Új hozzászólás Aktív témák

  • Egon

    nagyúr

    válasz RadionHUN #10134 üzenetére

    Bár még csak egy napja használom (játékkal nem próbáltam ki, nem volt időm), a K8100 v2 igen jó vételnek tűnik.
    Óriási dobozban foglalt helyet: egy átlagos klaviatúra dobozának kétszeresében. Adnak hozzá plusz 4 wasd gombot, és egy gombkiszedőt is. A billentyűzet meglehetősen halk, bár a Logiteck K800 talán halkabb egy hajszállal. Viszont ha a hozzáadott szilikongumi "takarót" fennhagyjuk, abszolút halk marad (várakozásaimmal ellentétben, így is jól használható a cucc). Tehát ha a halkság fontos szempont, mindenképpen ajánlott vétel. A háttérvilágítás is remekül sikerült. A gombok egy picit rövidebb úton járnak, mint egy hagyományos billentyűzeten, de azért nem olyanok, mint egy laptop billentyűi. A ghosting képességei kiemelkedőek: egyszerre akár 7-8 gombot is simán érzékelnek.
    Mint minden alkatrésznek, ennek is vannak apróbb negatívumai, hiányosságai:
    - a billentyűk lenyomáskor jelenkező hangja, bár halk, szubjektíve zavaró picit: van egy fura, magas hangja, amilyet még sosem hallottam (ez csak akkor észlelhető, ha nincs fenn a takaró),
    - a Num Lock, Caps Lock stb. jezlő ledek óriásiak, órmótlanok; sötétben zavaróan világítanak;
    - nem lehet állítani a világítás intenzitását;
    - hiányoznak a korábbi klaviatúrámon megszokott extra gombok (böngésző stb.).

    Az egér - egyelőre - nem annyira sikertörténet. Szoknom kell a fogását, remélem sikerül (ellenkező esetben jön vissza a jó öreg MX700, ami szubjektíve abszolút ideális lenne, ha lenne hely a hüvelyk- és kisujjnak is).

    "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

Új hozzászólás Aktív témák