Új hozzászólás Aktív témák

  • crok

    Topikgazda

    válasz user26 #3821 üzenetére

    Egy: Felejtsük már el a Safetynet-t az isten szerelmére.. már ezer éve átállt minden is Play Integrity-re és hivatalosan is másfél hónap múlva deadline.. SafetyNet-en átmegy ugyanaz amin a basic+device integrity mert gyak ugyanaz (pontosabban még kevesebb is) de a SafetyNet check-et már egy alkalmazás se használja ami Play-ben fent van és istenemre nem értem hogy miért van mindenkinél beakadva a lemez ezzel kapcsolatban. Nincs már értelme SafetyNet-et nézni.

    Összefoglalóból idevágó rész - de szerintem hivatkoztám már rá:

    A SafetyNet kivezetésre kerül és helyette a Play Integrity lesz bevezetve ezért a SafetyNet ellenőrzés már nem igazán szükséges / nem értelmezhető jó tesztként. A Play Integrity API három tesztet különböztet meg:
    MEETS_DEVICE_INTEGRITY - ez kb. a SafetyNet féle ctsProfileMatch
    MEETS_BASIC_INTEGRITY - ez kb. a SafetyNet főle basicIntegrity
    MEETS_STRONG_INTEGRITY - ez pedig a SafetyNet féle HARDWARE_BACKED nevű evaluationType ami a hardveres kulcsteszt.
    Jelenleg a hardveres ellenőrzés áthidalhatatlansága miatt a Strong Integrity nem érhető el semmilyen módon nyitott bootloader mellett. Itt és itt (valamint a hivatkozott linkeken) mindent megtalál róluk akinek van kedve elmerülni benne.

    Kettő: Az ABC nevű, egyébként nem kínai hanem EU disztribútor eleve nyitott bootloader-el ad el Xiaomi-kat úgy kb ezer éve úgy, hogy a Xiaomi.EU ROM van fent. Ez a mondat minden Xiaomi.EU ROM első posztjának része:

    "Our ROMs were approved by official EU distributor ABC Data to not void warranty for devices sold by them! (Of course, officially unlocked BL and no ROOT installed)"

    Három: az ilyesmit írd már kérlek a MIUI topikba mert semmi köze nincs a Magisk-hez. Tök olyan, mintha sporott űznél belőle hogy össze-vissza posztolsz. Köszi.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák