Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Befutottak a LEGO Horizon Adventures első értékelései
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Xbox Series X|S
- Dark Souls sorozat
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- PlayStation 5
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lassú Víz
addikt
Mennyire igényes az édesapád, illetve mivel fotózott korábban? Fényerős fixről mondhatnál valamit, mire kell.
Újakból nehéz lesz, még a mostani MM akciókkal is.
Olympus E-M5 vagy E-M10 + 14-150 f4-5.6 + 45 f1.8 vagy Pana 20 f1.7 (kicsit lassú, traktor AF) + használt FL36R vagy valami METZ vaku.De szerintem Oly Stylus 1 csúcskompakt most az MM-ből + egy (használt) vaku.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
jjeahh
nagyúr
ez sztem újan így nem biztos, hogy összejön, esetleg e-pl5 duplakit + 20mm F1.7 vagy 45mm F1.8, vagy a duplakitből eladod a kéz kitobit, és veszel egy 14-150 vagy 14-140-et, + az előbb említett fixek... vaku valami komolyabb kéne? manuál? ttl?
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Studi
veterán
E-M10 a Media Marktban ~140, ha van Cetelemed, akkor még -10%. Ehhez érdemes vadászni egy használt 14-140 obit, az ~75 körül szokott lenni, valamint egy Olympus FL36R vakut, az 25-30. Marad ~60-70e, amit el lehet költeni ízlés szerint egy 45-ös Oly, vagy egy 20-as Pana fixre, előbbi portréra, utóbbi általános célra.
Persze ha nem akadály a használt.Így az egész cucc legkényesebb elemére, a vázra van 2 év garid is. Más milc rendszerekben sajnos igen drága szokott lenni a túristaobi kategória, és még nagyok is.
-
Studi
veterán
Nem biztos, hogy érdemes lebeszélni. A kitobik sem jobbak lényegesen az utazónál, igaz a kettő együtt is kicsit olcsóbb, mint a 14-150. Csak fixekkel viszont nehéz rendszert építeni, mert 1: nem olcsók, 2: nincs nagyobb tele. A legnagyobb fix tele a 75-ös Oly, 200e fölött.
-
jjeahh
nagyúr
Sony a6000 + 16-50, Panasonic gx80 + 12-32, Olympus e-m10 II + 12-32, ha kitben akarod megvenni, akkor oly kitobi is elmegy. A sony meg a pana utómunkás, sonyban picivel jobb a szenzor és van pdaf. Olympus színekben erős és van benne egy frankó szenzorstabi (amúgy a panában is), ami túrázáskor szvsz hasznos, jó pár képet megment a bemozdulástól, amikor épp nincs nálad állvány. A kitobikból a pana 12-32 a legjobb és asszem a legkisebb is.
"Ami érdekel: jól működő kereső, minél nagyobb képérzékelő (a látószögek miatt), jó dinamika tartománnyal."
A kereső mindegyikben jól működik, már rég kinőtték az evf-ek a laggolós-zajos korszakot. A látószög meg ha natív obit teszel rájuk, akkor szvsz nem a szenzorméreten múlik, hanem az objektív kínálaton, sonyra asszem van 10-18 meg samyang 12mm, oly-panára meg 9-18, 7,5mm F2, meg még pár másik. Szal bármelyikkel lehet uwázniFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Tin_Shield
őstag
Én a Fuji házatáján néznék szét, az újabb gépek már elég jó videót tudnak. Szinten minden objektív hibátlan, a fixek különösen zseniálisak, de a kitobjektívek is abszolút rendben vannak.
Ha Fuji nem szimpi akkor a Sony a6x00 gépei, de ott az objektívparkkal kompromisszumot kell kötni, közel sem olyan minőségű és választékú mint a Fujié.
A Canon EOS-M felejtős rendszer, az mft szenzorban némileg elmarad a Sony alapú APS-C mögött, kb, a Canon-ét tudja[ Szerkesztve ]
-
80hun
addikt
Ha a méret a fontos szerintem akkor MFT.
Egy Pana 12-32-es , Pana 20/1.7-es mindenes és portréra meg egy Olympus 45/1.8.
Ha tele is kell az Olympus 40-150 kittele teljesen vállalható sztem.És ezek alá egy Olympus E-M10mark2 v. egy Pana GX80. Amelyik szimpatikusabb.
Én kb ezt a sort raknám össze . Kicsi és könnyű is lesz az egész. kb 860-900g lesz az egész szett ha jól számolom
-
Grga_Pitic
aktív tag
Ez azért van, mert általános célokra egyik rendszerrel sem nyúlhatsz nagyon mellé. Talán ez is az oka a helyenként késre menő harcnak, mert már csak kisebb dolgokba lehet belekötni, ami az egyik embert érdekli, a másikat meg nem.
Mindegyiknek van előnye, hátránya, kezdőként a legtöbbet úgyse veszi észre a fotós, mert azt szokja meg, amit az adott rendszer nyújt, és használja boldogan. Ha meg van rutinod, akkor ezeket fel kell tenni patikamérlegre, és választani az alapján, ami neked fontos. Ezt viszont nem fogja tudni senki itt eldönteni helyetted (vagy akárki helyett, aki kérdez). -
jjeahh
nagyúr
Ha a méret a lényeg és kell az uwa, akkor szerintem a laowa 7.5mm F2 verhetetlen. 1 "baj" van vele: manuálfókuszos. Bár szerintem ilyen gyútávval evf-ben nem egy atomfizika fókuszálni . Ha maradsz a kitobinál, akkor sonyra a 16-50 palacsinta, mft-re a 12-32. A sony kitobi gyengébb minőségű, cserébe az a6000 szenzorban meg valamivel több a tartalék.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
tvamos
nagyúr
manual fókuszt preferálják az operatőrök..
Kicsit túl van lihegve az AF kérdése szerintem minden téren.Persze, csak azok evekig tanuljak ezt a dolgot, utana rohadt sokat gyakorolnak, meg napi sok oraban csinaljak. A kerdezok zome ezt nem engedheti meg maganak.
A tobbiben igazad van!
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
törölt tag
Éppen ez az, hogy felesleges, mégis megteszik. A körberajzolós nagyon jó dolog, a hasonlót nálunk (Sony E-Mount) focus peaking néven ismerik, a jelenettől függően 3 érzékenységi fokozat közül lehet választani, az éles tartomány kijelzését pedig 3 színben (sárga, piros, fehér) lehet állítani. Még egy nagy fényerejű portréobjektívnél is piszok jól kezelhető, én például sokszor 3-4 képes sorozatot lövök ilyenkor és ebből egy garantáltan éles lesz a szemnél.
"Az elmosódott háttér alatt nem tudom mit értesz."
Azt, hogy gyakran szándékosan homályos a háttér. A szereplők mögé feltett/kivetített kép ilyen, hogy így érjék el a bokeh hatást.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Call of Duty: Black Ops 6
- BestBuy topik
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Milyen routert?
- Ukrajnai háború
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1 humoros
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest