Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kicsirics77
veterán
Sziasztok.
Délután felkonfigoltam a nulláról egy hap ac lite boardot,nyilván van még mit tanulnom mert a mikrotikkel ma találkoztam először az életben, viszont ami elsőre szemet is szúrt az az hogy az 5GHz wifit bárhova bármire állítom az iPhone 13 nem látja.
Nyilván én vagyok a béna de a neten olvastam olyan infót hogy az csak ac módban megy,nos nálam semmilyen módon nem hajlandó az iPhone felismerni.
Építő hsz.-t szivesen fogadok.
Válaszokat előre is köszönöm..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Kicsirics77
veterán
válasz Beniii06 #18804 üzenetére
Ssid más, 5180-on sem látta bármire volt állítva a sávszél a csatornán,egyébkét a laptop sem látta, majd holnap bohóckodom vele meg leírom a konfigot,a 2,4 GHz wifi az megy rendesen.
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Kicsirics77
veterán
sziasztok.
követve a hivatalos nordVpn leírást, ami kifejezetten a mikrotik eszközökhöz készül, szépen megcsináltam végig ezen oldal szerint.
Viszont a my ip address oldal a publikus telekomos címet adja vissza.
Simán láma vagyok csak szerintem megint, van aktív nordvpn előfizetésem azzal nincs gond.
Köszönöm a segítséget előre is..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Kicsirics77
veterán
válasz privatposta #20086 üzenetére
Szia.
A teszt e-mail rendben megérkezik, de csak az, pl a back-up-ról már nem jön,meg a fájlt sem csatolja hozzá.
Holnap majd még mókolok vele mert ma csak egy félórát tudtam foglalkozni vele.
Ja és a logban ilyenkor nem jelenik meg semmi..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Kicsirics77
veterán
válasz privatposta #20094 üzenetére
Szia.
Azt megköszönném, privátba ha beteszed úgy jó lesz.
Elég a sima szöveg úgyis szerkeszteni kell majd..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Kicsirics77
veterán
Sziasztok, kicsitt OFF téma.
Kalapos Laci meg a minden ami mikrotik videókrol mi a vélemény?.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Kicsirics77
veterán
Köszi a válaszokat
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Kicsirics77
veterán
válasz E.Kaufmann #21441 üzenetére
Még szerencse,hogy van kereső is a fórumon…
-
Kicsirics77
veterán
válasz E.Kaufmann #21443 üzenetére
Végülis lehet MI=mesterséges inteligencia is
-
Kicsirics77
veterán
Sziasztok
hap ac2 eszközön most a 7.13.4 stable van fent, queue csomag fent van,viszont oldalt a menüben nem jelenik meg, csak a terminal listázza..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Kicsirics77
veterán
Sziasztok, a downgrade miért nem sikerül 7.13.4-ről visszafelé?
-
Kicsirics77
veterán
válasz kammler #21516 üzenetére
semelyik 7-es re sem ment vissza, mondjuk a logot mindjárt megnézem mi a nyűgje.
nemnézem mert közben lett ujraindítva, 7.13.4-ről semelyik 7-es verzió nem mentvissza a downgrade parancsra terminál alatt sem sem pedig a downgrade gombra.
pedig azzal kezdtem,hogy megnéztem a mikrotik wiki oldalát,hogyan is menne ez.[ Szerkesztve ]
-
Kicsirics77
veterán
válasz kammler #21518 üzenetére
hap ac2, de már nem vagyok otthon,így ez ma elmarad meg közben volt reboot is, szóval a log az bukta,egyébként is csak tanulási célzattal nyüstölöm egyenlőre a mikrotiket.
azért köszönöm a válaszod, ha újra lesz időm foglalkozni vele akkor mindenképpen felteszem a kérdést újra,meg természetesen a logot is..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Kicsirics77
veterán
Sziasztok, na megint itt vagyok, tudom a log meg annak nézése.
otthon telekom szolgáltat optikán, valami csoda ont van a szekrény tetején, bekonfigolom a mikrotiket pppoe kapcsolatra, az ont-ben a passtruoght bekapcsolva, majd majd egyszer csak megszűnik létezni a net a mikrotik mögötti hálózaton, random jön elő a dolog.
A tűzfalra gyanakodtam de ha egyenként tiltom a szabályokat akkor sem változik. A nat szabály is jó illetve az mtu is be van állítva.
Tuti én nézek be valamit, építő jellegű tanácsot szivesen vennék, illetve ha valakinek van működő beállítása erre akkor megoszthatná velem.
Hosszú lesz ez a tanulási folyamat nekem már látom.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Kicsirics77
veterán
Köszi a választ mindenkinek, igen a pppoe-dhcp kavart be, azt rendbe kaptam de utána is lebontott, a demand time nem volt kilőve és 10 perc után bontotta a kapcsolatot, jó kis lecke volt, azóta megy rendben szakadás nélkül kb lassan 12-13 órája, a sebesség is rendben van.
De ez a szép benne, így tanulja meg az ember ha hibázik, és a megoldást is megtalálja..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Kicsirics77
veterán
válasz hoffman_ #21545 üzenetére
Frissíteni sem ártana a ros verziót, illetve a mikrotik oldaláról leszedni a megfelelő extra csomgagot és feltenni ha a frissítéssel nem menne, arra figyelj hogy a megfelelő csomagot töltsd le(arm,x86,mipsbe)vagy ami éppen az ax2-n van ha jól emlékszem arm64 lenne.
-
Kicsirics77
veterán
válasz hoffman_ #21549 üzenetére
Az interfészt csak akkor fogod látni ha a wirelles vagy a wifi-qcom csomagot felteszed, addig az alap wirelles menüben meg sem jelenik.
a megfelelő csomagot drag&drop módszerrel bedobod a winbox ablakba, felmásolja és kell neki egy system/reboot, utána lesz majd olyan menü amiben látod majd az interfészeket, alaphelyzetben le van tiltva, majd neked kell engedélyezni..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Kicsirics77
veterán
válasz hoffman_ #21558 üzenetére
nem találok NTP server megadára lehetőséget, egyszerűbbnek tűnt a CLI
minek neked ntp szerver???
ntp client kell ahol megtudsz adni 4 ntp szerver ip címet és ha van net akkor frissít rendesen.
winbox alatt system/ntp client[ Szerkesztve ]
-
Kicsirics77
veterán
-
Kicsirics77
veterán
válasz Gyula888 #22480 üzenetére
Inkább gyanakodnék kontakt hibára a dugóban vagy pedig valamelyik aljzatban, vicces helyzeteket tud produkálni egy rosszul megnyomott dugó vagy egy elhajlott csatlakozó tüske az aljzatban.
-
Kicsirics77
veterán
válasz nemurea #22615 üzenetére
most nemtudom neked megnézni az otthoni beállításokat mi van nálam mert dolgozom és csak hétfőn reggelleszek leghamarabb otthon.
De ha jól emlékszem akkor nálam valahol a 4-5 helyen van a listában..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Kicsirics77
veterán
eth1 port marad aktív és Mac alapján tudsz belépni ha a default conf-ot letörlöd.
-
Kicsirics77
veterán
Valami miatt akkor is csak a ping megy és nincs net, ezért kérdeztem a tüzfalat, olyan mintha csak icmp forgalmaz engedne ki, a többit pedig blokkolja, valami pedig a tüzfalban lesz elkonfigolva.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Tudományos Pandémia Klub
- Linux Mint
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest