Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
nagyúr
válasz phobeus #22020 üzenetére
hmmm, amíg nem hoztam fel fényképeket az amoled ellen, és nem hordtam le a TFT vagy az IPS ellenében, addig nem nagyon hangzott el ilyesmi, sőt az AMOLED egyenesen előnynek volt feltüntetve az "élénk színei" miatt.
ennyire könnyű hatást gyakorolni vagy végre meggyőző voltam?
kár hogy olyan sok fos TFT panelt gyártanak... egy iP5 vagy jobb Nokia TFT simán olvasható napon, legalábbis szöveg, másra meg úgyse ott használod. Annyit nekem az amoled nem ér, több a hátránya... -
quailstorm
nagyúr
válasz phobeus #22024 üzenetére
ez nem neked szólt, csak úgy általában
a topicban sztem én kezdem az amoled sötét oldalát ilyen szinten mutogatni...
nem jó az amikor az ember a 6-7 hónapos telójával szembesül a beégéssel, a képe meg sose tetszett, ahogy mondod, természetellenesek, a samsungok biztosan.
jó látni hogy nem fölöslegesen koptattam a billentyűzetemetviszont a TFT se álom... a Nokia N900-amon már a második dead pixel is megjelent...
-
quailstorm
nagyúr
válasz zlatan77 #22032 üzenetére
erre csak azt tudom mondani hogy rossz a szemed... ne vedd sértésnek
Van ilyen, én se piszkálom más TV-jét, mert egyszerűen neki az tűnik valósnak. Nem azt mondom hogy az AMOLED az ördög műve, főleg ha nem lenne ennyi baj az élettartamával. Ez csak a szubjektív véleményem ami egyezik sok más emberével.nekem még a két szemem is totál más színhőmérsékletben látja a világot, az egyik olyan mintha borongós lenne, a másik meg napos... a kettő együtt normális
(#22034) maggi1886076: én meg csak gari nélkül, ill legutóbb bolti garanciával... több kárt okoztak mint amennyit javítottak...
így már érted miért sírok miatta?[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz phobeus #22043 üzenetére
Majd holnap megnézem az 1 évet alig használt de azért már összevert S2-őt hogy milyen a kijelzője. Aztán beszámolok. 2 osztálytársamnak egyidős, az egyik állandóan nyomkodja, a másik sose. Az állandóan használtról a kép már volt párszor linkelve.
(#22044) RedJohn: annál jobb nemnagyon... az a 2GB RAM mindent visz.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
Na akkor amit tudok:
utánhúzás: egy egész modellre jellemző tud lenni, de van hogy csak alacsonyabb hőmérsékleten jön elő, pl iPhone 4
gyárilag pixelhibás, visszaviszed garanciába
használtan pixelhibás, na ezért veszek személyesen telefont. Anno a K600-om be volt foltosodva, engem nem zavart, következő tulaját viszont igen. Hisz csak fullfehér képen látszott meg egyébként is occsó volt....
aztán pixelhibás lesz egy idő után: eddig ezt csak a Nokia N900-nál láttam, gondolom a korai retina miatt van... már a második kijelzőm jár így. Persze ezen azt kell érteni hogy beragadt fehér és sárga színbe két pixel... még mindig kevésbé durva mint ha valami alapból pentile, és kontrasztosan ráég egy állapotsáv.
Nem bírja úgy a felületre merőleges, főleg pontszerű nyomást mint az AMOLED. Igaz, már azt is láttam összetörve.
Ha beázik befoltosodhat. Ne ázzon be...
Hullámzik ha nyomod mint a süket hülye. De általában másodpercek alatt helyreáll, pl S5230...
ha ráütsz kalapáccsal, betörik... ja ez mindkettőre igazszóval nem tudom, nekem sokkal szimpibb az IPS/TFT. Meg azt én is könnyen cserélem, míg amoledet előlappal együtt kell, mert vékony hártya és mindig elszakad...
fogyasztás nem izgat, az egész telefonra nézem, meg naponta konnektorhoz jutok, 22-23 órát bírjon ki. A "telefonom" meg 2-3 napot. Ez megvan.Kb ennyit tudtam felsorolni. Az ilyen fényerő, színek, napfényben láthatóság, már egyéni jellemzők, nem a technológiára.
Kihagytam valamit?
-
quailstorm
nagyúr
válasz tfalcon96 #22081 üzenetére
hááát nehéz kérdés...
800x480-on egyértelműen aszondanám az MTK-s a nyerő, így annyira nem. Bár ha nem NOVA3-mazni akarsz egész nap, akkor meg szép a kijelző. Más gámával alig van baja.
Viszont az Xperia P-n összerakottabb az OS, meg van rendes szervizháttere.
Ha biztosra akarsz menni, inkább azt, de nem ér annyit... az az U8500 elég gyenga 2 magos. De azért el lehet vele lenni, annyi RAM meg JB mellett.[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
jó csak más az hogy bele van kódolva, meg más hogy van rá esély...
nekem szerencsére cserélték a kijelzőt, de az már a bolti határértéket is túllépte a maga 7-es számával...
de N900-on kívül nem nagyon láttam én pixelhibát, pedig 7-8 éves telókkal is foglalkozok. Masszív dobálást is bírja.
a fényszivárgás alatt azt érted, hogy fekete az nincs, és fordítás hatására változik a színhő meg a kontraszt?
tudom, van, jobb paneleknél simán elfogadható. Az a baj hogy annyi félrekalibrált hamis színes amoledet láttam hogy inkább a fényszivárgást választom. Persze a Nokia féle clearblack az más...lehet nálam az érződik hogy tucatnál több LCD-s telót használtam gond nélkül, és az összes amoled amit a kezembe nyomtak az szar volt?
szerencsés vagy hogy elkerülted a beégést. Van egy tippem, fullscreen böngészel, teljes képernyőn csak a weboldal van.
Nem akarom negatív irányba befolyásolni a felhasználókat, a pénz engem is rá fog vinni a PenTile amoledre, pont amit a legjobban utálok... csak jó lenne tisztában lenni azzal hogy 10 amoledből 6 valamilyen szintű hibával végzi 1,5 év alatt...
(#22098) zlatan77: mi szó szerint másképp látjuk a világot
EDIT
egyébként meg ránézek a jó kis LG monitoromra, volt vagy 10k HUF, nem is túl jó a képe, de megfelel, nomeg 2ms válaszidő kell az FPS-hez...
2007 áprilisi, azóta irdatlan sokat ment... munkahelyen majd itthon... olyan mint volt, leszámítva pár karcot meg koszt[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz XLazyMonkeyX #22115 üzenetére
SGS3... SGS3 LTE...
esetleg SGS2 de azt jónak nem mondanám, olyan elmegy kategória, lehet vele szép képeket csinálni VERŐFÉNYBEN. Sötétet nem szereti...
fejből őket tudom aminek a képe első látásra meg tudott fogni. Sonykat meg mellőzd. -
quailstorm
nagyúr
válasz tpeter77 #22157 üzenetére
Szerintem sem kell kifejteni, az Xperia L zajos+nagyon mosott, részlettelen, és csőszerűen szűri a zajt. Annyit tudok rá mondani hogy borzalmas. Pl ezért nem cseréltem még a Nokia N95-öt... értelmes áron jó kamera abban volt régen is...
S advance-ra sem lehet azt mondani hogy extra jó, de az N95 szintjét már hozza. Kis utómunkával meg tehetséggel egész jó képeket lehet vele csinálni. Ace2 is hasonló, avval már Wa2x_ bizonyított.
-
quailstorm
nagyúr
Ígértem az S2 reportot. Azé a haveré aki alig használja, még nem mutatja a beégés jeleit. Augusztusban már két éves lesz. A másikat meg még alig 1 éves múlt mikor fotóztam, az se volt semmi... nagyító legalábbis nem kellett hozzá hogy kiszúrd.
Szóval használatfüggő erősen.
De most lesz szarban haver, ha letelik a 2 év és beég
mondjuk gari kb már nincs mert a telefonnak csak 2 sarka ép... -
quailstorm
nagyúr
-
quailstorm
nagyúr
válasz nokiaguru16 #22573 üzenetére
Arizónát felejtsd el, az egy szar. Akkor már inkább vegyél egy Blade-et. OT 918 árban van. Meg alatta. Jelenleg is best buy. A legolcsóbb ARMv7-es mobilok meg a motorola defy és a samsung galaxy S(nomeg a SE live with Walkman).
LwW igen erős, a kis felbontás miatt meg pláne. Mindenféle gáma elmegy rajta. Nem lesz erőgondod. A defy-re kötelező főzött ROM, meg a ZTE-re, a többire csak ajánlott.ja és zárt nokián sem lehet dokumentumozni... vegyél akkor symbiant, 12k N82 pl... zárt samsungon viszont van (fos) PDF olvasó.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz istnag #22686 üzenetére
mert létező jelenség
ha teszel érte, úgy használod, bekövetkezik, míg lcd-nél nem
én hoztam fel a témát, de nem elrettentő erőnek, csak tájékoztatásnak, mert jópár beégett oledet láttam már olyan átlagfelhasználóknál akik azt se tudják mi az a mobilaréna
aki megveszi, számoljon vele -
quailstorm
nagyúr
válasz zlatan77 #22689 üzenetére
volt rá 4-5 példa, nagy cucc...
viszont az 1+ éves amoledes telefonok több mint harmada látványosan be van égve, aha beégHET, persze...
Nem, be fog égni, csak a használat módjától és idejétől függ, pont. Attól hogy nem posztolta fel a netre mindenki a fényképét, esetleg nincs indexelve a google által(mint az enyém is), még nem azt jelenti hogy ilyen nincs. Legalábbis az átlag diák amoledes telefonja be van égve errefelé...(#22692) istnag
egyébként ha nem érdekel, ne foglalkozz vele, ha majd te is részesülsz az élményben, mikor már mindenen keresztül látszik az állapotsáv, talán megértesz...[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz kovigyuri #22713 üzenetére
maga az adatátviteli szabvány egyedi, és Kínának készült...
TD-SCDMA vs HSDPA
nálunk csak utóbbi megy. De a 2G az legalább világszabvány, már a 900MHz, mert az USÁkok elintézték hogy azért mégse legyen egyszerű... szerencsére világutazóknak rendelkezésre áll a 4 sávos telefon is.(#22707) zlatan77: nem érdekel a flamekeltő magatartásod. Előtte meg az OLED volt az isten. Ha volt két hasonló teló, azzal eldöntötték hogy melyik az OLED. Mert annak jobb a képminősége. Azzal viszont nem számolnak, hogy hamarabb és nagyobb hányadban rohadnak le az AMOLED-ek, mert szervesanyag, és nem bírja. Szerinted miért van a pentile elrendezés? Viccnek? Ennek ellenére az is simán beég. Amint láttam Note N7000-ren SGS3-mon, SGS i9000-ren...
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
Mindent egyszerre. Általában egy iPhone-ban gagyi dolgot nem találsz a gyári fülesen kívül. Viszont nem lehet összehasonlítani a droiddal, többségünk meg inkább a szabadságra vágyik. iPhone 5-re még mindig nincs jailbreak(frissen vásároltra)...
Nagyon más világ. A rendszer kiváló, végre felébredtek és belerakták a symbian féle multitaskot az iOS7-be, meg jól összebarmolták az eddig felépített designt. Nem meggyőző eddig.
Megfizetni azt kell, hogy mindenbe rengeteg munkaórát beleöltek, apró részletekre is odafigyeltek, és a végletekig van optimalizálva. Na meg hogy egy túlzottan magabiztos cég állítja elő...
De az egyáltalán nem igaz hogy bárkinek megfelelne a cucc, főleg jailbreak nélkül. Úgy aztán magánzárka hatása van bizonyos esetekben... -
quailstorm
nagyúr
válasz littlemamba #22728 üzenetére
Nokia E6 Az adná meg a legjobb átmenetet,
Sola szerintem összetörne egy két kövön csattanástól... Lumia 620 meg felette van az árnak...
Régebben voltak ilyen telók mint a Nokia X3-02, de azon nem symbian van sajna, hiába bírná a HW simán, úgyhogy kiesett...
droidból ennyiért ilyen célokra van még pár lehetőség, de a sola tudását meg nem közelítik meg, mint pl a galaxy fame, mini2, vagy xperia tipo. -
quailstorm
nagyúr
válasz littlemamba #22731 üzenetére
Hát szomorúan olvasom hogy egy igen fejlett rendszerről ez a véleményed, pedig az E6 bőven elég lenne neki, a felület meg hasonló.
Droidból van amit nem szabad megvenni: galaxy y PRO, meg van ami gagyi már, pl a HTC cha cha. Meg galaxy ch@t. Meg a kitolós telók. De a felsoroltaknál a Nokia erősebb. -
quailstorm
nagyúr
válasz littlemamba #22745 üzenetére
E6-ot azért mondtam mert van rajta érintő, teljesen lehet érintővel használni, DE!, van rajta 5 irányú d-pad és jobb-bal softkey is, tehát teljesen irányítható billentyűkkel is. Nem úgy mint a qwertys droidok nagy része, mert ott még a d-pad is furábban működik.
-
quailstorm
nagyúr
válasz Sk8erPeter #22758 üzenetére
Én alapból fejjel lefelé rakom zsebre a telefont, hisz amikor kiveszem, egyből irányban van, csak fel kell emelni.
Kijelző színein, és pentile-ságán kívül nincsen gond az s advance-szal, jó készülék, csendben teszi a dolgát, friss droid, nem is túl gyenge. Kissé drága viszont.
Igen, az ég be amit a telefon nagyon sokat mutat statikusan. Leginkább akkor ha pl egy hétig nagyon intenzíven használsz egy appot, vagy majd az állapotsáv fog ha ilyen nem történik. De ha majd olyan keveset lesz a kijelző aktív mint haver S2-jén, akkor no problem. Meg csinálhatsz kimozgatást, mint teljes képernyős játék és videó. Ha sokmindenre használod, kevesebb az esély a beégésre. -
quailstorm
nagyúr
Na uraim, ma megtapperolhattam végre egy SGS advance-ot. Leírnám a véleményem.
Ugye mindenki tudja, hogy SGS advance és SG ace2 az kb ugyanaz, ilyen apróságoktól eltekintve mint az órajel, a tárhely, meg a kijelző és a teló mérete. Na meg az ár...
Maradtam Ace2 párti, a jobb ár/érték arány miatt DE!SGadv-ről mindenki tudja, hogy megveszed használod cső. Ezen még a trés 2.3.6 volt, gazdája nem frissíti, nem az én dolgom. Amit észrevettem hogy a felület touchwiz 4 és nem laggol. Vagyis mint az SGS2-őn. Ehhez képest ace2-őn touchwiz 3 van mint az originál acen, és laggol mint a szar...
A felületbeli különbség eltűnt a 4.1.2-vel, de míg SGSAdv-hoz stabil, és szolgáltatói magyar build is van, addig Ace2-höz beta állapotúnak mondható portugál és brit...
Magyarán az ace2 egy mostohagyerek. De nekem jobb mert kisebb, mert TFT, és mert egy felflashelt zippel mindjárt a microSD-t használom, és nem izgatom magam az S advance úgyis elfogyó nagyobb tárhelyével.Viszont van egy másik kérdés. Amoled meg pentile meg TFT háború. Egyeseknek elege is van belőle. 2 hónapos mobil lévén beégve nincs, de nem is ez a lényeg. Csináltam fuji S5700-zal képeket(tök átlag(alatti) fényképező) csak hogy szemléletes legyen. Az SGSAdv NAGYON pentile. Nem úgy mint a Note N7000 vagy az SGS3, hanem nagyon. 4,3 col és pentile, az gáz...
Unokahúgom piros ruhája csak egy homogén vörös rács volt a képernyőn...
Képek: pentile crop a pentile szerint a fehér RGB mátrix 1 RGB mátrix 2 Az RGB kijelző is 800x480-as...
Szóval akit a kijelző meg az ár nem zavar, feltétlen az advance-ot vegye, mert sokkal nagyobb támogatást élvez, a gyári ROM messze jobb.
-
quailstorm
nagyúr
úgy néz ki...
Ace2-őt a vállalkozó kedvűeknek éri meg jobban.
Jó akkor 4 col, azt az adatot nem néztem meg, meg csodálkoztam is hogy elfér a kezemben, mintha az S2 nagyobb lenne. Ezek szerint nagyobb is.Közelről fényképeztem, oké, de én normál távolságról is látom. Nem a szememnél van a teló.
Most direkt lemértem, 3,5col 800x480-as telómat 25-35cm-es távolságokban szoktam tartani. X-term-ben használok 8-as betűméretet félkövéresítve, hogy sok adat kiférjen, és ezt megszokva az opera mobilet mindig úgy használom ahogy van. Nem nagyítok bele. Kb ebből tudjátok sejteni hogy átlagban mit nézek.
Ha másnak odaadom a telót, akkor azt mondja hogy tényleg minden ott van, el lehet olvasni, de olyan 10 centire tartják, belenagyítanak, előkerül a szemüveg, stb...
Úgyhogy átlagon felüli szemem van, és más szokásaim. Dehát ezért retina nem? iPhonet pont azért utálom, mert nem adja meg a lehetőségét sem hogy kihasználjam. Alapból marha nagyok a betűk. Mintha még mindig HVGA lenne. Sokáig nem is értettem mit problémáznak a windows és nagyfelbontású monitor eseten, mert nekem pont úgy a jóFélretéve az egyéni hülyeséget. Tételezzük fel hogy úgy használom mint egy normális ember. Ugye ilyenkor annyira nem zavaró hogy szőrös vagy nem homogén, mert összemosódik a távolság miatt, meg elég nagyok a betűk. De a színek... Nem tud elég árnyalatot kikeverni, és rácsos minden, kivéve a zöldet. Valamint a tv-k-nél konvergenciahibának mondott jelenséghez hasonlót is tapasztalok. Ez még zavar. És ha ehhez még betársul egy fasza beégés(SGS i9000 volt így a kezemben) akkor tökéletes. Ettől függetlenül ha nem érdekelne annyira a mobilvilág az s advance-ot választanám, mert megbízható, kész van, és korszerű. Most meg az SGS-t választanám, mert csóró vagyok, a teló meg egy remekmű a kijelzőt leszámítva...
Remélem mindenki megkapta a válaszát, és nem egy újabb inzultálásnak veszitek. Nagy részben magánvéleményt tartalmaz ezen HSZ...
(#22977) Ed3r_X_: galaxi mini egy kaki a blade-hez képest. Nincs annyi RAM, és az egyik legótvarabb kijelző amit valaha láttam... De legalább jól bírja a dobálózást.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
Kösz, ennek utánanézek. De nem akarok úgy járni mint az SGS3 van input lag, SGS3LTE nincs input lag esettel. Érintôvel renszerint bénázok de az SGS az nekem lett kalibrálva sebesség és érzékenység szempontjából.
Nomeg a CM10.1 kompatibilitás, gamerz ROM is kell. De ha megoldható akkor nagyon fogok örülni.Kiesett, biztos nem rossz teló, szeretem a chipsetét, de így drága, mert jóval gyengébb. Sok köze nincs az i9000-hez.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
Elviekbe jó lenne, arról már hallottam is hamarabb, de sose volt még a kezemben, úgy meg nem veszem. Rettenetesen fontos hogy milyen a digitizer. Különben nagy az esély rá hogy a telefon véletlen széttörik, vagy nekiesek. (HTC HD2, S2 nagyon nem jött be, HD2 összeugrik egy vonalba, meg áthúz keresztbe, S2 meg kilométerekről érzékel és picit laggos pár játékban)
Attól függ lesz-e rá lehetőségem hogy kipróbáljam. De kösz hogy emlékeztettél rá. (valamikor még captivate glide-ot is akartam venni, aztán kiderült hogy minden pentile )Személyes tapasztalat alapján van az SGS-hez hasonló erejű és szoftveres ellátottságú SE telefon esetleg? Xperia Neo?
-
quailstorm
nagyúr
válasz HornedReaper #23165 üzenetére
Mindkettő bármit visz. Csak tegra3-hoz kapsz pár exkluzív gámát meg effektet...
-
quailstorm
nagyúr
válasz #35104512 #23243 üzenetére
Nem, nincs. Legjobb amit ajánlhatok az az N82, az E90, az N95 8GB(simában kevés a RAM). Jbaktaskman, szignó elleni hack, x-plore, opera mobile melegen ajánlott az élményhez. Nekem N95-2 van(az a 8GB) és 3-5 oldalt nyitva tud tartani az Opera gond nélkül.
E52 se rossz, csak mellőztek minden utasítást a prociból, így zabálja a RAMot. Opera meg se bír nyílni. -
quailstorm
nagyúr
válasz kmisi99 #23264 üzenetére
Az biztos hogy a mini2 rosszabb lenne mint a wonder. Kicsiben erősebb meg ugye csak HVGA van. Mint az Xperia mini vagy livewithwalkman.
Tán van rá valami CM7 vagy CM10 amivel korrekt, gondolom nem kell hipersebesség se. A hardvernek azért el kéne vinnie mindent, legalábbis illene.
Esetleg ott az Ace2, de annyival nem jobb mint amennyivel drágább, ráadásul ott is vannak bajok a stock ROMmal. De attól még napi használatra megfelelő. Mondjuk nem ipari szinten az igaz, mert hibázgat rendszeresen. -
quailstorm
nagyúr
válasz Ed3r_X_ #23272 üzenetére
Az enyém ordít mint a sakál. A leghangosabb telefon amit valaha hallottam. Mindezt torzítás nélkül. 2-3 szoba távolságból tokon keresztül hallani. Idegenek meg szívrohamot kapnak ha SMS érkezik
(#23275) kmisi99: nem neked kell hogy tetsszen és nem neked kell hogy jó legyen a mérete. -
quailstorm
nagyúr
válasz attila199207 #23294 üzenetére
Ennyiért pl kapsz új OT-997D-t is. Ott vannak a Prestigio multiphone-ok, már qHD-ben. 720p-hez megint Kína ereje kell, pl egy Jiayu G3.
Most kétkártyásban gondolkodsz vagy nem feltétlen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Villanyszerelés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ukrajnai háború
- BestBuy topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest