Új hozzászólás Aktív témák

  • k1csi

    senior tag

    válasz Abry #12491 üzenetére

    Tudom, hogy semmi hatása nem lesz, de csakazértis leírom.

    Pont első ismeretlen kategóriánál (kezdetben drágább fotógépet akartam írni, de fotózásnál semmi se/vagy minden drága ahogy nézzük) használtan érdemes venni.
    Egy új cuccal mikor kilépsz a boltból rögtön a 2/3-át éri mint kifizettél érte. Ha két hét múlva rájössz, hogy neked nem ez kell akkor buktad (ha valaki nem hajlandó ezt elfogadni akkor lesz egy újabb porgyűjtője a polcon). Használt esetben ekkora áresés minimum hónapok de inkább évek kérdése (tulárazott dolgoknál rövidebb).

    Tapasztaltabb fotósok persze mosolyognak a legbelépőbb belépő váz meg legkitobibb kitobi láttán mert tudják, hogy a fotózáshoz rengeteg dolog kell még azaz ez nem egy olcsó hobbi (azaz százvalahány ezerért kompomiszumokat kell kötni, nem is keveset mi az amit lehet és mi az amihez hozzá se fogj).

    Persze ezekkel is nagyon jó fotókat lehet csinálni, ha ismered, elfogadod a korlátokat és ennek megfelően használod ezeket a cuccokat.

    Persze aki ilyet vesz azt hiszi mert az tükrös meg drága (nem tudván mi igazán drága) mindenre jó. Jó persze, ha megfelelő obit használ az ember meg vakut, meg állványt meg vakukábelt (hogy le lehessen venni a vázról a külső vakut), meg szinezőfóliát (hogy a vaku színe egyezzen a domináns fényforráséval vagy pont azért, hogy jellegzetes színt adjon) meg szűrőket (ND, CPL) meg napellenzőt meg távkioldót meg fényformálókat meg lenspent meg swabot meg most hagyom abba, holnap reggelig lehetne sorolni.

    Bár tény: Bulifotózásra én is valami olcsó cuccot vinnék. Használt = mégolcsóbb (vagy egy kategóriával felette) és nem kell aggódnom, hogy valami leütött darabot veszek/viszek (haza).

    Azaz érdemes lenne valaki hozzáértő ismerőst megkérni és vele használt cuccot venni.
    Szerintem.

    Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

Új hozzászólás Aktív témák