Új hozzászólás Aktív témák

  • racskobalazs

    senior tag

    Sziasztok!

    Jelenleg egy Samsung Galaxy S6 Edge telefonom van, kicsit mókolt S8+ rendszerrel.Egyelőre rövid távon nem nagyon tervezem cserélni, csak gondoltam egy kis eszmefuttatásra a jelenlegi helyzetekről (ha esetleg tönkremenne vagy akármi).

    Nézegetem a telefonokat, s egyszerűen nem értem, hogy manapság miért divat ilyen "lapát" méretben gyártani őket. Ennyi erővel lassan egy tablettel is telefonálhatna az ember. A kb összefoglaló, hogy mit keresnék egy telefonban:

    - Árkategória. Max 200 körül, az már elég felső / csúcs kategória. Nem baj ha olcsóbb, de ne legyen rosszabb mint a jelenlegi azért :D

    - Használt vagy új? Új, mindenképp. Esetleg olyan használt ami csak tesztelve volt.

    - Hol vennéd meg? Kb bárhol (pl ipon, aqua stb, akárhol). Szolgáltató szinten Telenoros vagyok, tőlük is max egy összegben (utálom az áruhitelt).

    - Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont? Hosszútávra, mint említettem csak eszmefuttatás. Nem feltétlen keresem a legjobbat, de azért ne kelljen 1-2 év múlva cserélni. Min. 3 év. (feltéve, hogy nem megy tönkre ugye). Tehát inkább felső kategória. Legyen strapabíró. A mostani S6 már kismilliószor esett le innen onnan és semmi baja. Mindenféleképpen tokban tartom.

    - Mire használnád? Alapvetően netezésre, térkép, gps, telfonálás, utazós appok, ilyesmi. Szeretek fotózni, szóval nem árt ha abban/multimédiában erős, (tudom, miért nem veszek erre külön gépet... azért mert nem akarok +1 dolgot cipelni, a telefon meg mindig az embernél van). Játszani nem nagyon szoktam, ha lenne is időm akkor is ott van rá a desktop.
    Üzemideje nem lenne rossz ha több lenne mint fél-1 nap.

    - Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is? Android

    - Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? <6". A mostani 5,2" még az 5,5" is elmegy, de 6+ semmiképpen.

    +1 Samsungban még nem csalódtam, kb minden telefonom az volt, ezért nem mondom, hogy előnyben részesítem, de azt már ismerem.

    A fent felsoroltak kb azok amiket keresnék, nem hiszem, hogy olyan nagyon extra igények lennének.

    Előre is köszönöm! :)

    [ Szerkesztve ]

    Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.

Új hozzászólás Aktív témák