Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Magisk
root jogosultság
Android rendszereken
Új hozzászólás Aktív témák
-
dilajoska1
őstag
Sziasztok. Ma bealartam lépni a Telekom app-ba és kiírta hogy rootolt az eszközöm. Elvan rejtve pedig, legújabb modulok, változni nem változtattam semmit egyedül az LSPosed modult frissítettem. Pár napja még működött.
A safetyne fixem még 2.3.1 fix mod2.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)
-
dilajoska1
őstag
válasz dilajoska1 #2902 üzenetére
Megoldódott. Frissítettem a Safetynetfix és a Shamiko modult. Így már működik megint.
Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)
-
balazga
friss újonc
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni.
Adott egy Xiaomi Mi A3, amit rootoltam az AA AIO Tweak miatt.
2114es hozzászólást + Magisk összefoglalót olvastam, próbáltam követni.OTP Bank alkalmazást nem tudom életre kelteni, bármit próbálok kapom a hibaüzenetet, hogy a készülék nem felel meg a biztonsági követelményeknek.
Jelenleg ezek a beállításaim:
Magisk 25.2
- Shamiko
- USFN
Magisk Settings:
- Hide the Magisk app OK
- Zygisk ON
- Enforce Denylist OFF
- Denylist: OTP Bank alatt a hu.otpbank.mobile és ing_splits_activity pipálva
YASNAC:
- Basic Integrity: PASS
- CTS: PASS
Play Integrity API Checker
- DEVICE: PASS
- BASIC: PASS
Android Fejlesztői beállítások:
- OEM unlock: kikapcsolva
- USB debug: kikapcsolva
Köszi a segítséget! -
balazga
friss újonc
válasz niklebi #2909 üzenetére
Igen, gyári android 11 (nem MIUI, hanem Android One készülék), augusztusi biztonsági frissítéssel.
Csak az Android Auto miatt rootoltam.
Telekom app is sikított az elején, azt a Magisk ide oda kapcsolgatásával sikerült megoldani, de az OTP eléggé kitartó.
Nem vagyok egy tapasztalt rootoló, de leírások alapján eddig mentek a dolgok... -
balazga
friss újonc
Nem tudom.
Magisk-ot telepítettem fastbootról.
Utána alá a 2 modult, Shamiko és USFN.
Itt megcsináltam a Deny listát és a MagicHide-ot.
Van még Root Checker app, AA AIO, AAAD, Carstream, Substrate, YASNAC, Titanium Backup, Swift Backup (egyikkel backuppal se boldogultam), Play Integrity API checker.
Fogalmam sincs mit nézhet ezek közül az OTP Bank vagy esetleg bámi mást a fejlesztői beállítások küzül. -
crok
Topikgazda
válasz balazga #2912 üzenetére
Adj linket a felsoroltakhoz (hogy melyik ment fel pontosan) es letesztelem szivesen, szerintem valamelyik ezekbol lesz: AA AIO, AAAD, Carstream, Substrate csak adj hozza forrast. Ha olyan akkor LSPosed + HideMyApplist (HMA) meg siman lehet megoldas. Esetleg ezeket szedd le tesztelesig.
-
balazga
friss újonc
-
crok
Topikgazda
válasz balazga #2914 üzenetére
A Cydia Substrate-re azonnal ugrik az OTP. A többit bárhogy teszem fel le se sz.*ja. Biztos kell bármire is az a Substrate? Tán' nem is kompatibilis az Android főverzióddal, HMA-val elrejthető de nettó értelmetlennek látom.
[ Szerkesztve ]
-
balazga
friss újonc
Nah!
Nem tudtam válaszolni a saját utolsó hozzászólásomra, de időközben leszedtem én is mindent, és az OTP úgy beindult, mintha kötelező lenne.
Egyesével visszapakoltam mindent - kivéve a Substrate-t - és még mindig megy.
Nem emlékszem melyik app húzta magával a Substrate-t (nem én tettem fel), de mivel minden megy nélküle, így nem forszírozom...
Köszi szépen a segítséget, nagy a boldogság. -
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
Az utolsó oldala az USNF mod XDA thread-jének (úgy 5 napra visszamenőleg) tele van ilyen hol ment hol nem ment GWallet gondokkal.. legtöbbjüknek megoldotta amit te is csináltál (főleg custom ROM-on használóknak) de gyári ROM-ot használóknak leginkább az segített ha vagy vártak (és magától megoldódott).. vagy visszatértek a Displax féle USNF 2.3.1 MOD-ra.
-
Shummo
senior tag
Hi. Valaki esetleg tud arra megoldást, hogy a 2 sim statusbar iconja ne egymás mellett foglalja a helyett, hanem egymás feleltt legyen kisebben ?
Nem double statusbart akarok, hanem csak ezt az ikont cserélni. Korábbi MI8on nagyon megszoktam és most nagyon zavar.
LSPOSED >Chimi sajnos ezt nem tudja.EU stabil MIUI 13-t használok a telefonon.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
Displax adott ki egy új USNF mod-ot v2.3.1-MOD_3.0 néven, ha valakinek vacakolna a Play Integrity check / Wallet / etc. akkor érdemes lesz megpróbálni ezt a kdrag0n 2.4.0 helyett.
-
crok
Topikgazda
+ van egy "új" lehetőség USNF helyett:
LSposed && Shamiko && Play Integrity bypass nevű LSposed modul
(Megj: Shamiko mindenképp kell hozzá.)
Ránézésre kb. ugyanazt csinálja egyébként mint az USNF csak más megközelítés. -
Toninho13
aktív tag
Jelenleg mindennel (is) próbálkoztam, de a play store szerint se tanúsított az eszközöm. Ebből kifolyólag a fizetés se megy. Eddig a 2.3.1-es USNF volt, ma próbálkoztam a MOD_3.0-val, a 2.4.0-val, most a Play Integrity bypass-szal. Sajnos eredmény nélkül.A basic integrity checken is megbukik a telefonom... A metódus az lenne, hogy miután felraktam a modult a play szolgáltatásoknál törlök minden adatot és újraindítok, ugye?
[ Szerkesztve ]
-
Toninho13
aktív tag
Poco F3/ hentaiOS
Ami fura, hogy 1-2x már szívtam meg a fizetéssel, de hogy a basic integrity is elment volna, olyan még nem volt. Ezek szerint jól sikerült a google frissítése...[ Szerkesztve ]
-
dilajoska1
őstag
Nekem most eddig minden rendben, pedig frissült a Play Service, Play Store, Play Store rendszerfrissítés. Pár hete panaszkodtam én is hogy a Telekom alkalmazás nem indul de az új Shamiko modul megoldotta meg én minden google alkalmazást + a kényesebb alkalmazásokat is a DenyList-re teszem.
-
Trailblazer
veterán
Fixált SafetyNet-es crDroid 9.1 update már ki is jött aliothra.
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
crok
Topikgazda
válasz Trailblazer #2933 üzenetére
Na, ahogy látszik ahol van rendes dev. maintainer ott nem lesz gond Aztán hátha elég lesz most a potméterek csavargatásából a Google-nek.. egy majdnem fél évre szerintem mert max. úgy kb. Júniusban a timeline szerint megint milestone jön (Migration deadline). Na onnantól megint számítható lesz a csavargatás és onnan már nincs tovább csak PI és ha valami Strong Integrity-t kér akkor bajban leszünk. A SafetyNet teljes megszűnés 2024 Június de az már csak a szerverek lekapcsolása kb.
-
crok
Topikgazda
Újabb Displax féle USNF frissítés:
a kdrag0n féle v2.4.0 alapján készült első mod:
https://github.com/Displax/safetynet-fix/releases/tag/v2.4.0-MOD_1.0 -
crok
Topikgazda
Újabb Displax féle USNF frissítés:
a kdrag0n féle v2.4.0 alapján készült második mod:
https://github.com/Displax/safetynet-fix/releases/tag/v2.4.0-MOD_1.1 -
user26
senior tag
Jó reggelt!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha AOSP -t használok, de nincs root. Play Protect-tanúsítvány, az eszköz nem tanúsított.
Play Integrity API Cechker -ba 2 piros X és 1 pipa (Meets_Basic_Integrity, itt zöld pipa)
OTP Bank , Curve app elindul, betudok lépni, elindult.
ROM: ProjectElixir_3.5Ez így van mindig AOSP -n, vagy ez kivételes eset ?
Úgy tudtam, hogy root mindig kell, AOSP -n, hogy a fenti írt dolog működjön.Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
crok
Topikgazda
A Displax fele modhoz jott frissites:
https://github.com/Displax/safetynet-fix/releases/tag/v2.4.0-MOD_1.2 -
user26
senior tag
Köszönöm!
Még egy gondolatom lenne ehhez, ha ez így működik rendben van, használom, ("de") ez mellett kelle -e foglalkozni az eszköz nem tanúsított jelzéssel ?
Bocsi, hogy meg kérdezem ismét, ezek "emberi hétköznapi nyelven" mit jelentenek ?
MEETS_DEVICE_INTEGRITY
MEETS_BASIC_INTEGRITY hardveres tanúsítványok ellenőrzése, ami azt jelenti, hogy...
MEETS_STRONG_INTEGRITY meghatározza, hogy a rendszerbetöltő fel van-e oldvaXiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
crok
Topikgazda
Ha a Play Store nem tanusított akkor a GPay / Wallet biztosan nem megy, a Play-ben nem lehet letölteni bizonyos alkalmazásokat (Netflix, etc) vagy ha már le vannak töltve nemigen fognak működni. Ha akarsz foglalkozol vele ha nem akarsz nem foglalkozol vele.
A többit "emberi hétköznapi nyelven" nem tudom leírni, ez egy szakmai fórum.
Tesztcsomagok amiken vagy átmegy vagy nem megy át a készüléken futó ROM.
Ha valóban érdekel itt és itt megtalálsz szerintem mindent a három tesztről. -
user26
senior tag
@crok, pár dolgon elgondolkodtam, igyekeztem rá keresni, de nem sikerült igazán.
A kérdésem az lenne, ha a Google Store nem tanúsított, akkor azt csak root -al lehet megoldani, ha nem gyári rom van fent ?
Tehát ha BL -t nyitok, mindegy milyen ROM -t teszek, fog működni a Banki app, ha integrálva van a ROM-ba amit az USNF csinál, de mivel nem tanúsított a Google Store, ezért a Wallet nem fog menni ? Ahhoz, hogy menjen, ebben a formában a root kell ? Vagy lehet tanúsítani root nélkül is ?Van olyan eset, amikor tanúsított, de pl wallet nem megy, netflixet nem lehet letölteni, akkor azon kell gondolkodni, hogy van-e root, és ha igen, akkor az jó ? Ezen belül is az USNF "rendben" van-e ?
Tudom, ez a rendben nem teljesen ezt jelenti most, mert hiába van, lehet nem fog működni, mert nem stabil megoldás, fejlődik, változik minden...Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
Toninho13
aktív tag
A legfrisebb Hentai rommal Poco F3 alapból jó. LSposed && Shamiko && Play Integrity bypass után nem megy. Viszont a USNF utolsó moddal működik.
-
user26
senior tag
válasz Toninho13 #2945 üzenetére
Köszi!
Tehát kell a root, ha nem tanúsított, ha a Wallett is kell, MEETS_BASIC_INTEGRITY ha zöld, akkor van USNF, menni fog a Banki app, de fizetni nem lehet még Wallettel, mert nem tanúsított.
Ha az lenne, akkor nem kellene tovább menni a root miatt.
Szóval, ha van USNF, az jó, de csak akkor 100%-ba, ha store is mellette tanúsított.
Ha kap frissítést a ROM, amibe friss USNF lesz, akkor szintén nem kell a root addíg.[ Szerkesztve ]
Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
crok
Topikgazda
"menni fog a Banki app" -- egyelőre, amíg el nem kezdik használni a STRONG_INTEGRITY-t.. is.. nyakam a tőkére hogy Júniusig a Netflix, Disney+ és hasonlók biztosan el fogják kezdeni bekapcsolgatni a Dashboard-on a STRONG_INTEGRITY ellenőrzést. Bankok nem tudom hogy fognak hozzáállni.. már ezelőtt is voltak brutál strict alkalmazások (magyarok nem annyira..) és én arra számítok hogy ez csak rosszabb lesz. Remélem egy zavaró felugró ablakos megoldással túllépnek ezen és odabízzák az ügyfélre a dolgot.
Jelenleg ha az első kettő (MEETS_DEVICE_INTEGRITY && MEETS_BASIC_INTEGRITY) megvan akkor egyelőre a Play Store egy jól irányzott adattörléssel tanusítottá tehető, kérdés meddig mert már próbálkozik a Google egyre szorosabbra húzni a szíjat (lásd utóbbi napok / hetek történései). Az, hogy ezt a kettőt hogy éred el a ROM-al (kell-e mókolni vagy integrálva van) az ugye pont a ROM-tól függ. Azért a karbantartott ROM-ok gyorsan integrálják amit pl. kdrag0n és|vagy Displax csinál hiszen a forrás nyílt (ProtonAOSP, cherry pick-elhető). Ha a készülékedhez van maintainer akkor a forrásba behúzás után az első build (első update) megint jó lesz root nélkül.
Az egészhez alapvetően nem root jog (su) kell hanem igazából a Zygisk van használva (esetleg még LSPosed, ez megoldásfüggő, lásd: #2926) amivel kódot lehet injektálni a működő rendszer komponenseibe a megfelelő rendszerhívásoknál. Ha a ROM önmagában tartalmazza ezeket a kódinjektálásokat amit egyébként az említett megoldások csinálnak akkor root nélkül is elpötyög a ROM csodásan. Amíg a Google nem csavargat megint (lásd utóbbi napok / hetek történései). Nyilván igazából nincs kontrollod afelett hogy ez az injektált kód micsoda is pontosan. Pontosan ezért nem szeretem a Shamiko-t (ami NEM a Play Integrity API és|vagy a SafetyNet kijátszására való) mert a forrása nem nyílt, nem tudhatod hogy mi van a binárisában (nyilván ennek egyik oka hogy a "túloldal" se tudja mivel "rejti el" a root meglétét) és a fentebb említett LSPosed-os bypass megoldás csak azzal együtt működik (ki tudja, miért). Én személy szerint fázom az ilyesmitől, infosec szempontjaim szerint számomra nem megoldás, tesztelni is egy burner account-ot használok csak.
-
user26
senior tag
Köszi szépen a választ! Értem, nem kell root jog de "emberi nyelven" magamnak, és hasonló társaimnak így tudtam megfogalmazni, hogy ha nem gyári renszert használunk, de ellenben rajt szeretnénk bizonyos dolgokat úgy használni, mintha legális lenne minden, akkor az így kivitelezhető, de válaszaidból, és korábbi válaszaidból tudván ez egy "átmeneti" megoldás, és a későbbiekben ez rosszabb is lehet, mert a hivatalos útán kezdenek bekeményíteni, és arra sarkalni a népet, hogy a custom dolog háttérbe kerüljön.
Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt