Új hozzászólás Aktív témák

  • shtml

    őstag

    válasz Don Vittorio #1554 üzenetére

    Don Vittorio válasza Sk8erPeter (#1552) üzenetére

    Nem cenzúráztalak, főleg nem azért, mert nem értettél velem egyet. Kizárólag azokat a hozzászólásokat távolítottam el, amik egyáltalán nem tartoznak a témához, és amelyekben - mint most is - engem minősítgettél, rám utalgattál. (Persze úgy, mintha mindezt én tenném.) Plusz eltávolítottam azt, amit ezekre én reagáltam.

    Az első mondatodat saját magad cáfolod az utána következőkben.

    Nem hinném, hogy helyes dolog moderátori "hatalmaddal" élve cenzúráznod (vagy nevezd, ahogyan akarod) azt, akinek a hangneme nem tetszik neked. Mezei tagok is gyakran kötözködnek egymással, utalgatnak egymásra, mégsem rohannak azonnal moderátorhoz, hogy kitöröltessék a másik ember mondanivalóját, mert megértik, hogy a vita hevében ilyesmi előfordulhat: ma velem, holnap veled. Különösen egy olyan elég kényes témában, mint ez itt.

    Nem akarok Sk8erPeter fogadatlan prókátora lenni, de eddigi megnyilvánulásai alapján erősen kétlem, hogy pocskondiázott téged, trágárkodott vagy a becsületedbe gázolt volna. Akkor pedig te mint moderátor igazán elviselhetsz annyit, amennyit egy mezei tag is elvisel. Hidd el, ezzel nagyobb tekintélyre teszel szert, mint azzal, hogy hatalmi eszközökkel beléfojtod a szót másba. Amit tettél, az erősen hasonlít arra, amikor egy bíró ítélkezne a saját ügyében.

    A leghelyesebb az lett volna, ha eleve nem veszel részt a vitában és így nem válsz érintetté ilyen vagy olyan módon. Vagy ha mégis részt veszel benne, akkor a moderálást átengednéd valaki másnak, de úgy, hogy még csak nem is súgsz neki abban, mit kellene moderálnia.

    A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

Új hozzászólás Aktív témák