Hirdetés
- Xbox Series X|S
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 5 Pro teszt
- Xbox One
- PlayStation 5
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- 20 évvel ezelőtt jelent meg a Half-Life 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Call of Duty: Black Ops 6
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
-
GAMEPOD.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
general
addikt
Helló!
9700k-9900k-hoz keresnék értelmes ár-érték arányú, csendes hűtőt, nem igazán lesz húzva, de kap majd terhelést a cpu.
Alaplap valszeg Gigabyte Z390 Aorus Ultra.
32gb ram, tökmindegy, azt nem húzom, ha kell, low profile lesz.
SIlent Base 600 a tervezett ház, asszem 495x230x493mm a külső mérete, ebbe kéne beleférjen.
Nincs igényem 40ezres hűtőre, se csilivilire, tudja, amit minimum kell.
Mi lenne az ajánlott szerintetek? Nem vagyok képben. -
Ryan_Sanchez
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, Alpenföhn Brocken 3-at néztem ki de sajnos nem férne be.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 15 körül
2.: Milyen házba kerül? Zalman z3 plus (155mm)
3.: Milyen alaplapra lesz? Asrock b550m pro4
4.: Processzor típusa? Ryzen 3600
5.: Ramok típusa? G.Skill RipjawsV 2x8gb 3200mhz
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) nincs -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Ryan_Sanchez #89607 üzenetére
Mugen 5 Rev.B. / Fuma 2 pl.
-
Paxker315
addikt
válasz Ryan_Sanchez #89609 üzenetére
harminchatduplanullásra jó a Fera3 is [link] pl, vagy a Deepcool Gammaxx 400S [link] vagy a Brocken Eco Advanced!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Ryan_Sanchez #89609 üzenetére
Attól függ..aprót érdemes lesni, én is onnan vettem nemrég bolti ár feléért..ha a legjobb kell, érdemes nem kapkodni. Persze a 3600ra egy SE-224/234 vagy az említett BEA is elég.
[ Szerkesztve ]
-
zmilaner
tag
Sziasztok!
Adott egy Gigabyte AB350 Gaming 3 alaplap amibe kerül egy Ryzen 3600-as. A kérdésem az lenne, hogy az olcsóbb aftermarket CPU hűtők (10-15k) többsége kompatibilis e ezzel a kombóval?
-
Paxker315
addikt
válasz zmilaner #89613 üzenetére
Igen, a fentebb ajánlottak tökéletesek is lesznek, ha elférnek:
Fera3 is [link] , Deepcool Gammaxx 400S [link] vagy a Brocken Eco Advanced! (150-155mm közt); BNA 160mmIlletve két nagyobb bordázatú, erősebb darab, amik magasabbak azért, de csendesebbek-jobbak:
Fortis 3 (158mm); BRocken 3. (165mm)Az utóbbi kettő& Brocken Eco Advanced vonalból választanék. Az alaplapi BIOS-t frissítsd előtte ^^ A ház pontos típusát kellene ismerni, hogy érdemben ajánlani lehessen, ez így kb. "sörétes puskával csípőből".
[ Szerkesztve ]
-
dareee
tag
Mennyit szánsz a hűtőre?
10-18k körül.
Milyen házba kerül?
SHARKOON VS3-S piros
Milyen alaplapra lesz?
Gigabyte H410M H
Processzor típusa?
i5 10400f
Ramok típusa?
hyperx 16gb fury ddr4 2666mhz
Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Halkabb legyen mint a gyári, konvertálás közben nagyon felzúg és 60 fok körül van a proci.Köszönöm a választ előre is
Intel Core i5-10400F, Kingston 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz, GeForce GTX 1650 Super, Samsung 860 EVO
-
Rambi
tag
Sziasztok, wraith prism-ről megéri váltani pure rock-ra? Melyik a halkabb/hűvösebb?
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Az Arctic Freezer 34 és a DUO között csak annyi a különbség, hogy a DOU-n két venti van? Maga a borda felépítése ugyanaz? Mert akkor a második ventiért sok a dupla ár.
Ha ugyanaz a felépítés, valamilyen módon lehet tenni a másik oldalára egy rendelkezésre álló 120-as ventit?
köszi: RR
═════════════════════════════════════════
-
Gyuri27
félisten
válasz RootRulez #89622 üzenetére
Max 3-4 fokot hoz a második venti.
Ugyanolyan akasztókkal lehet a másik oldalra bármit feltenni. De én két egyforma ventit javasolnék.
Különféle ventikkel (amiknek ugye nem egyforma a sebessége és így a légszállitása csak bajt okozol).
Ha minimális a 2 ventis felára kb 2k akkor vedd a 2 ventiset. A másodikat elteszed tartaléknak. És akkor kb a világ végéig fasza lesz.Amd - Radeon - Ryzen
-
RootRulez
félisten
válasz Gyuri27 #89624 üzenetére
Most egy 10+ éves CM Hyper 212 van a gépemben (amit egyébkén nagyon szeretek), de sajna az újabb foglalatokat már nem támogatja. Azon is van 2 db 120-as venti, meg magában a házban is elől hátul 1-1. Szóval arról jönne át a pár venti, tehát a fordulat, típus, stb megegyezik
1 ventivel 8K
2 ventivel meg legolcsóbb helyen 14KAzér' az egy kicsit túlság...
mod: szóval lehet Hyper 212-őt veszek megint, csak az újat. Hátha azzal is elleszek 11-12 évig.
[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
-
kisselandras
senior tag
Sziasztok érdemes ezt a [vízhűtést ] megvenni egy ryzen 1700 procihoz?
Piros pont a vevőnek is jár egy sikeres üzlet után !!írd oda a hirdetésedbe posta on off !!kösz :) Tel:szám az adatlapomon ha sürgős !
-
chopin42
addikt
válasz kisselandras #89626 üzenetére
A válasz nem, amúgy nem ez a topikod, erre kérdezz: [link]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz kisselandras #89626 üzenetére
Féláron megoldható csendben léggel is..ez pénzkidobás lenne.
-
-
duo
addikt
Sziasztok! Fractal design node 304-be, Asrock fatality b450 gaming itx Ryzen7 2700 - hoz milyen hűtőt ajánlotok lehetőleg overkillt 20000 körül szánnék rá csak nem tudom eldönteni. jó lenne egy topflow shadow rock tf2, mert van hátul egy 14 centis venti ami szívja ki a levegőt, de azt mondjátok a toronyhűtő jobb azt is meghallgatom.
shadow rocknal az A kérdés belelóg -e a VGA ba.áramok normál magasságúakbaz biztos (g skill aegis)
köszönöm!
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
ribizly
veterán
Sziasztok!
Egyre több a bajom az AIO-val (kerreg a pumpa), így úgy döntöttem lecserélném valami klasszikusabb megoldásra.1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
Nincs határ.2.: Milyen házba kerül?
CM H500P Mesh3.: Milyen alaplapra lesz?
Gigabyte Z390 AORUS ELITE
4.: Processzor típusa?
Intel® Core™ i9-9900K (XMP@4.7)5.: Ramok típusa?
Corsair Vengeance LPX DDR46.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Férjen el alatta a memória, és ne legyen nagyon kényelmetlen kivenni tőle a VGA-t (pl. Noctua NH-D15 volt korábban és amellett csak vonalzóval benyúlva lehetett kibiztosítani a VGA-t).Ezeket néztem ki első körben, de bármit meghallgatok:
be quiet! DARK ROCK PRO 4
Noctua NH-D15|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
ribizly
veterán
válasz ribizly #89636 üzenetére
Igazából közben tárgytalan lett a kérdés.
Berendeltem egy Noctua NH-D15-öt a meglévőt meg RMA-ztatom (ha kapok újat meg eladom a fenébe). Kap a ház egy 200mm-es Noctua-t a tetejébe mellé és ennyi. Elég volt ebből az agyrémből. Szomorú lettem.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
duo
addikt
én meg találtam egy videót a yt-n ahol egy srác egy fatality itx-re pattint fel egy shadow rock tf2-t és röhögve elfér melette egy teljes magasságú zotac GPU is. -> hétfőn érkezik
-
general
addikt
i9 9900k-hoz elegendő lehet a BQ Shadow Rock 3? (190w tdp-t írnak) Vagy kell a Dark Rock 4 (sima, nem pro)? Nem igazán tervezem tuningolni, de azért biztosan lecsekkolom majd, esetleg egy lájtosabb alap-órajel emelés max. Munkához kell, nem játékhoz. Silent Base 600 lenne a ház, remélem ezek beférnek...
-
Mottie
őstag
Sziasztok,
A házon kívül minden most lesz véve, úgyhogy van bőven flwxibilitas, kíváncsi lennék milyen opcioim vannak.
Kérdőjel, kíváncsi vagyok mik az opciók. Csak leghutes játszik, egy opcióamit neztem lentebb
Corsair Carbide Air 240, hivatalosan 120mm, reviewk alapján 130mm max.
ASRock B550M Steel Legend (de ez flexibilis meg. A B550M fix :))
Ryzen 7 3700X
5.: Ramok típusa?
G.Skill Trident ZCorsair Carbide Air hivatalosan csak 120mm-t fogad de állítólag 130-ig belefernek hűtők. Cryorig M9a-t néztem, ami elég alacsony de kérdés mennyi pluszt tud a Stock-hoz képest (5-6 °C-t olvastam) és hogy van-e hatékonyabb nála anélkül hogy nagyon elszallna az ár.
Köszi,
MBe Victorious!
-
Mosplope
csendes tag
Csőzelék!
Proci hűtő vásárláshoz szeretnék segítséget kérni.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? ≤15eFt
2.: Milyen házba kerül? Corsair Carbide 110R (max 160cm fér be)
3.: Milyen alaplapra lesz? EMESE B450 Tomahawk Max
4.: Processzor típusa? R5 1600AF
5.: Ramok típusa? Crucial Ballistix BL2K8G32C16U4B
6.: Egyéb igények? Szeretném ha nagyon halk lenne, és ha fekete az sem hátrány (legalábbis a legfelső lamella).
Valamint szeretnék még a házba is tenni pár ventillátort. Előre 3x120 vagy 2x140 fér, valamint van egy hely a ház tetején is egy darab ventillátornak, ami 120-as vagy 140-es is lehet.
Az utóbb felsorolt igényeket itt is figyelembe véve szeretnék választani. Elég a flow, ha előre veszek kettőt ami befele hajt, így hátul természetesen kifelé?
A jövőben tervezek újabb vidikarira váltani.
Amiket néztem:
SilentiumPC Fortis 3, Be Quiet! Pure Rock 2.
ARCTIC P14 PWM PST 140mm (ACFAN00125A)
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget! -
duo
addikt
Persze hogy kapkod a paraszt. Az videók alapján minden oké. Egy netes kalkulátor alapján szintén oké a shadow rock tf2, az alaplappal és a node304-el is. De mégsem jó, Úgy ahogy szeretném. Véletlenül vettem észre.egy régebbi node 304- buildem képet nézegetve.
Szégyellem is magam, elnézést kérek mindenkitől, lehet h már untok, de nem tudok máshová fordulni.Hétfőn erkezik, küldöm is vissza cserére.
Szépen kérlek benneteket mondjatok meg mi legyen a csere?
Dark rock slim?
Shadow rock slim? Valamilyen alpenföhn?
Az ár nem számít annyira de 30 fölé nem mennék.
Csak overkill legyen.Továbbra is asrock fatality b450 itx, ryzen7 2700 -at hűtene alapon hagyva.hagyomanyos magasságú ramokkal.
Amit javasoltok, befér rendesen, azt írom meg levélben a boltnak hétfőn.Köszönöm a türelmeteket!
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Nem akartam belevau, gondoltam utánanéztél..pedig ITXnél fontosak a milik ;p Nekem a Noctua C14 lett felesleges, mikor a C12P után gondoltam kimaxolom a topflow témát, de a hátsó házhűtő venti már nem fért el vele :S
Ha alapvetően a VRM miatt nem kell extra flow, pl. egy Mugen 5 Rev.B. ellátná a proci baját és biztosan nem okoz RAM/VGA gondot. -
duo
addikt
válasz Speed® #89647 üzenetére
Én is azt hittem h utánanéztem. A táp magasságát nem vettem számításba meg hogy egy hdd keret egyik széle is belelógna... A seasoniccal, meg hdd keret nélkül esélyes, de pont az egyik külső laptop vinyómat is beépiteném, ha már van helye.
Szerettem volna top flowt, de alapvetően már most is undervoltozok (igaz most még a node 202-ben. Na hát az érdekes)
Szóval ha nem okoz gondot a toronyhűtő a VRM nek, nem aggódom.
Ez a mugen nagyon jónak tűnik! (Ugye a fractalbol a hátsó ventit nem kell kivenni tőle? )Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Strix B450-I esetén kényelmesen elfért nálam a hátsó venti, ill. a VGAig is maradt bő 2cm, szóval nem hiszem, hogy bármi gondod lenne vele.
A kis Fatal1ty VRMje nem top, de 1.3V körül elmegy a tower alatti, ill. a hátsó venti által keltett huzatban, ha nem 24/7 P95 a felhasználói igény. Szóval minden esélyed megvan egy ~4G OCra, azt pedig a Mugen simán bírja.[ Szerkesztve ]
-
pendrex
újonc
Sziasztok!
Vásároltam egy új PC-t, de elégedetlen vagyok a gyárilag adott processzor hűtő hangjával (hangos, főleg amikor felpörög). A tanácsotokat kérem, hogy mire cseréljem le. Csendes működésre vágyom
12-13K-nál tőbbet nem szívesen költenék erre.
Kolink Citadel mATX
Gigabyte B450M S2H
AMD Ryzen 5 3400g 3.70GHz AM4 BOX Wraith Spire hűtővel
5.: Ramok típusa?
G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3000 Mhz CL-16 KIT
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Praktikus lenne a fekete, de nem lényeges. Minél halkabb legyen a működése.Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv,
Endre
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest