Új hozzászólás Aktív témák

  • sellerbuyer

    őstag

    válasz XP NINJA #4016 üzenetére

    Bár már megaláltad, de hadd legyen itt egy rövid összefoglaló, hátha más is kíváncsi rá:

    A VÁM-mentes vásárláshoz nem elég, hogy angol ebay-en vagy, azt kell mindig megnézni, hogy az aktuális billentyűzet, amit kinéztél, konkrétan hol található (Location).

    Ha EU tagországban van, természetesen nincs rá VÁM. Ha nem EU tagországban van, 50$ értékhatárig nincs rá VÁM, ebbe természetesen csak a termék értéke számít bele, amennyiért vetted, a postaköltség nem(!). Többen beszámolnak olyan érdekes esetekről, amikor rá volt írva a csomagjukra az 50$-nál nagyobb érték és mégsem fizettettek velük VÁM-ot, máskor pedig az egyértelműen "filléres" memóriakártya borítékját felbontották a VÁM-on. Ha olyan csomagod érkezik, amire VÁM-ot kell fizetned, értesítést kapsz és a VÁM befizetése után tudsz besétálni a csomagért. Ha VÁM köteles lenne a billentyűzet, vásárlás előtt érdemes egyeztetni az eladóval, hogy gift-ként (ajándék) küldje, így ha ezt ráírja a csomagra, akkor nem kell VÁM-ot fizetni. Sokan előre kiírják, hogy ők így küldik, vagy így nem hajlandóak küldeni, ezt az eladó dönti el.

    Minden esetben meg tudod nézni, hogy mennyibe fog kerülni a billentyűzet szállítása, csak be kell állítanod Magyarországot, ha pedig be vagy jelentkezve és megadtad az országot a regisztrációdnál, akkor természetesen automatice Magyarországot veszi célországnak az ebay és az ehhez tartozó tarifát fogja kiírni.

    Rendkívül változó a postaköltség attól függően, hogy airmail-el, vagy más egyéb úton jön-e a billentyűzet. Ugyanez befolyásolja azt, hogy mennyi idő alatt kapod meg (az eladó a pénz megérkezését követően 1-3 napon belül biztosan elindítja). Nekem hong-kongból eddig a 4 nap volt a legrövidebb megérkezés, akkor SD kártya jött légipostával, borítékban. A sima nemzetközi postai szállítás 10-25 nap is lehet, tehát akár egy hónapot is kell várnod, ezt be kell kalkulálni, vagy pedig ilyenkor is van lehetőség arra, hogy ráfizetéssel pár napra lerövidítsd a szállítási időt.

    Billentyűzeteknél még az is sarkalatos probléma lehet, hogy hogyan csomagolja be őket a küldő, különösen, hogyha 10-25 napot utaztatják ide-oda. Érdemes ilyenkor egyeztetni vele, ha beszéled a nyelvet.

    Természetesen meg kell mindig nézni az eladó megbízhatóságát is, ez fontos az ilyen távolsági vásárlásoknál. Legjobb kereskedőtől vásárolni, az biztosan elküldi a terméket.

    Billentyűzeteknél persze a kiosztást is nagyon meg kell nézni, ellenőrizni kell a fotókon, mert bármi lehet.

Új hozzászólás Aktív témák