Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Magisk
root jogosultság
Android rendszereken
Új hozzászólás Aktív témák
-
pomm
tag
"ha a ROM-od újra kell rakni de a Google százhuszadjára is beleszarik a palacsintába akkor megint végigmész majd a checklist-eden és jól pofára is esel. Ellenben ha tudod is hogy mit miért csinálsz nem csak vakon checklist-ezel akkor el is éred a célod meg (hát tudom manapság az már nem menő, de) tudod mit miért vagy miért nem csinálsz. "
A kettőnek semmi köze egymáshoz!
A checklist lényege nem az, hogy ne értsd, pont ellenkezőleg...azzal foglalkozz, amit érteni kell, ne az apróságok vigyék el figyelmedet...
Mindegy, nem szemetelem tele a topikotüdv: pomm
-
kano
nagyúr
Sziasztok!
Telepítettem a Magisk Canary-t.
Kikapcsoltam a Zygisk beépített modult.
Telepítettem a ZygiskNext-et, Shamiko 1.1-et és a PIF 17.6-ot.
Ezek után a Shamiko és a Pif nem hajlandó futni, mert azt írja hogy a Zygisk nem engedélyezett.
Mit rontok el?
Köszönöm!„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
crok
Topikgazda
Adsz screenshot-okat? Mert az lehet csak kozmetikai.. viszont nálam fut így mind. Magisk logok is jól jönnének. Meg minden egyéb beállítás és modul amit még csináltál ésvagy telepítettél (pl. lehet crash-elt a ZygiskNext). Plusz milyen készülék, pontosan milyen ROM, mikori build, aláírása rendben van-e.. etc.
[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
Azokat a parancsokat, amelyekkel tudom ellenőrizni a romot azt hol tudom futtatni? Telón egy Terminal ablakban?
- Mi 10T Pro
- droidx-2.1-20240616-0620-OFFICIAL-apollo-Gapps.zip a rom, de igazából Something OS jobb lenne, az 07.11-i.
[kép][ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
válasz dilajoska1 #6105 üzenetére
Kell ez hozzá? Mert nincs fent...
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
crok
Topikgazda
Egyik ROM se lesz elég jó ha nincs rendesen aláírva.. akkor még nem voltak amikor azt a kettőt kiadták. Mindenesetre pl. egy terminál alkalmazásban tudod futtatni a parancsokat, az összefoglaló végén linkeltem is párat (pl. Termux). Nem kell az LSPosed ha nincs olyan modulod ami használja - az összefoglalóban levők nem használják (csak amihez kifejezetten oda van írva mint pl. a Hide My Applist). De neked most nem kell, azt mondod nincs is fent pedig a screenshot-on ott van - töröld is le a Zygisk LSposed modult mert igencsak az akasztja meg. A TrickyStore-ra se lesz szükséged szerintem. De amíg a ROM nem jó mindegy is mit patkolsz fel, akkor se lesz jó mert akármit csinálsz marad a Basic Integrity.
[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
[link] Ezekhez a parancsokhoz kell valami? Gondolok itt az otacerts.zip fájlra vagy bármi másra?
[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
N0kernel van most alatta.
[kép]„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
[kép]
Bármit is jelentsen ez....[ Szerkesztve ]
-
dilajoska1
őstag
Nem kell. Ha fent lett volna akkor kavart be volna be.
De most nézem hogy fent van az LSposed és az kavar be (Zygisk - LSPosed)
Frissítsd arra amit linkeltem és jó lesz a Zygisk![ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)
-
dilajoska1
őstag
Vagy csak tényleg töröld ha nincs rá szükséged az LSPosed-ra. Az is lehet hogy a Tricky kavar be.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)
-
crok
Topikgazda
válasz dilajoska1 #6116 üzenetére
Szerinem csak a sima LSPosed lesz, a Tricky miatt nem állt még le a Zygisk
(még nem láttam ilyen setup-ban hasonlót viszont a "sima" LSPosed-al sokat)
de mivel egyikre sincs szükség egy Device Integrity-hez így mindegy is. -
dilajoska1
őstag
Lehetséges de most nézem jobban screenshotot és az LSPosed-ból a mod-olt verzió van fent neki is. Nekem ezzel hibátlanul működik a Zygisk, a sima verzióval volt baj. Lehet valami más lesz.
Elősször csak próbáld kikapcsolni az LSposedet és amelyikre nincs szükséged azokat a modulokat és indítsd újra a telefont.
-
kano
nagyúr
Köszönöm mindenkinek, továbbra sem megy.
Ha a Magisk saját Zygisk-jét bekapcsolom, akkor mennek a modulok, de az app akkor sem indul.
[kép]Gránit bank appot használja valaki esetleg root-tal? Mert, ha nem megy akkor nem is erőlködöm.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
Megy simán, írtam még az Android alkalmazásokban mikor ide irányítottalak. Meg ha visszaolvasol kicsit más is használja és megy.
[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
Shamiko-nál ez mitől lehet (unsupported environment)?
[kép]„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
crok
Topikgazda
Minek az a zygisksu pl.?
Amúgy nem tud futni mert valami nem elég neki, pl. ZygiskNext verzió alacsony, Magisk verzió alacsony, leállt a Zygisk mert szar az LSposed ami feleslegesen van fent, vagy már nincs vagy már csak össze van szemetelve az egész.. etc.. De mostmár itt a ZygiskNext-et se látom már.. nem látom hogy most akkor ZygiskNext helyett a beépített van-e bekapcsolva.. be van-e kapcsolva az Enforce DenyList (aminek szintén nem kellene). Milyen Magisk verzió.. pl. Shamiko v1.1.1 changelog: Require Magisk Canary 27005+ or KernelSU 11903+ due to XZ zip format changeDe én már nem látok bele mit csinálsz.. azt végképp nem hogy mit miért.
[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
Az a Zygisk Next 1.1.
Legújabb Magisk Canary 27.005 vagy valami ilyesmi.
- Beépített Zygisk tiltva.
- Tiltólistára kényszerítés OFF.
Ekkor Shamiko 1.1.1 nem megy, mert nincs Zygisk.
[kép] [kép]
Ha engedélyezem a Zygisk-t, akkor a Zygisk Next-ből Zygisk su lesz és nem működik a Shamiko.[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
- Magisk Canary ami most jelenleg v27008 - egy screenshot az app főoldalról?
- ZygiskNext
- Shamiko
- Zygisk Assistant
- PlayIntegrityFix
Mindből a legfrissebb és mennie kell, valami nagyon nagyon alap dolgot nem csinálsz jól.. biztos innen és biztos a legfrissebbeket teszed fel? A beépített Zygisk-el szerintem a mostani legfrissebb v1.1.1 Shamiko talán egyáltalán nem is megy.[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
Igen, valami nagyon alap nincs jól beállítva.
Feldobok mindent újra.
A Zygisk Next-ből is mehet a pre?„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
Azért hülye nem vagyok. Informatikával foglalkozom, de nincs egy normális, rövid leírás, hogy mit és hogyan.
[kép]
Teljesen friss, semmi elrejtés, modul, minden kikapcsolva.
Elkezdem telepíteni a modulokat.
Shamiko 1.1.1
Zygisk Next 1.2 pre
Zygisk Ass. 2.1.3
PIF 17.6Ilyen sorrendben. És utána elrejtem a Magisk-et.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
Meglepődnél de én is informatikával foglalkozom mégis egészen sok mindenkinek megy csak most valahogy neked nem. De itt nincs olyan hogy rövid leírás hogy hogyan, rengeteg féle rendszer, módszer, alkalmazás és trükk van és ugyanennyiféle módszer és elrontható dolog is. És pl. a screenshot-ból egyből látszik hogy a Magisk app rejtés már ki is maradt - ki tudja akkor mi maradt még ki.
Szerk:
A sorrend már nem jó. A ZygiskNext (mert addig a többi modul futni se tud) -> restart -> PIF -> restart -> Shamiko -> restart -> Zygisk Assistant -> restart -> a Google Play Service és a Google Play Store adatainak törlése -> restart -> Magisk alkalmazás elrejtése (esetleg fagyasztása)..[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
De most írtam, hogy egyelőre friss telepítés, nincs Magisk app elrejtre.
Fontos az, hogy először legyen rejtve a Magisk és utána menjenek fel a modulok?
Felment a Zygisk Next 1.2 pre és a Shamiko 1.1.1 majd rejtettem a Magisk-ot.
A Zygisk -ot mi helyettesíti a Zygisk Next? Az hogy fut? Mivel kellene fizetnie együtt, Zygisk Assistant?Szerk:
A Shamiko és a Zygisk Ass nem megy mert nincs Zygisk engedélyezve. Pedig fut normálisan a Zygisk Next.
[kép]Ha pedig engedélyezem a beépített Zygisk -ot, akkor a Next megy a levesbe...
[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
14-es és ez SomethingOS apollo készülékre. Aláírás: release key.
Azt sejtem, hogy valamit nem jó sorrendben tesztek fel.
1. Magisk most teljesen tiszta (minden modult leszedtem). Csak rejtve van a Magisk.
2. A Shamiko már telepítve van, akkor a Zygisk Next már nem látszik, ha utána telepítem.„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
Magisk log.
Lehet, hogy annak köze van hozzá, hogy a romban szerepel már egy PIF?
-
crok
Topikgazda
Hat ez kulon ki van emelve az osszefoglaloban, ugye, hogy ha van akkor hogy lehet es kell eljarni. Igen, az a PIF miatt gond lesz mindenkeppen! Legfokepp mert regi lesz benne a fingerprint plusz franc tudja melyik megoldas van benne implementalva. Logot majd nezem nemsoka..
-
kano
nagyúr
Ok
Friss log. [link][ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
Legelső rom, nincs semmilyen előre telepített PIF és ugyan az. Shemiko elhasal unsupported environment-el.
-
kano
nagyúr
KernelSU-val pedig működik minden. Ki érti ezt, hogy mi baja lehet a Magisknak?
Köszönöm!„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
crok
Topikgazda
Nem látom hogy nincs miért csinálja (ott maradt volna a database-ből a /data/adb-ben mikor uninstall->reinstall volt?) de azokat a modulokat rendre ignorálja és rendre azt írja hogy upgrade-elni akarja, mintha a /data/adb/modules_update-ben lenne rá "valami" hogy ezt kellene tegye.. az a script rész nem indul el "csak úgy magától" de azt tudni kell hogy a KSU a modulokkal ugyan kompatibilis de máshogy működik, azzal azért nem akad össze - valószínűleg. Mondtam volna hogy tar-old vagy zip-eld be a /data/adb tartalmát (itt lakik a Magisk) és akkor bele lehetne nézni de ha megy KSU-val és nem lényeg akkor mindegy is, lényeg hogy megy.
-
kano
nagyúr
Köszi! Csinálok szerintem egy teljes reinstallt (Miui rom és utána az aosp rom), hátha...
Köszi!„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
llaszlo
veterán
Hello! A Shamikonál kicsomagolási hibát ír. Más modulok eddig felmentek. Hibás lenne a GitHub-os modul vagy nálam van valami gebasz? Más megoldás a zip-es telepítésen kívül?
Rájöttem az a hiba, hogy nem a Canary van fent, hanem a 27000-es verzió. De honnét tudom letölteni a Canaryt? Eddig egyik oldal sem vezetett eredményre. Vagy valami mást akart letölteni.[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
válasz SerialWin7 #6149 üzenetére
És Te rájöttél, hogy miért csinálja?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Spórolós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- DIGI kábel TV
- PlayStation 5
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Elektromos autók - motorok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- !Új! Samsung S24 Black 256 Gb Euronics vétel 2027.10.18-ig garanciás KARCMENTES
- ÚJ Bontatlan Samsung Galaxy A55 5G 256GB jegeskék színben - 2 év Samsung garancia
- Samsung S23 S911 hibás
- IPhone 16 Pro 128GB desert titanium sivatagszínű független 1 év Apple garancia
- Sérült Galaxy s20 ultra 12/128 alkatrésznek
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest