Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz jeni #22009 üzenetére

    Már megbocsáss, de mi a f×néhez kéne 8GB ram? :F
    Netezni meg filmeket nézni, zenét hallgatni?
    Akinek annyi memória kell, az nem ilyen lapot fog venni, hmm?
    Meg mégis mire ne lenne elég a 800MHz-es busz?

    Az X4500-as VGA volt a lényeg, olyan lapot kerestem amihez nem kell VGA, de nem akartam a régebbi, HD-t nem támogató G31-es chipsettel venni, inkább G41-est az X4500 miatt.
    Kap mellé egy csendes Chieftec tápot, meg egy csendes procihűtőt.
    Maradt még régebbről egy 1GB-os DDR2-es ramom (le sem merem írni, h csak 667-es ;] -tiszta horror, mi?!), mellérakom, még netezni is lehet majd vele. :P

    A legtöbb ilyen integrált VGA-s lapon még párhuzamos port van a D-SUB csati mellett. Gigabyte lapokon pl. 15-16ezernél jelennek csak meg a HDMI kimenetes hátlapok.

    A konfigomon van HDMI (a VGA-n), de egyrészt messze van a TV-től, másrészt inkább csak akkor kapcsolom be, ha játszok, mert elég zajos a hűtése. (Játékok közben a gép körül levő házimozin kijövő hangeffektusok elnyomják a zúgást). Ja és hát idleben is megeszi fél Paksot.
    Most ahhoz, h filmeket nézzünk a TV-re kötve, eddig a notim szoktam rákötni, de van amikor az épp másra kell, így kellene egy csendes gépecske.

    Van egy netezéshez használt konfigom E6400-al, 2GB DDR1-es rammal (egy hibrid Asrock alaplapban, ami DDR1, DDR2, PCI-E, AGP, LGA775 képes), meg egy jó zajos AGP-s 6600GT-vel.
    Először arra gondoltam, veszek egy HDMI-s VGA-t a korosodó nVidia helyére, de aztán úgy döntöttem, h megszabadítom magam az alaplaptól (már úgyse használom teszteléshez se, egyébként ezért volt jó a sokféle slot rajt), veszek a helyére egy X4500-ös integrált VGA-s alaplapot, és kicserélem a procit egy egy vagy kétmagos Cerkára. Kész is a kisfogyasztású amolyan HTPC féleség.

    Atomos alaplapot nem akarok, azok szörnyű gyengék, netbookom is van, ki nem állhatom.

    Na, erre a célra kerestem alaplapot, de a J&W-t nem ismertem eddig.
    Mindenesetre most már tudom, h jó kis lap lesz ez nekem. :K

    [ Szerkesztve ]

    Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

Új hozzászólás Aktív témák