Új hozzászólás Aktív témák

  • k1csi

    senior tag

    válasz Cyborg #26699 üzenetére

    Valójában az APS-C MILC és az APS-C DSLR szenzora kb. ugyanolyan méretű a tükör meg ugye nem vesz részt a képalkotásban. A m43 szenzorára ugyanolyan fényerőnél kb. 2/3 Fé-el kevesebb fény jut, de amíg egy kitobi fényerőtlen vége és egy fix között simán több mint 3 Fé lehet nem ez a meghatározó (meg ugye indirekt vaku is van a világon).

    Elvileg a tükrös a dedikált AF szenzor miatt gyorsabb lehet, de a belépő tükrösök nem a legjobb fókuszrendszert szokták kapni és néhány MILC kevesebb fényben (-4 Fé) képes fókuszálni mint a legjobb top tükrös vázak.
    Amiben ma még a legjobb MILC vázak is elmaradnak a tükröstől (de nem a belépő kategóriától) az a követő mód (gyorsan mozgó téma). Vsz. idő kérdése (és már nem olyan sok), hogy a MILC ebben is versenyképes lesz, hiszen a képalkotó szenzorra is lehet AF pontokat integrálni.
    Ha nem megy az AF még mindig lehet manuálisan fókuszálni. Extrém helyzetben (nagyon kevés fény vagy gyorsan mozgó téma amiről egy kép kötelező) én a saját vázammal így szoktam tenni.

    Tükrös egyébként belépő kategóriában ill. használtpiacról építkezve olcsóbb lehet mint a jobb MILC cuccok, ez meg olyan ár érzékeny országokban mint nálunk sokáig meghatározó lehet (sajnos nálunk a MILC-ekből is az olcsóbbak a népszerűbbek, ahonnan könnyebb negatív tapasztalatot gyűjteni).

    [ Szerkesztve ]

    Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

Új hozzászólás Aktív témák