Új hozzászólás Aktív témák

  • kusztax

    tag

    Sziasztok,

    A kérdésem a processzor és az alaplap témát is érinti, egyenlő arányban, úgyhogy bocs ha rossz helyre megy, de szerintem ez inkább ide való kérdés, hiszen a fő problémám az alaplap kérdés.

    Egy új processzor (és emiatt új alaplap) beszerzésén töröm magam. Jelenlegi konfligurációm:
    Alaplap: Asrock M3N78D
    Processzor: AMD Athlon II X4 645
    Videókártya: Colorful iGame GTX 750 Ti
    Memória: 8 GB DDR3
    Rendszer tárhely: Kingston 120Gb SSD

    Játékra és multimédiára használom az eszközt. Azt vettem észre, hogy játék során csak a processzor okoz fennakadást, nem bírja már a mai játékokat. Ezért látom úgy, hogy cserére szorul a processzor. Viszont mivel az alaplap AM3-as, úgy látom, hogy új alaplap is kell, ha érdemben akarom növelni a teljesítményt.

    A kikötésem csak annyi, hogy az alaplap és a processzor együtt ne kerüljön többe mint 40 ezer forint. (Talán beleszámítható, így ezzel növelhető a keret a mostani alaplapommal és processzorommal.)

    Nem vagyok szakértő, utána olvasgattam, de elakadtam.

    Az tiszta, hogy két irányba mehetek: Intel vagy AMD. Lényegében tökmindegy melyiket választom. (Legalábbis én úgy látom, talán az Intel drágább.)

    Azt látom, hogy jó árban lehet vásárolni jó Socket 1151 vagy Socket AM3+ alaplapot és ezek közül mindegyik teljesen megfelel majd nekem, ami legalábbis a belehelyezendő processzor igényeimet fedi.
    A chipsettel van problémám. Nem tudom mire jó, mire kell figyelni. A videókártyát megtartanám. Ehhez viszont nem tudom, hogy mely chipsetek és processzorok kompatibilisek.

    Szeretnék segítséget kérni, hogy: Mire kell figyeljek a chipsetnél, ha a videókártyát megtartanám?

    Játékok, amiket játszok/játszanék: Planet Coaster, GTA 5, Fallout 4, Transport Fever, Cities Skylines, Maffia 3, esetleg Far Cry 5. Ehhez kellene egy izmosabb processzor.

    OFF: Esetleg milyen processzort ajánlotok (az ajánlott alaplap sockethez)?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák