK simán nem fér be egymás mellett... úgy kell őket összecsiszolni. :(((

    Az USB kábelt a DA nyákjára csatolva nem fér be a burkolatba, a Kinzu felső burkolatának jobb feléből ki kell csiszolni a két felső alkatrészt összetartó pöcköt a kábel fölül, mindenestül.

    A DA nyákja nem fér be a műanyag "keretbe", amiben a Kinzué van. Ki kell szedni szinte az egészet, találtam rá egy baromi hatékony, precíz megoldást. Ha a keret hátsó részét megtartod, akkor tök passzentos lesz a DA nyákja, rögzíteni se kell.

    Én is a Kinzu nyákjából vágtam le, meg egy kicsit a DA-éból is muszáj volt. A görgő mögötti gombot +1 réteg nyákkal magasítottam, így befér a "lukba" a DA nyákja. Közben a Kinzu nyákján elkaszáltam néhány vezetősávot, de az összeköttetéseket csak simán másik forrszemre kötöttem.

    Kinzu nyákjára vigyázz, előszeretettel törnek le róla a forrszemek.

    A felső burkolatból 1 pöcköt kell csak kicsiszolni, a középen lévőt véletlenül törtem le :DDD A felső burkolatot megtartja a maradék 4 pöcök.

    Így kösd be a nyákot, + elkaszált vezetősávokra figyelj, hova vezet.

    Nem kell mindent legyalulni.

    A mini-drill kicsi csiszolófejekkel nagyon hasznos volt, bár azt csak kölcsönbe kaptam szobatárstól :DDD

    A nyák körüli "keret" eltávolításához trükkös eszközhöz folyamodtam: felhevített szikepengével daraboltam fel függőlegesen minden hajlatban, átkötésnél, stb. Utána már csak az aljához van rögzítve egy-egy darab, szépen letöröd, pont ott fog végigtörni, ahol kell.

    A régi nyákot tartó csavarok olyan műanyag bumszlikba mentek be, azokat nem érdemes teljesen leszedni, pont akkorára csiszoltam, hogy az új nyákot a megfelelő helyen tartsa. Ne felejtsd el a lencsét! :DDD

    Da nyákot meddig szabad csiszolni?

    Ha közelről megnézed, látod, hol vannak a vezetősávok. Azokat már ne kaszáld el, kivéve a szélén, körbe futó valamit. Az nem érdekes.

    A Kinzu nyákját fényképezd le, utána nyugodtan elkaszálhatod a vezetősávokat, kb. a szalagkábel csatijáig kell. A negyedik mikrokapcsolót ki kell hozzá szedni, és majd az összekötésnél az elkaszált vezetősávoknak megfelelő forrszemre kell kötni a madzagokat.

    Legalábbis én így csináltam. Persze máshogy is lehet.

    A japán Omronok picit magasabbak, mint a kínaiak, így ha összerakod, alapból benyomódhatnak a gombok, vagy csak ultraézékennyé válhatnak. Ilyenkor a felső burkolat kapcsolóhoz lenyúló biszb@szából nagyon picit le kell csiszolni tűreszelővel. Ne papírral, akkor nem lesz egyenes, és undorító feelingje lesz :((

    Előfordulhat, hogy a szenzor-nyák a keret maradványaiba nem szorul be eléggé, ilyenkor ragasztópisztollyal érdemes rögzíteni. Nálam nem kellett. Szükség esetén simán le lehet törni bármiről, egészben lejön, nem ragad, de annyit fog, amennyit kell. Használtam már ilyen célra ;]

    Kb. ennyi. Ha jók lesztek, talán Logoutra is eljut. Addig mondjuk 4-6 cikket / bejegyzést meg kéne írnom...

    Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

Új hozzászólás Aktív témák