Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwl
csendes tag
Szia!
Probléma azért van. Még nem cseréltem ki a tápot a cooler m 450re.
Szóval azzal kezdődött hogy a 8800GTX vga-ről leszedtem a GPU körül lévő fém
merevítést és úgy szereltem fel a Thermalright VGA hűtöt. A probléma kb 4-5
napjára jelentkezett, mikor elindúlt a gép és előjött az alaplap logója akkor néha
pöttyös lett a kép [link].
Mint kiderült a hűtő csavarjait túlhúzhattam. A fém keret a GPU
köré vissza raktam és újra felszereltem a hűtőt, és utána ez a pöttyös képernyő
indulásnál nem jelentkezett. Ez a kép márc 13. án fogadott [link] majd újra indítottam utána ez lett [link]. A következő indításnál nem volt hiba. 13. án a videokártyát átt vittem a haverhoz ott hagytam hogy tesztelje (nem jelentkezett még a hiba), az övét ami egy 7600Gt azt meg beleraktam a gépembe nálam sem jelentkezett a hiba) jó még csak 2 nap telt el. Ez a hiba csak indítás esetén jön elő, menetközben nem.
A hiba előforduklási ideje kb. 1 hét.Mondták már hogy lesarkaztam a GPU-t, de azt is mondták hogy ahhoz hogy letudjam lesarkazni ahhoz lekéne vennem a GPU ról is a kupakot is.
Viszont van egy olyan hiba hogy mikor netezek meg
filekezelő megnyitva tehát normál felhasználás közben "lefagy" a gép. Az egérnek a
kurzora megy ha mozgatom az egeret, de nem tudok bezárni semmilyen ablakot és
még a Ctrl+Alt+Del billentyűvel előjövő ablakban sem tudom elindítani a feladat
kezelőt. Ha gamesolok nem jelenkezett ez a probléma.Tápegység nem produkálhat ilyet vagy az alaplap esetleg a memória?
Konfigom:
Corsair HX620 táp, DDR 2 Corsair1066Mhz 2x1 Gb memória, Gigabyte X38 DQ6 alaplap, Q6600 proci.
A memória 2,08 V ot kap 5-5-5-18 2T. Memória tesztet (MemTest window-os 1024 re beállítva)) futtattam 2x1 órát. Nem hibázzott.
Nem húzok semmit! A proci kb 2 hetet ment 1.6V al (csak a fesz volt magas, más nem) mert nem tudtam hogy az alaplap nem felejti el az előtő fesz beállítást. Csak meleg volt a proci alap használat közben 60 foko volt (teszt közben 89fokos volt). Aztán vissza állítottam 1.27V ra ami kell.Semmit nem húzok.
Vagy lehet hogy simán csak a winfos a fos? De az Kb 2 hónapja lett feltelepítve amikor a gépet összeraktam.
Léci segíts.
Köszi előre is!
-
wwl
csendes tag
Szia!
A proci nem melegedett túl az miztos mert netezés közben "csak" 60 fokos volt és mikor teszteltem akkor ment fel 90 fokra. Ilyen hőmérsékletnél még nem megy tönkre a proci.
A tápot nem akarom kicserélni mert az szerintem sem lehet ludas a dologban.
A haverhoz múltkor átt vittem és önála csíkok jelentek meg winfos alatt nem apró kockák. Pár napja haza hoztam a vga karit és nálam megint előjöttek a kockák. Fura módon néha "lefagy a gép". Jelenség: a kurzor mogatható és ami éppen aktív ablak abban tudok dolgozni, de ha másik ablakot akarok megnyitni a tálcáról vagy a startmenüből akkor hiába kattontgatok nem csinál semmit.üdv
-
sota81
csendes tag
Igen, nekem is megfordult a fejemben, ezért kivettem kettőt, de a helyzet sajnos változatlan. Még az a lehetőség maradt a RAM-okkal kapcsolatban, hogy mindet kiveszem, és beteszek egy 256-osat... de ha megy vele, akkor meg marad úgy?
Már írtam DVD-t is a konfiggal, kettőből kettő hibás lett Egyre jobb dolgok...[ Szerkesztve ]
"Csak a bolond hisz abban, amit soha sem látott." - Kevin Costner, Waterworld
-
kem
addikt
Van még 1-2 dolog ami nincs az adatlapomon, most jutott eszembe.
Sata DVD író, PATA combo drive, meg egy dvd olvasó.
Mindegyiknek van szerepe, azért van ennyi.
3vinyóm van, de néha még rájön 2 USB-s 2,5"os vinyó.
3db12cm-es ventillátor.Ez mennyit dobhat rá? HA esetleg SLI-t akarnék, akkor mennyi +W-al számoljak?
+1db 8600GT. A következő tápom tutira elég lesz most évekig(remélem holnap már átvehetem), csak érdekel a fogyasztás, hogy kiszámolhassam megéri-e ingyen tesztelni, figyelembe kell-e vennem a villanyszámlát.Mennyit fogyaszthat egy 17"-os CRT?
Köszi!
-
pentium4
senior tag
biztos, mert kiszámolgattam más eredményekből hogy mennyit eszik full terhelésen és összeadva nagyon kicsi eltérés jött ki, szal biztos jól mér, már csak azért is, mert adnak hozzá egy dugót, az egyik végét bedugod a konyektorba, a táp kábelét ebbe és kijön még egy usb kábel belőle ami bedugsz a pci slotnál lévő gyári cumóba, annak a végét meg dugod a kütyübe, szal biztos jó!
P4
-
pentium4
senior tag
hát figy tény hogy sok kábel van
lásd kép: [link]
4 ventikábel, 4 szenzor kábel, árrammérő, és a power!
a táp mögött nálam is nagy a kábeldzsungel, de sajna nem tudok vele mit csinálni, nemtoms ehova kötegelőzni, vagy eldugni, ott felül sajna ezvan!
tervezek egy takarólemezt felülre és akkor ugy nézne ki felül mintha teljes hosszba a táp lenne!P4
-
pentium4
senior tag
hát igen, ha összeadok énis mindent, akkor monitorral együtt egy borzalmasan nagy összeg jön ki: ~678.000HUF
Nem mondom nem kevés, sőt rohadt sok, de ez a gép 2-3évig még gép lesz főleg igy húzva!
Bár kitudja miylen technológiára jönnek rá és 2 éven belül átlépjük a 10ghz-tP4
[ Szerkesztve ]
-
alex89
senior tag
Dyno
90 nanos a kis cerka mert prescott magos,talán a northwood magosak voltak 130 nanosak vagy nem ,na mind1 a gyári tdp még így is 73W
''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''
-
alex89
senior tag
kiváncsi lennék mit menne egy normális lapban +fesszel , bár akkor már lehet egy durvább hűtés kéne neki így is elég forrófejű a kicsike, télen nem is fáztam a szobában
Haverom cseszeget is mindig vele, hogy én alternatív fűtési rendszert használok -> Prescott''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''
-
Csaszykj
aktív tag
Rendben, köszönöm a tanácsadást!
Akkor tápcsere lesz, nincs mese
Nem szeretném hogy bármi baja legyen esetleg a táp miatt a gépemnek.Azt esetleg lehet-e így tudni hogy mennyit kajál a gépem?
Non-Stop megy, a monitor van csak kikapcsolva amikor nem vagyok gépnél, a torrent miatt megy non-stop. -
siriq
őstag
Ez a load. Az idle az mennyi lehet.
Koszi a valaszt!szerk: vga ilyenkor 160/250(500) ra kapcsol vissza es alul van feszelve.
[ Szerkesztve ]
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
Csaszykj
aktív tag
Hát most egy Leadtek 8600GTS fog bekerülni a gépembe, aztán csak hónapok múlva kerül majd valami 9600 vagy 9800as, vagy 48xx.
Találtam nagynehezen munkahelyet, így már könyebb lesz majd megvenni az új tápot meg a vga-t, a csifit meg beteszem a nappalis gépbe, abban úgyis egy codegány van 450W-os.
2 hete szedtem szét portalanítás céljából a tápot, nem voltak púposak a kondik rajta, de mivel nem értek hozzá, így valószínűnek tartom hogy nem a legjobb állapotban vannak már.
Amúgy mióta nálam van a táp non-stop megy, hálásan szolgál nagyon, el épp ezért nem fogom adni.
Nem mai csirke, én még 2007 elején vettem használtan fórumtárstól, akkor regeltem beKöszönöm az eddigi segítséged!
-
pszihó
aktív tag
Köszi a számolást!
Tuning csak tesztek idejére. A CPU "Enhanced Halt State (C1E) bekapcsolva" igy 1.6-on ketyeg 6 os szorzóval. Ha kell a kakaó akkor felrakja a szorzót 9 re. A VGA is csak alap orajelekkel megy 8.12 driver-el. Powerplay itt még müködött. De valaki irta a 9.5 el is megint megy.Samsung S9 tab 5g (8/128) // Hyte y70- darkflash dr12pro 10db-zalman megamax 600w-asrock h310cm-dvs, i39100f-asus rog strix rx5700 xt,– SAMSUNG Odyssey G9LC49G95TSSRXEN 125CM 5K GAMER MONITOR
-
dzsóbácsi
aktív tag
Köszi!..
Mármint Idle 120W?? ...Nem sok az egy picit??..Elvileg 5050e 45W-os TDP-vel rendelkezik, ami ha jól tudom a maximális fogysztást takarja..Integrált VGA-val /ami elvileg 1W közelében vesz fel/ +2 HDD-vel így megugrana a dolog??..
TX650....nos visszamaradt még a játékos időkből /E8500+4870/..elég halk és talán még eljön az ideje egy P2 X3+ 4770, vagy komolyabb VGA-nak...Mondjuk télire -
jozef72
tag
Köszönöm szépen a megnyugtató híreket.Ha nem sikerül beszereznem egy Phantomot akkor veszek egy új Zen-t.Chieftec Dragon nagytoronyba lesz.Hátul 2db 80 mm-es,és egy 90 mm-es venti szívja fris levegőt.Elöl a hűtőn keresztül 2 db 140 mm szívja ki a házból, a tetején pedig 3 db 120 mm szintén kifele fog szívni hűtőn keresztül.Szerintem a szellőzéssel,és a légmozgással nem lesz probléma.A tápnak is jut bőven friss levegő.
Képek a házról,így könnyebb átlátni miről beszéltem a szellőzést illetően.[link]
Köszönöm az értékes információkat.[ Szerkesztve ]
Aranyszabály,akié az arany,az hozza a szabályt.
-
pszihó
aktív tag
Nem tudom mivel mérsz de tök korrekt.
Konektoros fogyasztásmérővel 460W.
Maga kee kérem halál profiSamsung S9 tab 5g (8/128) // Hyte y70- darkflash dr12pro 10db-zalman megamax 600w-asrock h310cm-dvs, i39100f-asus rog strix rx5700 xt,– SAMSUNG Odyssey G9LC49G95TSSRXEN 125CM 5K GAMER MONITOR
-
linker
csendes tag
Kösz, ez megnyugtató (Tehát a tápon feltüntetett Watt értéket nem a konnektorból mért értékkel kell összehasonlítani.)
Még lenne egy olyan kérdésem, hogy mennyit számít fogyasztásba egy videókártya memóriája. Mennyivel fogyaszthat többet egy 1 GB-os mint egy 512 MB-os, ha egyáltalán van különbség? -
pszihó
aktív tag
Oks nem okoskodni akartam, mert ebben te vagy a profi . Ez 1 értelmü. Azért irtam "linker-nek", hogy a Corsair szerint. Egyébként a Corsair site-on a tápszükségleti számitás eltulzott?
[ Szerkesztve ]
Samsung S9 tab 5g (8/128) // Hyte y70- darkflash dr12pro 10db-zalman megamax 600w-asrock h310cm-dvs, i39100f-asus rog strix rx5700 xt,– SAMSUNG Odyssey G9LC49G95TSSRXEN 125CM 5K GAMER MONITOR
-
pszihó
aktív tag
Az én konfigomhoz eltulzott a TX650?
Egy HX520 ról váltottam felfelé a VGA csere után.
8800GTS 512 MB; utána egy HD4870-es volt a HX520 al. A HD4870X2 höz cseréltem TX 650 re.
A konfigom az adatlapomnál!
Samsung S9 tab 5g (8/128) // Hyte y70- darkflash dr12pro 10db-zalman megamax 600w-asrock h310cm-dvs, i39100f-asus rog strix rx5700 xt,– SAMSUNG Odyssey G9LC49G95TSSRXEN 125CM 5K GAMER MONITOR
-
pszihó
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest