Új hozzászólás Aktív témák

  • crok

    Topikgazda

    válasz csurgoi #2277 üzenetére

    "A fastbootból hogy tudom feltenni a romot?" -- Én ilyet nem írtam sehol hogy tedd fel fastboot-ból a ROM-ot..... olvasd át mégegyszer mit írtam. Elmondhatnám hogy hogy állj neki de totálisan teljesen feleslegesnek érzem és (ugyan nem bonyolult, de) nem is fogom erre az időt pazarolni mert ágyúval verébre.

    Leírok pár lehetőséget aztán azt választod amelyiket szeretnéd:

    - ROM ZIP-ből PC-n vagy bárhogy kiszeded a boot.img-t aztán TWRP-ben install, alul image, betallózod egy microSD-ről vagy USB OTG-ről (vagy MTP-vel USB-n rámásolod..) és flash-eled a boot partícióra.

    - ROM ZIP-ből PC-n vagy bárhogy kiszeded a boot.img-t aztán fastboot flash boot boot.img és már jó helyen is van a kernel.. egyúttal a fastboot flash recovery twrp-3.3.1-0-rolex.img után fent lenne a recovery is. Talán ez a legegyszerűbb ha már úgyis van PC meg úgyis onnan akartad a fastboot-al feltenni a TWRP-t is.

    - TWRP-t indíts rajta aztán egy microSD-ről vagy USB OTG-ről (vagy ha a belső táron rajta van és eléred.. vagy MTP-vel másold rá..) flash-eld fel pontosan azt a ROM ZIP-et ami most is rajta van. Azzal felülírod majd az elcseszett boot partíciót a kernellel és be fog boot-olni.

    Teljesen mindegy hogy hogy indul a TWRP csak fusson, mindegy hogy fastboot boot twrp-3.3.1-0-rolex.img parancsal feltetted és elindítottad "rendesen" vagy az elcseszett flash miatt a boot-ról indul most el.. utána majd ugyanígy (vagy fastboot flash-el) vagy a fenti három egyikével felteheted egyúttal a helyes partícióra a TWRP-t is a recovery partícióra.

    Egy másik készülékre át is teheted a boot.img-t és feltelepítheted a Magisk APK-t hogy azzal patch-eld (a Magisk app-et törölheted is utána egyből, csak erre kell), majd a patch-elt boot-ot flash-elheted vissza PC-ről fastboot flash [patkolt image neve] használatával vagy csak próbaképp elindíthatod fastboot boot [patkolt image neve] hogy egyáltalán megy-e..

    Totál mindegy hogy csinálod csak nézd ki a saját magadnak legyegyszerűbbet, millió megoldás van.

Új hozzászólás Aktív témák